Muziek voor je gezondheid (Mir Methode)

muziekMuziek doet je wat. Het raakt je hartsnaren. Raakt je in je wezen, in je kern.

Muziek is de snelste weg naar je hart. Componisten, zangers, liedjesschrijvers, muzikanten, het zijn allemaal mensen die bijdragen aan een fijnere wereld waarin we in harmonie en vrijheid met elkaar kunnen samenleven. Want muziek maken verbroedert, het brengt mensen tot elkaar. Is muziek maken jouw missie?

Heb je meer contact met jezelf? Doe je de MIR-Methode, dan kom je weer dichter bij jezelf. Doordat je jezelf op je handen aait, maak je contact met jezelf. Doe je dit elke dag twee keer, minimaal vier weken lang, dan kom je op een dieper niveau in jezelf terecht: je krijgt weer contact met je diepste verlangens. En het kan dan zijn dat jouw oude liefde voor muziek maken weer terug komt. Het gebeurt regelmatig dat mensen hun oude liefde weer oppakken: het spelen van een instrument.

Welk instrument heb jij weer opgepakt? Lag er op zolder een instrument dat je al jaren niet meer hebt aangeraakt? Ben je daar vaker aan gaan denken? Weer uit de doos gehaald? Of merk je dat je weer wat vaker aan de pianotoetsen zit? Voel je af en toe aan de gitaarsnaren? Of ben je weer aan het dansen en geniet je van de muziek tijdens het bewegen? Van de prachtige composities die mensen vanuit hun hart gemaakt hebben?

Gebruik je je interne instrument weer? We hebben allemaal een instrument in ons dat we kunnen inzetten. Onze stem. Het komt vaak voor bij de MIR-Methode dat er in mensen een oud verlangen vrij komt. Het verlangen om zich te uiten, om te gaan zingen. Het is het naar buiten brengen van je hartsverlangens. Mensen betrappen zich erop dat ze ineens neuriën, stukjes meezingen met de radio of even wat fluiten. Vaak hebben ze het niet eens in de gaten! Het zijn allemaal signalen dat je Hart open gaat en dat je missie tot leven komt.

Wat doet de MIR-Methode met je hart? De MIR-Methode is een zelfhelingsmethode die op het totaalplaatje van een mens werkt. Op het mentale vlak, emotioneel, energetisch, maar ook op zielsniveau. En wat betreft je levensmissie; het laat je weer contact leggen met je diepste wezen en je diepste verlangens. En in die verlangens schuilt je missie. De missie van het muziek maken. Als je dat in jezelf herkent, betekent het dat in jouw missie elementen schuilen van vrede brengen, van harmoniseren, van mensen bij elkaar brengen. Een prachtmissie dus! Kijk maar eens naar wat deze muzikanten ermee doen en laat je inspireren!

Wat doet de MIR-Methode dan precies? Dat gaat onder andere via:
stap 3 ‘Vader loskoppelen. Moeder loskoppelen’. Daar waar je ouders je 'wijze raad' gaven en je vertelden dat je niet mocht doen wat je wilde. Kunstenaars die een gedegen opleiding moesten gaan volgen. Muzikanten die hun instrument aan de wilgen moesten hangen. Dansers die moesten leren stil zitten. Zangers die hun mond moesten houden. Al die oorspronkelijke verlangens om dat te doen, komen weer langzaam boven drijven. Je kunt het niet tegenhouden!

Stap 4 ‘Meridianen zuiveren’ helpt je bij het vrij maken van je meridianen. Uiteraard is de Hartmeridiaan degene die je helpt bij het terugvoelen van je oorspronkelijke verlangens. Daarnaast helpt de ‘Longmeridiaan’ eraan mee. Die stelt je in staat je verlangens weer waar te nemen en er werkelijk wat mee te doen!

Stap 7 ‘Basisbehoeften aanvullen’ maakt dat je je behoefte aan ‘Passie’ weer gaat aanvullen. Als kind al kon je heel gedreven ergens mee bezig zijn. Die passie kun je weer gaan voelen.

Stap 8 ‘Chakra’s en aura optimaliseren’ speelt hier een grote rol. Je hartchakra opent zich meer en meer, je verlangens wakker schuddend. Je keelchakra komt vrij, waardoor je zangstem ruimte voelt en via je Kruinchakra voel je steeds meer verbinding met de inspirerende werking van ‘Al wat is’, waardoor je je diep geïnspireerd kunt voelen.

Stap 9 ‘Missie verduidelijken’ is de belangrijkste stap voor jou wanneer muziek weer een rol in je leven speelt. De kans is heel groot dat je onbewuste dolgraag meer wil doen met muziek, zang of dans. Mensen die daaraan toegeven en het een deel van hun leven laten zijn, knappen zienderogen op!

Niet zo muzikaal aangelegd? Al ben je nooit iemand geweest die van zingen houdt of een instrument wil spelen, dan nog kan muziek bij jou iets teweeg brengen. Let daarbij op de liedjes of muziek die je graag beluistert en word je bewust van wat het met je doet. Brengt het je rust, brengt het je intensiteit? En bovendien: wat zeggen de woorden van de muzikant jou? Vaak hebben liedjes een betekenis, een boodschap. Wanneer jij de laatste tijd vaak hetzelfde liedje draait, luister dan eens extra goed op wat er gezongen wordt. Misschien zit daarin wel een aanwijzing voor jou!

Bekijk ook het interview van Lilian Ferru met Mireille Mettes.

 

 

 

Bron: MIR-Methode, earthmatters.nl

Top