Leef gewoon je leven…

licht25Wat ben ik blij dat je bestaat, nieuwsbrief Lilian Ferru

 

Wil je deze nieuwsbrief rechtstreeks ontvangen? Schrijf je dan in op de voorpagina van deze website.

 


Lieve Jij,
 
Wat moet je met je leven doen, behalve het te leven? Wie kan jouw leven beter leven dan jezelf? Er is niemand die je kan voorschijven wat het beste is voor jou. Of dat nu met geloof, gezondheid, relatie, werk, of wat dan ook te maken heeft. Jouw leven is van jou.
 
Mijn vorige nieuwsbrief heeft het nodige losgemaakt. De reacties varieerden van opluchting: ‘ja, zo zie ik het ook’, tot milde kritiek. Religie heeft immers een functie. Dat is inderdaad waar. Maar laten we eens goed kijken. Zo was er vanuit de oudheid het bijgeloof. Toen dacht de primitieve mens dat de bliksem een soort van God was. Er werden offers gebracht aan de natuurgeesten, bomen en stenen werden vereerd. Vandaaruit is langzaamaan de georganiseerde religie ontstaan, met tempels, moskeeën, en kathedralen. Daarna kwam de spiritualiteit, met tal van stromingen. De sektes en goeroes, met ook hier allerlei richtlijnen over hoe te mediteren en wat je wel of niet moet doen. Waar religies streven naar de Hemel of het Nirvana, is het in de spirituele wereld belangrijk dat je opstijgt naar de vijfde dimensie, de ascensie, tot verlichting komt, of toch minimaal ‘ontwaakt’.  
 
Pff, wie heeft daar nog zin in? Oké, tuurlijk, het heeft gediend. Het zijn allemaal episodes, treden op de ladder. Grote bewondering heb ik voor de toewijding van velen in het verlangen om God te kennen. Mensen die de bijbel bestuderen, of een aantal keer per dag richting Mekka knielen, of die eindeloos mediteren, reciteren, visualiseren, en affirmaties herhalen. Maar toch… kunnen we het fanatisme, het fundamentalisme, de vaste overtuiging dat jij de waarheid in pacht hebt, opnieuw bekijken? Klopt het wel wat je allemaal gelooft? Alleen al over Jezus zijn tig verhalen geschreven. Wie weet werkelijk wat tweeduizend jaar geleden is gebeurd? Ik in elk geval niet, want ik was er niet bij. Geloof je écht dat hij in een kribbe, omringd door de herdertjes, is geboren? Welke gek heeft ons dit onnozele sprookje op de mouw gespeld? Als kind geloofde ik hierin, net zoals in Sinterklaas.
 
Het 12-12-2022. Dat is vast een magisch getal, al valt me niets bijzonders op aan deze dag. Ik zit buiten in mijn tuintje deze nieuwsbrief te schrijven en het vriest. Muts op, Inti vest aan, heaters, beschut onder de overkapping. Op de tafel staat een boeket rozen, die zomaar zijn bezorgd. Er branden kaarsjes. Het is bijna een jaar zonder Paul in het aardse, het blijft onwerkelijk. Wat heb ik veel van hem geleerd en nog steeds. Ben gewoon je liefdevolle zelf, leef vanuit je hart. Kunnen we de regels, door anderen gedicteerd, van ons afschudden? We zijn galactische wezens, dat besef is de volgende trede. Oneindig, onsterfelijk, eeuwig, totdat we opgaan in de totale liefde.
 
Ook ik ben een hele weg gegaan. Lang was ik zoekende, wilde van alles weten, heb enorm veel gelezen, zovelen de revue zien passeren. Zoveel interviews, lezingen, ontmoetingen. Het heeft me verrijkt, ik ben er enorm dankbaar voor. Alles veranderde toen Paul twaalf jaar geleden een bijna doodervaring had. Vol verbazing was ik getuige van hoe hij opging in het moment. Hoe hij naar een boom keek en er één mee was. Hoe hij iedereen vanuit het diepste respect de hand kuste en daarmee het licht in zijn medemens eerde. Er is geen kloof tussen hem en de schepping. Hoe woordloos was alles. En toen sprak hij die éne zin, luid en duidelijk: ‘Eén met de Bron en niets anders!’ Inderdaad, daarmee is alles gezegd. Als je alles op een hoop gooit, kom je hier op uit.
 
