Diepgravende docu over de medische geschiedenis van vaccinatie

kleuren berg van GodUitzending van de Duitse zender Arte, met ondertiteling

 

 Klik op deze link

 

https://rumble.com/v1pzdca-vaccinatie-het-hele-verhaal-impfen-die-ganze-geschichte-arte.html 

 

Sinds corona heeft iedereen een mening over vaccinatie. Maar wat is de geschiedenis van deze medische techniek? Deze docu biedt een veelomvattend beeld van de werking en gevolgen van vaccins, immuniteit en de rol van big pharma.

In ‘Het hele verhaal’ komt er een schat aan achtergrondinformatie voorbij over de relatie tussen vaccins en immuniteit. Zo bespreekt de film of vaccinatie effecten kan hebben op het immuunsysteem die verder gaan dan bescherming tegen één specifieke ziekte. En is de volgorde waarin verschillende vaccins worden toegediend van invloed op de effectiviteit en de mogelijke bijwerkingen?

Ook de rol van big pharma wordt kritisch tegen het licht gehouden, want profiteren zij niet van de angsten van mensen? Wat is het goedkeuringsproces voor vaccins en hun additieven? En hoe worden de gevolgen op lange termijn ingeschat?

De interviews met deskundigen tonen aan dat het huidige debat de complexe werking van vaccins geen recht doet. Te veel facetten blijven onderbelicht en dat gaat ten koste van een juist wetenschappelijk beeld. Ook wordt duidelijk dat een standaard aanpak niet werkt als het gaat om vaccins, want niet iedereen heeft baat bij dezelfde dosis serum. De geïnterviewden pleiten dan ook voor maatwerk en een meer persoonlijke benadering.

Anne Georget, maker van de film, sprak met verschillende deskundigen op het gebied van vaccinatieonderzoek. Zo sprak ze met Gregory Poland, hoofdredacteur van het medische tijdschrift Vaccine. Ook horen we de epidemioloog William Foege, die een succesvolle strategie ontwikkelde om de pokken uit te roeien. Georget sprak daarnaast met vaccinoloog en corona-adviseur van de Oostenrijkse regering Ursula Wiedermann-Schmidt en met Peter Doshi van het medische vakblad British Medical Journal.

Eerlijkheid en transparantie zijn essentieel in de wetenschap. ‘Het hele verhaal’ levert daar een belangrijke bijdrage aan. Deze Duitse docu is voorzien van Nederlandse ondertiteling.

Top