Subliminale boodschappen op de Nederlandse TV

tvTer bewustwording.

 

 

Op een zondagmiddag zag ik uit naar onze maandelijkse avond samen. Met een groepje vrienden kwamen we normaal gesproken bij elkaar voor een ontspannen avond, waarin we samen mediteerden, van het heerlijke eten van de gastvrouw genoten, plezier hadden en enthousiast met elkaar onze belevenissen in verschillende hoeken van de alternatieve therapie deelden. Maar deze avond bleek heel anders te verlopen…

Vlak voor het eten noemde vriend Albert iets waar hij overstuur over was: hij had een soort verborgen boodschappen in twee verschillende televisie programma's gevonden en hij heeft een jonge zoon die TV kijkt. Alleen al vanuit zijn professionele achtergrond had hij meer dan genoeg reden om hier zo van slag van te zijn, maar daarover lees je later meer. Hij liet het ons eerst zien op normale snelheid en het leek niet meer dan een flits. Daarna speelde hij de band vertraagd af, zodat we konden zien wat er werkelijk stond.

En we waren geshockeerd. Zo geshockeerd zelfs, dat we het effect ervan op onszelf onderschatten – ondanks al onze gecombineerde kennis en ervaring.

‘I’m the slime oozing out of your TV-set.’ – Frank Zappa
Klik hierom de rest van het artikel te lezen (pdf).

Bron: www.tobyornottoby.com


(Programming the Nation) Worden we gehersenspoeld? Zijn we de weg kwijt? Sinds de jaren vijftig wordt subliminale inhoud veelvuldig getest en via alle mogelijke mediakanalen verspreid.
Wat is de invloed van propaganda in reclames, films en muziek? Wat zijn de mogelijke onderbewuste bijwerkingen?
Naar verluidt gebruikt het Amerikaanse leger deze technologie voor haar psychologische operaties (psyops). Wat is de herkomst van dit fenomeen en brengt het gevaren met zich mee?
Regisseur Jeff Warrick gaat op reis door het onderbewustzijn en verkent het vermeende gebruik van subliminale boodschappen in reclames, muziek, films,tv-uitzendingen, politieke propaganda, militaire psychologische operaties en geavanceerde wapenontwikkeling.

Zie hieronder de trailer en daaronder de hele film:

Source: www.programmingthenation.com

earthmatters.nl

 

Top