Mijn ontmoeting met Hetty van Encke

kleuren meisjeHet leven is één grote leerschool. Toch heb ik wel vaker het idee dat ik klaar ben met iets.

 

 

Dat kan een fase zijn, een project, een kindstuk, een eigenschap (zoals geduld) of een ervaring die de ziel (eindelijk) heeft doorleefd. Dan denk ik dat ik het gehad heb met het gewroet in mezelf. Laat alle sessies maar aan mij voorbij gaan. Mijn God, hoe lang ben ik al mee bezig? De kosmos trekt zich echter niets van mijn beperkte overtuigingen aan en stuurt vanzelf de mensen op mijn pad om iets te helen waarvan ik me niet eens bewust ben.

 

Zondag had ik een ontmoeting met Hetty van Encke. Zij was mij van harte aanbevolen. Hetty werkt op energetisch niveau. Ze geeft readings en ruimt, waar nodig, oude ballast op. Mij werd gevraagd of ik eventueel iets voor haar kon betekenen. Ik krijg dergelijke vragen wel vaker, dus ik reageerde niet meteen toen ik de eerste keer haar naam hoorde (maanden geleden). Maar goed, voordat ik ergens over praat wil ik het eerst zelf ervaren. Dat was dan zondag en wow, dit heb ik nog niet eerder meegemaakt. Hier een ingekort verslag.


kleuren meisje

 

Het zonnetje schijnt, we zitten in de tuin. Hetty legt uit dat ze zich op het Lichtwezen, het Zelf, afstemt en oude verbindingen heelt. Alles draait om de essentie en het terugkeren naar onze oorspronkelijkheid. Het gaat dus niet alleen om een reading, maar ook om een healing. Goed, dat wil ik wel. We gaan naar binnen. Ik maak de haard aan. Hetty neemt plaats op een stoel tegenover mij. Wat is mijn vraag? Vlak voor het slapen gaan, als ik nog wakker ben, zie ik met gesloten ogen vaak gezichten. Ze komen en gaan. Wat is dat?

 

Hetty kijkt mij aan. ‘Dat zijn oude bekenden. Er is een lijn verbroken met oude kennis die je in je draagt.’ Hetty, zo blijkt, doorziet mijn ziel alleen al door in mijn ogen te kijken. ‘Er zit een bepaalde angst op die oude informatie. Het heeft te maken met verraad’, zegt ze. Ze vertelt over een leven in Egypte. Ja, ik weet dat ik daar heb geleefd. Ik had een bepaalde status, was prinses of zoiets. Ik kon heel gemakkelijk uit mijn lichaam naar andere dimensies reizen. Iemand was jaloers. Ik werd gepakt en gevangen gezet. Ik heb er meteen beelden bij. Wat daarna gebeurde was alles behalve prettig. Ik voel een druk op mijn hoofd, heb opeens moeite met slikken.


Hetty weet precies wat ik ervaar en benoemt dat ook. Ze is helemaal op mij afgestemd, ziet wat ik voel. Ik maak me los van de ketenen, word schoongewassen, krijg een nieuw kleed aan. Ik ben vrij. Dan komt het innerlijke kind te voorschijn. Zomaar uit het niets voel ik me intens verdrietig. De tranen stromen over mijn wangen. Waar komt dit nu opeens vandaan? Ik kan amper nog slikken. Hetty neemt letterlijk een plaat van mijn hoofd en een band bij mijn keel weg. Mijn lichaam reageert. Hierdoor weet ik dat wat zij zegt waar is. We gaan verder terug in de tijd. In het Land van Mu, nog voor Atlantis. Hetty vertelt. Ik bevond me in ijle sferen. Had toen nog geen verdicht lichaam, en voelde me met alles en iedereen verbonden. Ongelooflijk. Ik heb inderdaad verbinding met het wezen dat ik toen was. Hoe is het mogelijk dat ik me dit herinner? Daar is iets gebeurd dat me zodanig heeft verbijsterd, dat mijn bevattingsvermogen zo te boven ging, dat ik de lijn met oude kennis niet meer wilde. De prijs was te hoog. Ondertussen ben ik in een halve trance. Af en toe komt Hetty naar mij toe om me zacht aan te raken. Ik verzink in haar ogen. Ze nodigt lichtwezens uit om mee te helpen. Ze staan letterlijk achter mij. Mijn maag borrelt, mijn kruin tintelt (ook terwijl ik dit schrijf). Wil ik de oude kennis weer terug? Ja!

 

schrijven

 

Er gebeurt zoveel dat ik het niet allemaal kan opschrijven, ook omdat bepaalde dingen privé zijn. Uiteindelijk wordt mijn energetisch hart geheeld en nodigt Hetty mijn ware Zelf uit om in te dalen. Dit klinkt misschien soft of zweverig, maar geloof me als ik zeg dat ik alles als heel werkelijk beleef. Mijn hoofd is licht, leeg, stil, anders. Dit is zo intens, zo ver, zo diep, zo waar. Hier kom je tot de wortel en worden oude, hele oude zaken, uitgezuiverd. Het gaat om de kern van wie jij bent. Dit is precies wat ons in deze tijd te doen te staan. Werkelijk alles opschonen wat nog geheeld dient te worden.

 

Eerlijk gezegd heb ik van dit alles behoorlijk moeten bijkomen. Dat had ik niet verwacht en dan ben ik toch wel wat gewend. Het is nog maar net gebeurd, maar ik voel nu al een duidelijke verandering in mijzelf. Alsof ik meer contact heb met mijn hart en daardoor liefdevoller naar de wereld kan kijken. Ik herinner me weer wie ik ten diepste ben. Het heeft te maken met de omarming van dat wat is. Alsof ik dichter bij mijzelf sta. De lijn met de verloren gegane kennis is hersteld. Wat dat betekent weet ik nog niet. Wat ik wel weet is dat dit heel apart is en dat ik dit iedereen gun. In één sessie wordt zoveel opgeruimd en geheeld. Dat was een aantal jaren geleden ondenkbaar, of je moest er vele keren voor terug komen.


Hoe dan ook, na mijn ontmoeting met Hetty, kan ik haar op mijn beurt en volledig vanuit mijn hart aanbevelen. Ze woont in de Bilt en is van plan om af en toe naar Limburg te komen, waarschijnlijk in Treebeek. Het leven is een lange leerschool. Als je denkt dat je met het ene klaar bent, dient het volgende zich aan. Dan komen mensen als Hetty spontaan op je pad. Dat is iets om dankbaar voor te zijn. Binnenkort ga ik Hetty voor de camera interviewen. Dan kan ze zichzelf voorstellen. Als je het mij vraag is dit is een unieke kans om weer een stap voorwaarts te zetten in het proces van ontwaken. Het is precies wat deze tijd van ons vraagt.

 

Als je meer wilt weten over een privé sessie met Hetty, stuur dan gewoon een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De nieuwe website wordt in december gelanceerd. Maar ondertussen is Hetty gewoon beschikbaar.

 

  

 

Top