De vele voordelen van uien

uienEen gezond leven is zo nu en dan een traantje waard. Uien zijn namelijk erg goed voor ons gezondheid. Daarnaast voegen uien ook een heerlijke smaak toe aan de meeste gerechten. Veel mensen hebben een hekel aan de geur en de tranen die veroorzaakt wordt door uiten, maar dit zal snel veranderen, zodra ze over alle gezondheidsvoordelen van uien te weten zijn gekomen.

 

  

Haargroei

Uien bevatten net zoals knoflook veel zwavelhoudende stoffen. Zwavel is nodig voor de haargroei, daarom versnelt en stimuleert het de haargroei. Dit kan echter alleen als je de ui samen met een olie (liefst jojoba olie) insmeert op het hoofdhuid. Voor een ideale werking moet je het insmeren voor het slapen gaan en de hele nacht op het hoofdhuid laten inwerken. Dit moet dagelijks herhaald worden.

Bloedsuikerspiegel

Het is klinisch en experimenteel bewezen dat uien bijdragen aan het verlagen kan de bloedsuikerspiegel, dankzij de stof allyl propyl disulfide.

Hart- en vaatziektes

Regelmatig gebruik van uien veroorzaakt lage bloeddruk en cholesterol gehalte. Dit komt met name door zwavel, chroom en vitamine B6. Dankzij deze stoffen wordt de kans op hart- en vaatziektes, diabetes verkleint. Daarnaast helpen deze stoffen ook bij de verlaging van de homocysteïne. Dit is een risicofactor voor hartaanvallen en beroertes

Botten

Bij het sterk houden van onze botten kunnen uien ons zeer behulpzaam zijn. Dit komt namelijk door de stoffen kalium, calcium en ijzer die ook in grote mate voorkomen in uien.

 

Bron: http://bodyheal.nl

 

Top