Wat een vrouw inspirerend maakt, en jou dus ook!

devil wears prada1. De inspirerende vrouw bepaalt het zelf Ze gelooft in zichzelf en kiest met volle overtuiging voor waar ze in gelooft. Zonder zichtbare twijfel, kordaat en helder. Je kent ‘The Devil Wears Prada’?

 

De duivelse bazin is gebaseerd op Anna Wintour, de dame die de Amerikaanse Vogue al jaren succesvol runt. Misschien geen makkelijke dame, maar ze voert wel zelf de regie over wat ze doet. Ze durft te kiezen voor haar talent, is niet bang daar hard voor te werken en vooral: ze maakt keuzes zonder angst voor de gevolgen. Juist vanwege de gevolgen.

2. De inspirerende vrouw is begaan met de wereld Ieder op haar eigen manier, maar de inspirerende vrouw is ondanks haar focus op haar eigen ambities ook zeer gericht op haar omgeving. En die omgeving reikt verder dan de Dirk en het buurthuis. Het lijkt wel alsof ze juist door op zichzelf te focussen de wereld een beetje beter maakt. Zo maakt Angelina Jolie positief gebruik van haar succes als celebrity in haar actieve rol bij de VN.

3. De inspirerende vrouw heeft visie Een hele duidelijke visie. Een unieke kijk op de wereld, de mensen, de maatschappij en hoe die zouden moeten zijn. Haar visie is deel van wie ze is, flexibel genoeg om met de tijd mee te gaan en sterk genoeg om trends te weerstaan. Neem Angela Merkel. Je hoeft het niet met haar eens te zijn om toe te geven dat ze visie heeft en daar voor staat.

4. De inspirerende vrouw creëert Vivienne Westwood wordt gehaat en gewaardeerd om haar unieke persoonlijkheid en de manier waarop je dit terug kunt zien in haar werk. Door haar visie te vertalen in iets waar wij ook wat aan hebben, maakt de inspirerende vrouw iets waar je van kunt genieten of met plezier gebruik van kunt maken. Ze voelt, denkt, vindt en zegt niet alleen, maar ze doet en maakt ook.

5. De inspirerende vrouw lijkt nonchalant De inspirerende vrouw is ongrijpbaar in een air van bevlogen onverschilligheid. Het lijkt allemaal even gemakkelijk, maar de inspirerende vrouw is geen supervrouw. Ze doet wel degelijk moeite. Ellen Degeneres schudt grappen uit haar mouw terwijl ze een statement maakt voor gelijke rechten voor homoseksuelen. Dat is niet gemakkelijk en toch doet ze het zo voorkomen.

6. De inspirerende vrouw is kwetsbaar Niemand is onoverwinnelijk, die inspirerende vrouw dus ook niet en dat realiseert zij zich heel goed. Sterker nog, ze is vaak super zelfkritisch. Zoals Beyoncé. Met zichzelf als grootste criticus toont ze aan de wereld hoe zij vrouw is, van tiener tot moeder en verder. IJdel misschien, maar tegelijk ook kwetsbaar en dat maakt haar juist sterk.

7. De inspirerende vrouw is echt Ik heb voor mijn zoektocht gekeken naar vrouwen die door hun succes in de media zijn gekomen. Toch is het succes niet wat deze vrouwen nou zo inspirerend maakt. Het gaat om het verhaal van de vrouw als mens. Een inspirerende vrouw is geen popster, actrice, presentatrice, CEO van een multinational, modeontwerpster of baas van een land. Een inspirerende vrouw is echt. Met zo haar eigen profiel ‘Vrouw’ en competenties waar ze zelf blij van wordt. Zoals jij, dus.

Top