Bestaansrecht

dance5Wil je vrij zijn, laat dan ook de ander vrij. Nieuwsbrief

 

 

Lieve Jij,

Als ik vrijdagmiddag op een terrasje zit, raak ik in gesprek met een koppel naast mij. ‘We genieten nog maar even van deze laatste dag’, zegt de man. ‘Hoezo?’, vraag ik. Dan blijkt dat je vanaf zaterdag ook op het terras een code moet laten zien. Wat???

De man vertelt over alle research die hij heeft gedaan. Hij weet precies hoe het zit. Je weet wel, de elite en zo. Ik luister aandachtig, maar als hij zegt dat je het beste met een geweer op straat moet, roep ik hem een halt toe. Neen, dat is niet de oplossing. Als je iemand kwaad toewenst, dan ben je geen haar beter dan de persoon die je als schuldig ziet.

Ik leg uit dat we allemaal een deel van het goddelijke zijn. Mensen doen geen domme dingen omdat ze slecht zijn, maar omdat ze onbewust zijn. Ze voelen zich los en afgescheiden van hun oorsprong. Ze hebben geen weet van wie en wat ze zijn. Ze menen dat ze door manipulatie en controle, macht kunt uitoefenen en dat dit hun gelukkig maakt. Ze hebben geen idee dat al het liefdeloze ooit in duizendvoud bij ze terug komt. Dat vraagt compassie, omdat het zogenaamde kwaad altijd het zaad van zelfvernietiging in zich draagt. Daar hoef ik niets van te vinden, dat regelt de kosmos. In plaats van iemand te verwensen, is het beter om te zegenen. We zijn immers allen verbonden in een onzichtbaar veld. Als ik mijn betoog afrond, knikt de man. Ja, liefde is het enige antwoord op alles. Wie niet in liefde is, kan heel gemakkelijk worden meegesleurd in de kolk van waanzin die zich rondom ons afspeelt.  

Als ene Hugo morgen zegt dat Sinterklaas bestaat, dan zet half Nederland de schoen. Inderdaad, half Nederland doet mee en toch is er ook een groeiend bewustzijn. Dat merk ik aan toevallige ontmoetingen met willekeurige vreemden. Je kunt ze niet in het hoofd kijken, maar als ze eenmaal beginnen te vertellen, dat weet je dat het zogenaamde domme volk toch niet zo dom is. Zo was het ook in de supermarkt. Een kort praatje met een onbekende vrouw in de winkelgang en ze vertelt me alles over vaccinaties en het plan achter het plan. Het kassameisje, dat achter een masker zit te puffen, legt uit dat de regering het volk zou moeten dienen. ‘Dit is zo uit het lood geslagen, dat je je terecht kunt afvragen welke belangen hier gediend worden’. Pardon? Zoveel inzicht van deze jonge dame.

Hoe zou het zijn als je gewoon je leven leidt? Wie heeft de moed om compromisloos te kiezen voor het vertrouwen in dit moment? Hoe zou het zijn als je in alles het licht kon zien? Je weet natuurlijk van jezelf dat je heilig en onschuldig bent, eeuwig geliefd en eeuwig liefdevol. Geloof me, dit is de enige waarheid over jou. Misschien vind je het moeilijk om te aanvaarden, maar kom je na enig zelfonderzoek toch tot de conclusie dat het waar is. Maar wat als je dat bijvoorbeeld ook van Hugo vindt?

Ieder mens komt ergens vandaan. Als je je een beetje in de geschiedenis verdiept, dan snap je dat we allemaal in de echo van het verleden leven. Onlangs las ik het boek van Maarten Oversier: ‘Bestaansrecht’. Alleen de titel zegt het al. Ieder mens heeft recht op zijn bestaan als autonoom, soeverein wezen. Hij of zij is baas over zichzelf. Hoe kan het dat we ons nu bevinden in een tijd die niet veel verschilt met de slavernij? Maarten legt het zo goed uit, hoe wij door de eeuwen heen geïndoctrineerd zijn met allerlei machtsvertoon en de gruwelijkheden die daaruit voort komen. Wat zijn de gevolgen van twee wereldoorlogen en de invloed van de katholieke kerk, met hongersnood en allerlei ontberingen? Wat speelt er achter de schermen? Al lezend wordt het steeds duidelijker. Volgens Maarten is het echter een kwestie van tijd tot zal blijken dat de levenskracht van aardbewoners uiteindelijk niet blijvend te beteugelen is. Kosmisch zijn er enorme bewustzijnstransities gaande. Juist daarom zijn er nu zoveel mensen in incarnatie.

Laten we dan ook in godsnaam iets met ons leven doen. Al het oude stopt bij jou, als jij het zegt. Wat genezen is, kent geen angst. Wie niet bang is, weet zich onaantastbaar. Genezen is je herinneren dat je de Bron niet kunt verlaten. Je zegent jezelf, je zegent de wereld, met alle hugootjes er in. Dan zeg je tegen alles wat in je blikveld komt: ‘ik hou van jou’. Ga het uitproberen en kijk maar eens naar de eigen weerstand om lief te hebben. Die is misschien groter dan je denkt, omdat we zo gewend zijn om te oordelen.

Ja, iedereen heeft bestaansrecht. Als jij vrij wil zijn, laat dan ook de ander vrij. Dat doe je niet door mensen in hokjes van goed en slecht te plaatsen, maar om te stralen in het licht dat jij bent. Juist deze tijd vraagt om inzicht in het verleden en om verbinding met het heden. Dat is het besef dat alles vanuit de Bron ontstaat. Ik ben mijn eigen autoriteit. Of ik op een terras zit, of in mijn eigen tuin. Kom, laten we de moraal hoog houden. Er is een heel netwerk van ontwaakten waar jij deel van bent. Leef het licht dat jij bent en houd moed.   

Liefs, Lilian

www.jijbenteenwonder.nl 

Het boek van Maarten Oversier beschouw ik als een meesterwerk. Ik beveel het dan ook van harte aan. ‘Bestaansrecht’ is verkrijgbaar bij www.maartenoversier.com

 

 

 

 

Top