Referendum Schotland: uitkomst gefraudeerd

geheimenIrma Schiffers, ons nieuw lid van het schrijversteam, heeft de moed om de gang van zaken in Schotland aan de kaak te stellen. Zij schrijft geregeld artikelen om de mensen wakker te schudden. Welkom Irma op De Goed Nieuwskrant.

 

 

Ongelooflijk! Dat is het enige woord dat nog resteert als we het hebben over de democratie, waar dan ook ter wereld. Onafhankelijk? Nee, dat mag natuurlijk niet! We wisten het eigenlijk al dat Engeland als vazal van de US Schotland niet onafhankelijk wilde laten worden. De ‘dreigementen’ begonnen zich de dagen ervoor al aan te dienen: ‘geen toegang tot de EU’, hoe moet het met de euro, Schotland kan niet meer terug wanneer ze hiervoor kiezen, Engeland zou wellicht de grens dichtdoen als…etc. De hond liet van tevoren zijn tanden al zien aan de kat.

Saltire and union flagEn dus kun je verwachten dat de uitslag hoe dan ook al bekend is, ongeacht de uitkomst na het tellen van de stemmen. Het frauderen is gefilmd en de politie is met het onderzoek bezig. Zie twee onderstaande video’s en ze hebbendeze petitieaangemaakt waarmee ze een nieuw referendum eisen met onafhankelijke toezichthouders. Inmiddels is er al ruim 75.000 keer getekend. Ook opFacebookhebben ze een pagina, waarmee ze proberen dit referendum recht te doen.

Zie jij er iets van in de media? Tweets naar de NOS en het NRC gestuurd omdat het nieuws is, maar geen reactie. Immers Schotland blijft bij de UK en dat is nu eenmaal zo. Niets aan te doen. En dus ook geen nieuwsvoorziening over wat daar gaande is. Het komt ze niet uit, want degene die het nieuws dicteert wil niet dat Schotland onafhankelijk wordt. Of je er nou blij mee bent of niet, het is de dood van de democratische samenleving.

Misselijk word je van dit soort praktijken. We leven in een zeepbel die de overheden dichtsmeren met propaganda en die nog steeds van binnenuit niet door te prikken is.

Er is een politieonderzoek gaande, maar hoe betrouwbaar zal dat nog zijn? Tenslotte is de politie ook in dienst van diezelfde overheid. Is het werkelijk gedaan met de democratie? Ikheb getekend, wat jij?

En deze:

www.irmaschiffers.nl

 

Top