HUISMIDDELTJES TEGEN GRIEP EN VERKOUDHEID

Agriepllereerst heet  de beste remedie tegen verkoudheid “GEMBER MET KANEEL ” ! Hier zijn als eerste enkele eenvoudige huismiddeltjes met gember die je verkoudheidssymptomen enorm zullen verlichten. En je vrij snel van je klachten zullen verlossen:

 

A. *Meng de volgende kruiden :

1. VERS GESNEDEN STUKJES GEMBER    1 deel

2.  KANEEL                                                       1 deel

3. CITROENGRAS ( klein gesneden)        2 delen

LAAT 1 theelepel van dit mengsel ongeveer 10 minuten in een kop kokend water trekken; zeef de thee en voeg er eventueel honing aan toe om het wat zoeter te maken. Als je deze thee een paar maal op een dag drinkt, zul je snel van je verkoudheid, congestie en grieperige gevoel afkomen.

B. *Nog een beproefd recept : Gember/kaneel/kardemon -thee

 

1.  VERS GESNEDEN GEMBER                  2 delen

2. KANEEL                                                       3 delen

3. KARDEMON                                              snufje

LAAT 1 theelepel  hiervan 10 tot 15 minuten in een kop kokend water trekken. Wanneer de thee is afgekoeld, kun je er ongeveer een 1/2 theelepel honing bij doen. Voor de smaak.

C. *Breng 1 theelepel gember of een paar eucalyptusbladeren, in een halve liter water aan de kook . Haal het van het vuur , doe een handdoek over je hoofd en  de pan, en inhaleer zachtjes de stoom . Hierna is de verstoptheid een stuk minder en voel je jezelf weer een stuk beter. En ook ALLEEN de stoom, zonder kruiden, helpt al prima.

D. *Neem een 1/2 theelepel venkelzaadpoeder en 1 theelepel ongeraffineerde suiker, even mengen en opeten. 2x daags.

E. * Meng, als je erg verkouden bent en hoest en een verstopte neus hebt;  1/2 theelepel kaneel en 1/2 theelepel honing. Eet dit mengsel 2 tot 3 keer per dag op. Helpt goed tegen het hoesten, kaneel werkt slijmoplossend.

F. *Bij de traditionele ayurvedische remedies staat ook : 1 deel sitopaladi en 1 deel maha sudarshan churna mengen en 2x per dag nemen 1/4 theelepel mengen  met een theelepel honing.

G. *De westerse kruidenleer heeft ook een goed mengsel, 1 deel echinea ( goede reformzaak), 1 deel Kurkuma-longa , 2 delen kaneel . Neem 2x per dag een 1/4 theelepel van dit mengsel met wat honing. Tegen de bittere smaak.

 

WAARSCHUWING : Gember en aspirine kun je beter niet combineren. Ze zijn allebei bloedverdunnend en mogen dus niet tegelijkertijd gebruikt worden. Het is daarom verstandig om twee uren , voordat je of nadat je  de aspirine hebt ingenomen gemberthee te drinken.

 

HUISMIDDELTJES TEGEN GRIEP EN VERKOUDHEID.

Nog een paar goede tips zijn :

*VITAMINE C: Slik voldoende vitamine C .

*NATUURLIJKE NEUSDRUPPELS:  doe ‘s ochtends en ‘s avonds een paar druppels vloeibare ghee ( 3 tot 5 druppels) in elk neusgat. Hiermee smeer je de doorgangen in de neus, en verlicht je de irritatie en het niezen die bij een verkoudheid optreden.

*HEET WATER:  Een paar maal per dag heet water drinken is een doeltreffende manier om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen en het sneller te herstellen.

*GEEN ZUIVELPRODUCTEN: Zuivel verslijmt je lichaam. Vermijd daarom beslist alle zuivelproducten als yoghurt, melk, kaas en hüttenkase.

*KOUDE DRANKEN: Vermijd alle koude dranken.

*RUST: Neem voldoende rust. Rust is heel belangrijk bij genezing. Rust , lees en ontspan je zoveel mogelijk.

*GEMATIGDE LICHAAMSBEWEGING:  de Ayurveda zegt dat , wanneer je verkouden bent, je het bestgeen inspannende  lichaamsbeweging kunt nemen. Want daardoor kan de verkoudheid in de borst terechtkomen. Doe alleen wat lichte yoga oefeningen. De zonnegroet is heilzaam. de kaars en de hoofdstand. MaarNIET LANGER ALS 1 MINUUT .Ook de voorwaartse buiging voorkomt dat je neus gaat lopen en bevordert de slijmafvoer door de neus.

 

ADEMHALINGSOEFENING: Gebruik de “vuurademhaling” om te helpen je verkoudheid te verbranden. Dit doe je door normaal en rustig in te ademen, en krachtig uit te ademen. Herhaal dit een keer of 20 achter elkaar. En doe alsof je een locomotief bent die op gang moet komen. Deze oefening helpt om slijm uit het ademhalingskanaal te verwijderen.  Doe dit 3 maal per dag.

 

*PREVENTIE: Neem als een preventieve maatregel het kruid amalaki . Het is een verjongend tonicum.( dit heet rasayana ) . Een goede bron van vitamine C en ijzer. ‘s Avonds een theelepelamalaki  helpt griep en verkoudheid voorkomen. Intriphalazit al amalaki.

 

Wisten jullie dat er een wondermiddel  tegen keelpijn bestaat ? . In een uurtje ben je snel een stuk opgeknapt. Al kun je niet meer slikken van de pijn. Daar kun je geen tabletten tegen slikken.

Keelpijn en keelontsteking worden veroorzaakt door zgn “anaerobe” bacteriën. Bacteriën die niet op zuurstof leven. Om ze snel te doden moet je ze heel veel zuurstof geven. Het ziet er wat mal uit. maar je hebt vanaf nu een probaat wondermiddel tegen keelpijn. Dat doe je zo :

DE LEEUWENHOUDING :Open zover mogelijk je mond en steek je tong ver naar buiten en doe je ogen wijd, wijd open. Het heet “DE LEEUWEN HOUDING ” in de yoga.  En brul “AAAAAAH..”  Het ziet er totaal mal uit, dus doe deze oefening maar prive. Onder je dekbed, als je wakker wordt met keelpijn, of zo. Je trekt nu de zuurstof tot diep in het ontstoken gebied. Je voelt de verlichting direct en binnen de kortste keren kun je weer slikken en trekt de pijn weg.Dit is een WONDER MIDDEL !  Snel, werkzaam en zeer doeltreffend ! 

 

Bron: http://tienekescholtens.wordpress.com

Top