Hemels vuurwerk met Mars

astrologie6De astrologische voorspellingen voor juli

 

 

 

Deze horoscoop van juli 2020 gaat over het lange verblijf van Mars – sinds 28 juni) in zijn eigen teken Ram. Normaal doet planeet Mars zo’n zes weken over een sterrenbeeld maar nu zes maanden. Pas op 7 januari 2021 verwisselt hij Ram voor Stier en aangezien hij dan op weg gaat naar de planeet Uranus (21 januari 2021) gaat dat gepaard met vuurwerk. Nu richten we ons op het lange verblijf in Ram.

Een vuurplaneet in zijn eigen vuurteken geeft natuurlijk vooral vuur! Het vuur van de inspiratie en de purificatie.

Na een periode waarin de samenleving werd stil gelegd, wordt de drang om vooruit te gaan onbeheersbaar. Mars in Ram wil Leven! Die drang is ontzettend sterk en mysterieus. Het beeld dat hierbij past is het zaadje dat ondergronds ontkiemd en zich een weg naar boven groeit. Naar het licht en naar een volgend element; vuur ( Zon) en lucht. Die drang is niet tegen te houden want het is de primaire levenskracht.

We gaan onbeheersbare explosieve situaties meemaken.

Mars in Ram in de horoscoop van juli 2020 wakkert ons innerlijke levensvuur sterk aan en we kunnen bijna niet anders dan er gehoor aan geven. Wordt deze kracht geblokkeerd of beheerst dan slaat het vuur naar binnen en heeft een verwoestend effect op onze mentale gezondheid.

Mars in Ram is de jonge krijger die onverschrokken in de frontlinie ligt, vast beraden om de vijand te verslaan.

Maar Mars in Ram in horoscoop van juli 2020 is ook nog iets heel anders. De essentie van deze planeetstand vinden we in de alchemie. Het is de Prima Materia, de eerste stof. Het is de ochtenddauw die glanzend van nieuwheid op de bladeren ligt als de nieuwste dag net begonnen is. Het begin van het begin. Als we contact maken met dat beeld, met die energie, dan komen we in de flow van het wonder van het leven. De schoonheid, de puurheid, de onbevlektheid ervan. Mars in Ram laat zo de potentie zien waarmee we allemaal contact kunnen maken.

We hebben nu zes maanden de tijd om na te gaan wat ons ten diepste drijft voorbij onze persoonlijkheid. Dit is een perfecte periode om na al die tijd voor bezinning opnieuw koers te zetten. We hebben het vuur en de nieuwheid tot onze beschikking.

 

 

 

 

 

Top