Wordt wie je in wezen bent

wezenThuis in je lichaam

 

Door Lilian Ferru

Iedereen leeft in een lichaam, toch zijn veel mensen er ongelukkig mee. We worden gebombardeerd met reclame, waarbij volmaakte modellen ons voorspiegelen hoe we er uit moeten zien. Koop dat potje crème, dan kan het leven beginnen. Tegenwoordig is het heel normaal om in gezonde lichamen te snijden. We vinden onszelf lelijk, te dik of te rimpelig, en kampen massaal met een laag zelfbeeld. Kan het ook anders?

 

 

 

Wat is het lichaam eigenlijk? Biologisch gezien bestaan we voor een groot deel uit water en wat cellen en botten. Spiritueel gezien zijn we licht en energie. Zijn we ons eigenlijk wel bewust van ons lichaam?Niemand kan de totaliteit ervan zien. Al doe je nog zo je best, je kunt slechts de helft zien. De andere helft blijft buiten het gezichtsveld. Heb jij eigenlijk ooit eens goed naar het topje van je vinger gekeken? Waarschijnlijk niet, of het moet al pijn hebben gedaan. Als we onszelf nooit helemaal kunnen zien, hoe komt het dan dat zoveel mensen zich schamen voor hun uiterlijk? Tegenwoordig lijden heel wat tieners aan anorexia. Van siliconenborsten kijkt niemand meer van op, er bestaat zelfs zoiets als een schaamlipcorrectie. En voor wat?

 

We willen aardig gevonden, meedoen, en daarom modeleren we ons om naar het ideaal. Ondertussen ben je ontevreden over wie je bent en hoe je eruit ziet. Elke vorm van kritiek heeft een impact op het lichaam. Dat is ondertussen oud nieuws. Het is lastig om je daar steeds bewust van te zijn. Het is nog moeilijker om die houding te veranderen. Vroeger was ik superslank en ik had niets anders dan kritiek op mezelf. Ik vond mezelf te dik en volgens mij ben ik daarom ook bijgekomen. Door een situatie in mijn leven ben ik opeens alle kilo’s kwijt en ik heb nog nooit zoveel gegeten als nu. Er zijn legio verhalen over hoe het lichaam kan veranderen. Opeens zie je er weer heel anders uit..

 

Het Licht in jezelf Vanuit de kwantumfysica is bewezen dat we onze werkelijkheid zelf scheppen. Het scheppingsproces mag dan niet zo gemakkelijk te begrijpen zijn, feit blijft dat gedachten materie beïnvloeden. Thuis komen in je lichaam, begint bij jezelf. Zolang je jezelf nog niet onvoorwaardelijk lief kunt hebben, ben je nog niet waar je wezen moet. Kun je jezelf lief hebben ook al zie je de tekortkomingen? Kun je jezelf vergeven ook al heb je er een puinhoop van gemaakt? Kun je op die puinhoop overeind komen en zeggen: ‘Ik heb hier iets van te leren. Ik ga het anders aanpakken. Ik ben bereid de weg terug te vinden naar mijn innerlijke huis?’ Spiritueel gezien incarneert iedere ziel om bepaalde taken op Aarde te volbrengen. Je sluit een geheim pact met het universum om bepaalde lessen te leren. Het gaat om het herinneren van wie je werkelijk bent. Je bent meer dan je gevoelens, je denken, of je lichaam. Wanneer je volledig vertrouwt op het vermogen om te bepalen wat het beste is, zal je leven op een andere manier verlopen. Gedachten zijn energie. Dat is de schepping en jij bent medeschepper. Je bent niet statisch, je bent een dynamisch wezen. Als je bijvoorbeeld bewust kiest om woede te vervangen voor mededogen, dan creëer je een andere werkelijkheid en verandert je ervaring.

 

 

 

Het karakter Wat heeft dat met het lichaam te maken? Als voorbeeld bestaat het lichaam merendeels uit water. Water heeft een geheugen en kan informatie bevatten. Onderzoek heeft uitgewezen dat woorden effect hebben op water. We gaan nog een stapje verder. Het lichaam vormt zich naar een bepaald karakter. Het is aan je uiterlijk te zien wie je bent. Er bestaat een hele wetenschap over de betekenis van een hoog voorhoofd, een strakke kaak, de stand van de ogen, of de dikte van je wenkbrauwen. Iemand die rigide is en niet open staat voor verandering heeft meestal een mager en onbuigzaam lichaam. Iemand met masochistische trekjes zuigt en klampt zich energetisch aan anderen vast. Deze persoon heeft vaak weke trekken en een slappe witte huid.

Het lichaam is de spiegel van de ziel. Thuiskomen in je lichaam gaat niet alleen om fysieke gezondheid, maar ook om intenties. Iedere intentie, woede, jaloezie, begrip of mededogen, heeft zijn eigen uitwerking. Het lichaam weerspiegelt de gedaante van je persoonlijkheid. Hatelijke gedachten, schaamte, en oordeel, stagneren de energie. Angst en verdriet zijn de oorzaak van verstoringen die het lichaam aantasten. Dit ondermijnt het immuunsysteem en daarmee ook de gezondheid.

 

Ontspanning en vertrouwen laten juist de levenskracht gemakkelijker stromen. Als je altijd en overal het beste van jezelf naar voren laat komen, gebeurt er een shift in je bewustzijn. Het lichaam kan dan niet anders dan volgen. Dat geldt niet alleen voor het gewicht, het uiterlijk, maar voor de gehele gezondheid. Liefde, vergeving en dankbaarheid zijn de hoofdthema’s waar het om gaat. Thuiskomen is jezelf onvoorwaardelijk accepteren zoals je bent. Op ieders levenspad liggen geluk en moeilijkheden. We mogen fouten maken. Iedereen heeft een lot. Iedereen mag zijn zoals hij of zij is, want je bent gemaakt zoals het bedoeld is. Je thuis voelen in je lichaam is jezelf weer verbinden met je ware zelf, zodat je kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Dat betekent overgave, geloof, en niet willen oordelen. Mildheid brengt de schittering weer terug. Je hoeft geen fotomodel te zijn. Je hoeft alleen maar van elke minuut van de dag te genieten van het bestaan. Thuis komen in je lichaam is het dichten van de oorspronkelijke kloof tussen wie we in wezen zijn en wie we geworden zijn.

Top