Uitgerust wakker worden

wakker worden smorgensBest lastig om vroeg op te staan, zeker nu het zo lang donker blijft. Hier een aantal  nuttige tips om fris wakker te worden, en te blijven.

 

Trek niet direct de gordijnen open
Laat slechts een klein beetje licht toe 's ochtends. Dit helpt om natuurlijk wakker te worden.
- Houd je temperatuur consistent
De meest optimale temperatuur om in te slapen, en wakker te worden, ligt rond de 16-18 graden. Warmer is niet aan te bevelen, want daar voel je je niet lekker bij. Vooral al je 's ochtends de koude in moet.
- Zorg voor een perfecte slaap omgeving
Slaap is goed voor je gezondheid, en 't helpt je om lekker wakker te worden. Een goed matras, voldoende ventilatie, en een schoon bed dragen bij aan je totale welbevinden.
- Zorg voor een goeie wekker
Een wekker die je op een natuurlijke manier wakker maakt - zoals met behulp van licht - zorgt ervoor dat je hersenen langzaam kunnen wennen aan het wakker zijn.
- Probeer steeds op een vast tijdstip naar bed te gaan
Je lichaam raakt daaraan gewend, en vaart er wel bij. Probeer ook in het weekend te voorkomen dat je dan later naar bed gaat.
- Blijf niet te lang in je bed liggen
Lang uitslapen is verleidelijk, zeker in het weekend. Maar voor je lichaam niet zo best. Probeer regelmaat vast te houden. Ook daar vaart je lichaam het beste bij.
- Sport
Als je elke dag zo'n 20 minuten wat oefeningen doet voordat je gaat slapen, zul je merken dat je beter slaapt. En beter opstaat!
- Drink geen koffie of vermijd cafeïne
Drink overdag liefst zo min mogelijk koffie of vermijd cafeïne volledig. Vervang de gewoonte van koffiedrinken voor waterdrinken.

Bron: http://kwappa.com/

 

 

 

 

 

Top