Dan is zijn taak volbracht. Zijn glimlach, het alwetende, het blije vooruitzicht. Ik heb dit alles in mijn laatste twee boeken beschreven. Het vrijlaten, onthechten, rouwen, de onvoorwaardelijke liefde die voorbij de tijd gaat. Voorbij álles! Dan keren we naar binnen, omdat er geen bevoogding is buiten jou. Jij, die het licht van de wereld bent, hoeft alleen maar je licht te laten schijnen. Meer is het niet. Dat doe je op je eigen unieke manier, omdat je trouw bent aan het diepst van je wezen. Geen religie kan je tot God brengen, je doet het zélf. Het is het innerlijke vuur, je diepste verlangen, dat jouw dichterbij de waarheid van je eigen goddelijkheid brengt. Het is een kwestie van herinneren. Dat is waar de healing van Paul om gaat en dat gaat gewoon door. Het is een kostbaar geschenk.
 
Voorbij alles is alles. Je hoeft niet te streven. Je bent al Thuis, elk moment van de dag, omdat je de Bron niet kunt verlaten. Waar we naar verlangen is goddelijke tijd met onszelf. De verbinding vanuit de diepte met elkaar, dat wat voorbij de verschillen gaat. In die zin, kunnen we de beweging naar liefde verdiepen, er in zakken, steeds meer. Totdat we het weer weten: ah, ik ben volmaakt…  
 
Brr, het is toch best wel koud. Waar de normale temperatuur rondom 7 graden zou zijn, is het nu  bijna -7 graden. Al dat klimaatactivisme. Waar is de opwarming van de aarde?, denk ik als ik toch maar naar binnen ga. Verhalen en verhalen, daar heb ik zo genoeg van. Wat is waarheid? Kijk gewoon om je heen. Denk zelf na, laat je niets wijs maken, door niemand, op geen enkel front.
 
Zeg ja tegen de liefde en neen tegen de flauwekul. Zeg ja tegen het leven en neen tegen de dode letter. Zeg ja tegen de Bron, en neen tegen alle bedachte onzin. 
 
Jij bent een wonder, net zoals ik.
Wonderen hoeven het niet altijd met elkaar eens te zijn.
Dat is het wonderlijke avontuur.
Om dan toch te blijven zeggen: ‘Wat ben ik blij dat je bestaat.’
Dat is pas het échte wonder…
 
Liefs, Lilian
 
Agenda. De healings, de retraites, het nieuwe opstellen: het is bedoeld om je te doen herinneren wie je bent. Kijken naar wat verborgen is, is iets anders dan problemen fixen. We zakken steeds verder in onszelf. Daar waar het eeuwige op ons wacht. Daar waar we opgetild worden naar andere bewustzijnsniveaus. De agenda van januari staat binnenkort op de website.
 
Serieus Request. Steun Mariette door te stemmen op Serieus Request voor dieren, stichting: ‘Save a Stray’, op www.dierenhulp.nl Zo maakt Mariette kans op een donatie van 3.500 euro. Dat is hard nodig, zeker na de vele overstromingen in Curaçao. Ik gun het haar zó, dat dit geld naar haar toe gaat. Je hoeft alleen maar op een link te klikken. dierenhulp.nl/SerieusRequestvoorDieren/?id=stemmen
Meer informatie: Cats of Curacao - Home
 
Angelfonds. Er zijn geen woorden om mijn dankbaarheid uit te drukken voor de donaties aan het Angelfonds. Ontroerd ben ik door zoveel liefde voor onze medemens. We schenken vanuit het vertrouwen dat wij overvloed zijn en ondertussen brengen we de boodschap van hoop, zodat het geloof in het goede niet verloren mag gaan. We hebben al onze eerste ronde gemaakt en ik hoop dat we nog meer mogen doen. Samen laten we een lichtspoor achter. Dankjewel alvast voor jouw gave! 


Video: Ik vertel over de onzin van alle onzinverhalen.  youtube.com/watch?v=4CNdXZ6C-SM&ab_channel=LilianFerruProductions
 

De Roos van Hoop is het perfecte cadeau voor elk moment. Er is nu weer een kleine oplage beschikbaar. Bestel tijdig voor de feestdagen: jijbenteenwonder.nl, of per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.%C2%A0">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Angelfonds: Dankjewel, aan alle lieve mensen. Elke goede daad komt in veelvoud bij je terug. Dankjewel voor de liefde die jij bent.   
Donaties voor het Angelfonds.
Dank aan iedereen die ons helpt te helpen. 
Spirituele Zaken Limburg:
Bankrekening: NL31ABNA0492460078
BIC: ABNANL2A

Top