Lilian in Gesprek met Rananda, deel 2 met ondertiteling en artikel Weekendgezet

 

ranandaLilian Ferru ontmoet Rananda voor de tweede keer voor een interview voor SCTV en schrijft over beide gesprekken een artikel in Weekendgezet, dat vandaag in een half miljoen brievenbussen wordt bezorgd (heel Limburg). Bekijk het tweede deel, met ondertiteling.  

 

 

Rananda is een levend voorbeeld van wat Een Cursus in Wonderen (ECIW) en veel andere disciplines ons leren over de werkelijkheid. Rananda zegt: ‘De mens begaat een vergissing als hij probeert de werkelijkheid terug te brengen tot concepten die zijn voorkeur hebben.’ Een ontmoeting met Rananda is altijd een transformerende ervaring voor iedereen die zich oprecht de Waarheid wil herinneren. Al meer dan 35 jaar treedt hij overal ter wereld op als leraar.

Bekijk hier het tweede interview met Lilian Ferru, opgenomen op 25 januari 2013 en laat je inspireren tot een andere manier van denken over waar de wereld toe dient.

Lilian in Gesprek met Rananda,SCTV deel 2

Vragen aan Ontwaakt Meester Rananda

Ontwaken uit de droom die het leven heet…

Door Lilian Ferru 

Volgens vele mystieke tradities is het leven zoals wij dat ervaren een droom. Wat wij zien is niet de werkelijkheid. Het is een illusie of, zoals Einstein het noemde: ‘een optisch bedrog’. Voorbij de illusie bevindt zich een heel andere realiteit. Hoe kun je ontwaken uit de droom die het leven heet? We vragen het aan Ontwaakt Meester Rananda.  

In deze wereld zien wij oneindige variaties van allerlei vormen. Huizen, mensen, een stoel, een glas wijn. Je waant je in een lichaam en je ziet ook andere lichamen. Jij bent hier en ik ben daar. Het idee dat je afgescheiden bent van wie of wat dan ook is een enorme misvatting. Alleen al je gedachten hebben invloed op alles wat leeft. Rananda: “Vanuit de wetenschap komt steeds meer bewijs dat alles verbonden is. Zo is er een proef met yoghurt gedaan. Toen de onderzoeker er tegen schreeuwde, sloeg het meetinstrument in de yoghurt heel anders uit dan toen er vriendelijk tegen de yoghurt werd gesproken”. Dat kennen we ook uit de experimenten van dr. Emoto met water. Als je negatief denkt, worden de kristallen lelijk. Als je liefdevolle gedachten uitzendt, stralen de kristallen in de mooiste kleuren. 

De Christus in jou Iedereen heeft wel eens van Verlicht Meester Jezus gehoord. Wat is zijn boodschap? God! God heeft één Zoon; we noemen hem Christus. De Christus is in iedereen. Jij bent dus Christus en als zodanig verbonden met alles wat leeft. Of dat nu met yoghurt, water, of iemand in China is. Ook al voel je het niet, ergens op een subtiel niveau heeft wat je doet en denkt invloed op alles en iedereen. Als jij ongelukkig bent, ondergaan anderen daar de gevolgen van. Als jij van liefde straalt, verlicht je heel de wereld. Mensen met een bijna-doodervaring ondervinden vaak een enorm besef van eenheid. Rananda is door de ervaring van de dood gegaan en hij werd Wakker. Wat betekent dat, wakker worden? Het woordenboek noemt het ‘Verlichting’. Verleden en toekomst spelen geen rol meer. Elk misverstand is opgelost, alleen de waarheid blijft over. Je bent in een staat van helderheid. Misschien wel de grootste verrassing is dat jij niet een lichaam bent. Jij bent nog steeds aanwezig en daarom kun je niet doodgaan. Jij kúnt niet sterven, dat is onmogelijk!

