De vele voordelen van knoflook

knoflook1Knoflook staat al eeuwenlang bekend als smaakmaker, maar ook als een natuurlijk middel om verschillende aandoeningen en klachten mee te behandelen. Het is een gemakkelijk verkrijgbaar product dat zowel rauw als gekookt of gebakken gegeten kan worden. Je hoeft je ook niet te beperken tot verse knoflook – knoflookpoeder en gedroogde knoflook werken net zo goed en zijn gemakkelijk te bewaren in je keukenkastje.

 

We hebben een aantal gezondheidsvoordelen van knoflook voor je op een rijtje gezet:

Versterkt het immuunsysteem Knoflook versterkt je immuunsysteem en helpt om luchtweginfecties te voorkomen. Zeker gedurende de wintermaanden is het een perfect middel om verkoudheidjes en griepjes te voorkomen of te helpen genezen. Knoflook bevat vitamine C en vitamine B6, allebei essentieel voor een goede weerstand. Volgens een oude remedie moet je bij de eerste tekenen van een verkoudheid, een teentje knoflook in honing dopen en het opeten. Het kan in elk geval geen kwaad om eens te proberen…

Helpt bij Hyperthyreoïdie Knoflook bevat aanzienlijke hoeveelheden iodine, wat het een effectieve behandeling maakt voor Hyperthyreoïdie en andere aandoeningen die te maken hebben met een overactieve schildklier.

Helpt tegen hart- en vaatziekten Wetenschappelijke onderzoeken hebben uitgewezen dat het consumeren van knoflook helpt tegen diverse hart- en vaatziekten.

Helpt tegen schimmelinfecties en bacteriële infecties aan de vagina Vaginale infecties zijn geen pretje, maar het schijnt dat het eten van knoflook hier snel een einde aan maakt! Wanneer knoflook geperst of fijngemalen wordt, komt er Allicine vrij. Dit is een natuurlijk antibioticum.

Verbeterd je stemming Knoflook bevat veel vitamine B6. Dit is niet alleen nodig voor de groei van nieuwe cellen in je lichaam, maar helpt ook bij stemmingswisselingen.

Reguleert je bloedsuiker Knoflook verhoogt het insulineniveau in je bloed. Daarom kan het helpen om aandoeningen als diabetes beter onder controle te houden.

Helpt verschillende soorten kanker voorkomen Het eten van knoflook helpt bij het voorkomen van verschillende soorten kanker, waaronder blaaskanker, prostaatkanker, borstkanker en maagkanker.

Genoeg voordelen dus, zoals je ziet. En als we nu allemaal dagelijks knoflook eten, zal niemand nog last hebben van die knoflook adem…

 

Bron: http://strever.nl

Top