Voeding voor het reinigen van de lever

knoflookJe lever wordt voortdurend belast door al het ongezonde voedsel dat je binnen krijgt. Door deze ongezonde voedsel komen giftige stoffen in het lichaam. Hierdoor moet de lever extra hard werken om deze giftige afvalstoffen uit het lichaam te krijgen. Daarom is het geen slecht idee om je lever een handje te helpen met het reinigen van afvalstoffen uit je lever en lichaam.

 

Knoflook

Allicine en selenium in de knoflook zorgen ervoor dat de lever gereinigd wordt. Allicine bevat antibacteriƫle en antischimmel eigenschappen. En selenium is nodig voor het lichaam om bepaalde eiwitten te maken. Deze eiwitten ondersteunen het immuunsysteem en voorkomen DNA beschadiging door het blokkeren van vrije radicalen. Deze eigenschappen van knoflook zorgen ervoor dat de lever deze giftige stoffen makkelijker kan uitscheiden.

Broccoli

Broccoli is een sterke reiniger voor de lever vanwege de hoge concentratie chlorofyl. Chlorofyl zorgt in ons lichaam voor een toename van rode bloedcellen. Een toename van rode bloedcellen betekent een toename van hemoglobine. Hemoglobine zorgt voor het vervoer van zuurstof en koolstofdioxide, wat ten goede komt voor het reinigen van bloed en lever.

Kurkuma

Kurkuma bevat ontstekingsremmende en antioxidant eigenschappen. Deze eigenschappen kunnen carcinogene cellen vernietigen, wat de lever ten goede komt.

Citroenwater

Citroen zit vol met vitamines en mineralen zoals vitamine c, vitamine B, calcium, magnesium, fosfor etc. Het drinken van een glas citroenwater vroeg in de ochtend voor het ontbijt zorgt ervoor dat de lever en het spijsverteringstelsel zichzelf voorbereidt op de dag.

Water of groene thee

Het drinken van water zorgt voor een gereinigde bloed en lever. Door het drinken van water wordt de afvoer van afvalstoffen vanuit de lever verbeterd. Het drinken van groene thee is ook een goede manier voor het reinigen van de lever. Groene thee bevat veel antioxidanten die de vrije radicalen blokkeren.

 

bron: http://gezond10.nl/

Top