Verborgen lichtwerkers

healing1Verborgen lichtwerkers

 

 

Gisteren was ik weer eens in “het winkeltje “. Een knus eenmanszaakje waar men van alles en nog wat verkoopt; leuke kadotjes, hoeden, warme sokken, edelstenen, engelenkaarten, oude prentkaarten en ambachtelijke serviezen en nog veel meer! Gisteren heb ik een paar heerlijke warme sokken gekocht.

Toen ik 6 jaar geleden hier binnenliep raakte ik aan de praat met de eigenaresse en we hadden een warme klik. Sindsdien rijd ik geregeld naar het leuke dorpje, welke nabij een natuurgebied ligt waar ik vaak ga wandelen, en doe even een gezellig bezoekje en soms koop ik iets. Je wordt er altijd hartelijk verwelkomd en dit is geen commerciële act, daarom is de energie daar zo goed!

Toen de eerste lockdown kwam, eind vorig jaar (2020) en ze per direct dicht moesten, ben ik naar het winkeltje toe gereden om even een bezoekje te brengen en wat cadeautjes te kopen. Ik support namelijk graag authentieke ondernemers!

Dus gisteren was ik weer eens langsgegaan en het was leuk elkaar weer te zien. Ik kreeg een kopje thee, ging zitten en natuurlijk hadden we genoeg te bespreken. Vooral in deze tijd is het fijn om gelijkgestemde mensen te ontmoeten!

Altijd als ik er ben komt er wel een of ander oudere dame of heer binnenlopen. Deze mensen zijn vaak niet meer zo heel goed ter been en de eigenaresse vraagt ze dan of ze even willen zitten. Ja, dat doen ze meestal wel. De eigenaresse vraagt altijd hoe het met de mensen is en de oprechte aandacht met soms ook een kopje koffie of thee vinden de mensen erg fijn.

Het is duidelijk zichtbaar hoe een praatje deze mensen warmte geeft, hen zo goed doet! Vooral natuurlijk in de huidige tijd. Waar kunnen oudere mensen nog terecht voor een warme glimlach en oprechte aandacht!? Hier dus. Deze warme eigenaresse/vrouw is een ware lichtwerker!

De laatste jaren in mijn loopbaan vond ik het zo jammer dat men wilde dat ik sprak zoals zij voorschreven, als een robot weer een telefoontraining, na 30 jaar ervaring. Oplossingen kon je niet aanbieden want alles zat -in het computersysteem, ging automatisch of mocht niet. Vroeger was je veel vrijer in het uitoefenen van je beroep, in een winkel of bij de klantenservice of als secretaresse of manager. Langzaamaan verdwenen bij de bedrijven de mensen-mensen. De mensen die als een robot konden werken zijn vaak gebleven. Bedrijven denken echt dat mensen zitten te wachten op ingestudeerde zinnen. U kent ze vast wel: ik snap wat u zegt, ik begrijp u volledig, ja maar we kunnen er niets meer aan doen, het staat zo in het systeem.

Mensen willen graag contact met mensen die de ander aanvoelen, authentiek zijn, handelen naar waarheid en menselijkheid en zij spreken graag medewerkers die hun verantwoordelijkheid weer kunnen en mogen nemen. Maar goed, dat roepen velen al jaren en jaren. Nu komt de nieuwe tijd eraan, waarin er geen andere optie dan waarheid meer mogelijk is.

Ik hoop dat als ik later oud ben en niet meer verder kan reizen dan mijn eigen omgeving, er ook in mijn dorp een leuke eenmanszaak/winkeltje is. Een winkeltje waar ik altijd welkom ben, binnen kan lopen en kan gaan zitten. Even een warm praatje kan maken met iemand die wellicht met een oplossing komt, als je ergens mee zit. Dit dorpje en de mensen die er wonen mogen gezegend zijn met dit warme winkeltje en lieve eigenaresse. Verborgen lichtwerkers, je vindt ze overal!

www.liefdevoorjeziel.nl

Bron: www.wakkeremensen.org

 

Top