Het ontstaan van 'Een Cursus in Wonderen'

 

wonderen20cursusKun je met intentie en gebed invloed uitoefenen? Bestaan wonderen? Hebben wij zeggenschap over ons leven, ja of neen? Kijk je met angst en beven naar de film die zich voor je neus afspeelt, of geniet je van de rit met liefde in je hart? Dat is de grote vraag. Een van de mooiste verhalen is het ontstaan van het boek ‘Een Cursus in Wonderen. Laat je inspireren…

 

Een wonder tart alle wereldse wetten en bekort de tijd. Het is vergeving dat maakt dat je bepaalde lessen niet meer hoeft te leren. Het eerste dat je dus moet weten is dat bij wonderen alles om vergeving draait. Het tweede is dat je gelooft dat ook jij in staat bent om wonderen te verrichten. Inderdaad, het vraagt enige oefening. Je zult eerst het ego beetje bij beetje ongedaan moeten maken, willen goddelijke krachten door je heen kunnen werken. Als het om wonderen gaat, ben niet jij die ze verricht, maar Jezus of de Heilige Geest. Jij bent alleen het kanaal, maar jij kunt wel meehelpen.

 

Wonderen gebeuren in het licht Waarom verricht jij geen wonderen? Omdat op school niemand je dat heeft geleerd. Het is niet dat je het niet kunt. Je weet gewoon niet hoe het moet. Onze maatschappij raast voort, iedereen zit in een versnelling. We verdoen onze tijd met tv en goedkoop vermaak, terwijl we ook net zo goed kunnen meehelpen om de wereld te verlossen. Wonderen gebeuren niet als je niet geïnteresseerd bent, of jammert, klaagt, oordeelt of gestrest bent. Neem de tijd als je iemand ontmoet en probeer voorbij het ego vergeving toe te passen. Er is altijd maar een persoon in jouw zicht. Hoe meer jij het licht in de ander ziet, hoe meer jij het licht in jezelf gaat zien. Pas als je in het licht staat gebeuren wonderen. Zijn we de architect van onze realiteit en beschikken we over het vermogen om de atomen van de materie te herschikken? Het antwoord is ja, maar wonderen verricht je alleen als je wonderbereid bent. Liefde is de grootste kracht in het universum. Wie met de bril van liefde kijkt, kan alleen maar liefde zien. Wij zijn geroepen om onze angst en oordelen aan de kant te zetten zodat we eindelijk onze god gegeven krachten gaan gebruiken. Het beoefenen van wonderen is niets anders dan een training in vergeving en het ongedaan maken van het ego. Alles bevindt zich in het heden. Of we zijn elkaar aan het veroordelen of aan het redden. Een wonder is een innerlijke omslag in waarneming, het is waar aloude haat in liefde verandert. Zodra jij in het licht staat, ben je in de eeuwigheid. Dat is het domein waar je moet zijn. Tijdens het maken van een documentaire over wonderen heb ik tal van personen geïnterviewd. Er bestaat een heel ondergronds netwerk van mensen die hun leven hebben gewijd om de hemel op aarde te brengen. Als ik alles moet samenvatten komt het op een ding neer: vergeef, bid, laat je leiden, en zie het licht in alles en iedereen. Kijk met goddelijke ogen om je heen, ongeacht wat er gebeurt. Wij zijn geen hulpeloze fragiele slachtoffers, maar krachtige scheppers met sluimerende vermogens die we nog maar net beginnen te begrijpen. Iedereen kan wonderen verrichten, en ook jij bent daar perfect toe in staat.

 

Om in gedachten te houden: Wereld: je bent in de wereld, maar niet van de wereld. Vergeef: alles is een les in vergeving. Er bestaan geen zonden, alleen vergissingen. Bid: vraag om dat te ontvangen wat je al gegeven is. Licht: zie het licht in iedereen, kijk voorbij het lichaam of het probleem. Stop met oordelen. Toekomst: leg de toekomst in handen van God. Niemand heeft ooit een minuut aan zijn leven toegevoegd door zich zorgen te maken of door bang te zijn. Vertrouwen: een wonder gaat nooit verloren, ook al zie jij de resultaten niet meteen. Verzoening, problemen ontstaan door gedachten over afscheiding. Zoek eenheid, verzoen je.

 

Top