Het geheim van spontane genezing

vreugdeHoera! Wij bevinden ons in de Nieuwe Tijd. Het besef van eenheid zal steeds meer tot ons doordringen. Er is geen kloof tussen jou en de ander. Reden voor blijdschap, zou je zeggen. Toch gaat nog niet iedereen dansend door het leven. Hoe kun je de poort naar vreugde openen en van daaruit wonderen verrichten?

Wat is het tegenovergestelde van vreugde? Alleen het ego kan lijden. Wat doet het ego? Het oordeelt, valt aan, verdedigt, denkt in termen van schuld, en gaat voor het gelijk. Het ego is dat deel in jou dat zich met het verleden en de toekomst bezig houdt. Tel daarbij de constante druk van moeten en doen, en je hebt al snel je portie ziekmakende stress binnen. Als stress ziek maakt, dan moet vreugde helen. Laten we maar meteen met de deur in huis vallen en iets uitproberen. Kijk eens een minuutje naar je handen. Bestudeer de lijntjes, de huid, je nagels, de vorm van je vingers. Wat gebeurt er? Niets! Maar met deze simpele oefening ben je wel meteen in het hier en nu. Je dacht nergens aan. Je bewustzijn was alleen maar op je handen gericht, waardoor je denken tot rust kwam. Je voelde vrede. Aandacht is wat je nodig hebt om van de eeuwige gedachtemolen over te gaan naar een kalme zee van zuiver helend bewustzijn. Frank Kinslow heeft het geheim van spontane genezing ontdekt. Hij beschrijft het in zijn boek: ‘Quantum Healing’. Het is zo simpel dat je het nauwelijks kunt geloven. Dat het effectief is kan ik beamen. 

Je Ware Zelf Wat is je ware Zelf? Hoe kom je er mee in contact? Moet je daarvoor uren op een berg mediteren? Neen, het enige dat je moet doen is contact maken met het niets, de leegte, die in verbinding staat met heel het universum. Hoe doe je dat? Dat kun je nu gaan ervaren, als je wilt. Sluit je ogen en laat je gedachten een moment de vrije loop. Observeer met kinderlijke onbevangenheid hoe ze komen en gaan. Stel dan de volgende vraag: “Waar komt mijn volgende gedachte vandaan?” Ben alert, alsof je een kat bent die een muizenhol in de gaten houdt. Klaar? Je heb vast gemerkt dat er een korte onderbreking, een pauze, in je gedachten was. Je was helder, wakker, je wachtte, maar er kwam niets. Er was alleen maar leegte. Je was niet bezorgd over de rekeningen, of over wat dan ook. Je lichaam ontspande. Als je in stilte kijkt, wie kijkt er dan? Iets dat dieper en groter is dan jij als persoon. Jij was er nog steeds. Je was je bewust van jezelf als waarnemer. Hoewel het denken stopte hield jij niet op met bestaan. Hier hebben we de sleutel te pakken. Zodra jij je in de leegte bevindt verdwijnt alle angst en komen er zomaar geluksgevoelens tevoorschijn. Moeiteloos en zonder inspanning heft dit zalige gevoel elke probleem, elke ziekte, en elke verstoring op. 

Ervaar je eigen Oneindigheid Volgens Eckhart Tolle is innerlijke stilte je wezenlijke natuur. Hij zegt: “Je bent bewustzijn in de vermomming van een mens. Wanneer je je bewust wordt van stilte, kom je meteen in een toestand van alertheid. Je bent uit een duizenden jaren menselijke conditionering gestapt”.

Jij bent dus zuiver gewaarzijn die zijn eigen oneindigheid ervaart. Jouw essentie is onbeperkt en kan zich uitbreiden naar alles en iedereen. Je bent veel meer dan een lichaam. Als alleen dit minuutje in de leegte zoveel ontspanning teweegbrengt, wat denk je welke wonderen je staan te wachten als jij jouw bewustzijn verder uitbreidt? Zodra jij je gedachten stopt zul je merken dat er moeiteloos een gevoel van euforie naar boven komt. Jouw ware Zelf is onbegrensde liefde, gelukzaligheid, verstilling, extase. Voorbij alle lagen die het ego gebruikt om de waarheid over jezelf te verduisteren, bestaat jouw kern uit pure vreugde. Zodra je daar contact mee maakt straal je harmonie uit ten gunste van iedereen en dat werkt uitermate helend. Nu komen we bij de kern. Hoe kun jij jezelf en anderen genezen? Gun jezelf drie minuten om het uit te proberen. Leg je wijsvinger op een willekeurige plek op je lichaam, of van iemand anders die genezing nodig heeft. Het maakt niet uit waar. Richt al je aandacht op die vinger. Neem de tijd om de warmte van de huid te voelen. Leg dan je andere wijsvinger op een willekeurige plek en concentreer al je aandacht op dat punt. Word je dan nu bewust van wat je voelt in beide vingers tegelijkertijd. Terwijl je dit doet ga je een ander deel van jezelf waarnemen. Het is het deel in jou dat observeert. De clou is dat je verder helemaal niets doet. Let alleen op wat je voelt in beide vingertoppen, dat is echt alles. Al snel zul je iets van rust of vrede ervaren. Het bewustzijn opent zich en kent geen grenzen. Vreugde breidt zich zonder jouw inmenging uit. Binnen in het lichaam vindt dan een ordening plaats, waardoor pijn en spanning vanzelf oplost. Als je merkt dat je gedachten afdwalen, ga weer terug naar je vingertoppen. Na een paar minuten kun je je handen weghalen. Klaar. 

Is dat het? Ja, want in dit domein heeft het ego geen toegang. Angsten, depressies, zorgen, ze kunnen hier onmogelijk bestaan. Sinds ik hier mee bezig ben val ik van de ene verbazing in de ander. Ter voorbereiding herinner ik mij er aan dat er geen kloof tussen wie dan ook bestaat. De illusie van afscheiding wordt daarmee opgeheven. Dat is al genoeg om diepe dankbaarheid te voelen. Het is niet perse nodig, maar mij brengt het in de juiste stemming. Vervolgens richt ik mijn aandacht zoals beschreven en doe ik een stap terug. Zuiver gewaarzijn is universeel. Het weet wat gedaan moet worden, waarheen het moet gaan en zal genezing brengen daar waar het nodig is. Je kunt dit ook op afstand doen. Je kunt je euforische gevoelens op alles loslaten. Speel ermee en je zult merken dat er nog meer cadeautjes uit de lucht vallen. Geregeld word ik overspoeld door blijheid. Soms ben ik verrast door een intense vrede die zomaar opkomt. Af en toe baad ik compleet in een geluksgevoel en steeds vaker dans ik door het leven. Het is vreugde die heel maakt. Heelheid geneest en nodigt wonderen uit. Het wonder, dat ben ik, en jij natuurlijk ook. 

Boekentip:

Frank Kinslow ‘Quantum Healing’

Cursus in Wonderen

Eckhart Tolle: ‘De stilte spreekt’

(Bron Weekendgezet.nl)

Top