Niets werkelijk kan bedreigd worden Rananda legt het uit: “Ik heb een aantal instromingen van Licht in mijn denkgeest gehad waardoor ik dingen kan zien en ervaren die vóór deze gebeurtenissen niet mogelijk waren. Het was een kwantumervaring. Mijn denkgeest sloeg letterlijk om. Als doodgaan mogelijk zou zijn, dan ging ik dood, maar omdat het niet mogelijk is, ben ik verrezen. Ik had een doodservaring waarin ik niet doodging. En in mijn denkgeest zag dat eruit als het idee: ‘Ik ga dood.’ Ik had een soort hartaanval. Ik probeerde eraan te ontsnappen, ik zocht naar ruimte. Er waren twee verschillende ideeën. Het ene was: ‘Je kan doodgaan en je gáát dood’ en het andere was: ‘Er is geen dood!’ Ik zag dat ik een keuze had en het maken van die keuze leidde ertoe dat ik ontwaakte tot de Waarheid.” Hoe is het dan mogelijk dat er wereldwijd duizenden mensen per dag sterven? Rananda: “Het is bijna Pasen. Wat heeft Jezus bewezen door zijn Opstanding en Hemelvaart? Dus waarom geloven we nog in de dood? Omdat we slapen. Wanneer je uit de droom wakker wordt ben je weliswaar nog steeds de wereld gewaar, maar je weet dat hij in feite slechts een droom is. Dat betekent ontwaken echt. In dromen gaan mensen dus dood, maar dat wil niet zeggen dat het daarom ook werkelijk is. Jezus onderwijst het zo: Je bent in de Denkgeest van God. En dat is niet in een hoofd! Je begrijpt niet wat dat betekent, in de Denkgeest van God, want niemand begrijpt wat God is en niemand begrijpt over welke denkgeest er gesproken wordt. En we begrijpen niet wat Christus is, of de Zoon van God, omdat dit, deze wereld, de ontkenning van dat alles is. De wereld is het symbool van afgescheidenheid. Het lichaam staat voor pijn en lijden terwijl alles wat van God komt vreugde is! Het boek: ‘Een Cursus in Wonderen’ zegt: ‘Niets werkelijks kan bedreigd worden. Niets onwerkelijks bestaat. Hierin ligt de vrede van God’. Alles wat vorm heeft is een illusie en zal ooit vergaan, maar wie jij in wezen bent is oneindig en onsterfelijk.”

De Principes van Wonderen Wat zijn wonderen? Rananda: “Je moet eerst begrijpen dat jij door God bent geschapen en dat Hij jou al Zijn Macht verleent. God is louter liefde en dus ben jij dat ook. Alles wat geen liefde is, is onderdeel van de droom. Wonderen gebeuren in het licht van vergeving. Het belangrijkste aan vergeving is, dat het nooit is gebeurd. Wat je ook zegt, wat je klacht ook is, wat je ook heeft gekwetst, het is niet echt gebeurd. Het probleem is dat jij gelooft dat het wel is gebeurd. Dus lijk je in oorlog te zijn met jezelf. Hoe kan ik vergeven als iets werkelijk gebeurd is? Inderdaad. Als het echt is gebeurd, kun je niet vergeven. Mensen zullen zeggen: ‘Hoe kan ik ze vergeven als ze mijn vader hebben vermoord? Hoe kan ik dan zeggen dat ze het niet hebben gedaan?’ De enige manier is door je te realiseren dat de droom niets met de Werkelijkheid te maken heeft. Daarom is er in Werkelijkheid niets gebeurd. Vergeving heelt de denkgeest die aan het dromen is, waardoor je steeds meer voorbij de illusie gaat zien. Zonder vergeving kun je niet weten wat ware liefde is. Want de droom is er om je van liefde af te snijden. Voor mij was het onacceptabel om de waarheid over mijzelf niet te kennen en dus kwam ik tot de realisatie. Ik ervoer het leven van alle mensen door alle tijd heen, de totaliteit van de droom. Dat was het ontwaken. En wat wonderen betreft: wanneer je leert dat overvloed jou toebehoort, zul je ook leren dat je die moet uitbreiden. En wanneer je die overvloed van liefde uitbreidt, wat gebeurt er dan? Wonderen. En wat gebeurt er wanneer wonderen zich voordoen? Alles wat ogenschijnlijk verdeeld leek, wordt heel. Jouw broeder en jij worden genezen. En wanneer genezing plaatsvindt, is er meer liefde. Meer liefde betekent meer wonderen. Hoe meer wonderen, hoe meer ontwaakte zielen. Zie je hoe het werkt?”

 

-----------------------------------------------------------------

Lilian in gesprek met Rananda SCTV DEEL 1 (2011)

Al lijkt het dat we gezellig aan het keuvelen zijn, zijn woorden zijn mij nog lang bijgebleven. Het interview gaat over het boek: ‘ Een Cursus in Wonderen’. Zijn wij meer dan een lichaam? Wat betekent het om te sterven zonder dood te gaan? Maar ook thema’s als schuld, liefde, wonderen, ziekte, lijden, God, de heilige Geest, komen aan bod. 

Het gesprek gaat over dat we niet een lichaam zijn, maar onsterfelijke geest. Wat wij als het leven ervaren is een droom. Voorbij deze droom is de werkelijke realiteit, waar Rananda is geweest en waar hij Jezus heeft ontmoet. Een gesprek met de nodige wijsheid, inzichten en natuurlijk ook humor.Binnenkort volgt deel 2...

 

 

 

 

 

Top