Zo gezond is seks...

romantiekJonge mensen kunnen het beste zo veel mogelijk sex hebben. We weten nu dankzij Canadees onderzoek precies hoe gezond het is.

 

Vrijen is bij mannen gemiddeld goed voor 4,2 verbrande calorieën per minuut, bij vrouwen zijn het er iets minder. Sex wordt daarmee geschaard onder lichamelijke activiteiten die een gemiddelde inspanning vergen. Met andere woorden, een nummertje is beter voor je dan wandelen en net iets minder gezond dan joggen.

Het was niet eenvoudig om daar achter te komen. Een probleem in eerdere studies was dat stelletjes het in het laboratorium moesten doen. Een doorsnee vrijpartij nabootsen was lastig door al die buisjes en meetapparatuur. Gelukkig heeft de technologie niet stilgestaan. Speciale SenseWear-armbanden boden uitkomst.

21 heterostellen van 18 tot 35 jaar oud kregen de meetarmbanden om en mochten thuis van elkaar genieten voor de wetenschap. Dat leverde nog meer nieuwe kennis op, weet PLOS One. Zo duurde de gemiddelde bedsessie iets minder dan 25 minuten, met uitschieters naar boven (57 minuten) én onderen (10 minuten).

Bron: BuzzO

Top