Een aantal belangrijke tips

de zon1Wist je dat je geen mondkapje hoeft te dragen als je daardoor ontregeld raakt? Wie raakt er niet door ontregeld?

 

 

Wil je deze nieuwsbrief rechtstreeks ontvangen, schrijf je dan in op de voorpagina van deze website. 

Lieve Jij,

Vandaag wil ik het over het mondkapje hebben. Het is iets waar ik op tegen ben. Niet alleen is er geen bewijs dat het werkt, maar wél dat het enorm schadelijk is.

Onderzoekers hebben ontdekt, dat door het mondkapje het zuurstofgehalte in het bloed aanzienlijk vermindert. Des te langer het masker wordt gedragen, des te meer daalt het zuurstofniveau in het bloed. Dit heeft dan weer een negatief effect op het immuunsysteem. Hierdoor zorgt een mondmasker juist voor een verhoogd risico op infecties. Niet alleen adem je je eigen CO2 in, maar ontstaat er al snel zuurstoftekort in de hersenen en in de organen. Het is niet zo moeilijk om dit zelf op te zoeken op internet.

Vanaf 1 december is het dan verplicht, iets dat grondwettelijk gezien helemaal niet kan. Het is niets anders dan schijnveiligheid. Er zijn wel uitzonderingen. Op de website van de Rijksoverheid staat dat als je ernstig ontregeld raakt door het dragen van een mondkapje, het niet hoeft. Het is ook niet nodig om aan een handhaver, of aan wie dan ook, uit te leggen waarom je ontregeld raakt. Medische gegevens laten zien is niet verplicht. Je kunt eenvoudig een kaartje printen, met de mededeling dat jij tot de uitzondering behoort. Hoogstens kan je gevraagd worden om aannemelijk te maken waarom een mondkapje voor jou ondraaglijk is. Je kunt dan bijvoorbeeld een briefje van je arts of zorgverlener vragen, of gewoon een simpele stempel.

Wat blijkt dan? Huisartsen weigeren om een verklaring af te geven. Kennelijk is er een brief rondgestuurd, met het advies om dit niet te doen. Ik bel naar mijn huisarts, waar ik een goede band mee heb. Ze is zo betrokken en zo liefdevol. Als er ook maar iets is komt ze zo snel als ze kan. Nu echter wil ze aan mijn verzoek niet meewerken. We bellen en na een korte discussie, stemt ze eindelijk toe om op het kaartje een stempel te zetten. Waarom verwijst de Rijksoverheid naar de arts als die niet meewerkt, als ze dit min of meer is opgedragen?  Omdat het gewoon niet nodig is. Het is slechts een aanvulling.

Gewapend met het kaartje, neem ik de proef op de som. Ik ga naar de bakker. Niemand die mij zonder mondkapje de toegang ontzegt. Ik loop de supermarkt binnen. Een medewerker rent achter me aan. Vanuit de verte laat ik het kaartje zien, dat is voldoende. Bij de slager is er wel het verzoek om een mondkapje te dragen, maar ook hier doen ze niet moeilijk. Deze mensen balen zelf als een stekker dat ze als een soort handhaver moeten optreden. We gaan naar een warenhuis, niemand die ons aanspreekt. Op de woonafdeling worden we geholpen door een verkoper met een plastic scherm voor zijn gezicht. Als we eenmaal aan tafel zitten om een formulier in te vullen, doet hij het af. Hij legt het uit: als je staat moet je het ding dragen, als je zit niet. UHG? Sorry hoor…dat mensen dit doen? Hoe ga je hiermee om als je een bedrijf of winkel runt? Heel simpel. Je verklaart jezelf als geen ‘publieke ruimte’. Je vraagt de mensen om even aan te bellen en om hallo te zeggen. Dan laat je ze binnen in je eigen privésfeer.

Maar er is meer, nog zoveel meer. Waar zijn al deze maatregelen op gebaseerd? Juist ja, op de PCR test. Wat blijkt nu? Die werkt helemaal niet! Deze test is helemaal niet bedoeld om een virus te traceren. Er wordt zelfs beweerd dat álle positieve testen vals zijn. Waar blijven we dan met deze gekte? En waar is de griep gebleven? Mogen we nog snotteren, niezen, of koorts hebben? Mogen we überhaupt nog ziek zijn?

Laatst was ik bij de tandarts. Ze informeerde naar mijn welzijn. ‘Is er nog iets aan je gezondheid veranderd?’

Ik denk na. ‘Ja’ zeg ik.

Met grote verschrikte ogen kijkt ze me aan. Ik laat de stilte hangen, las bewust een pauze in.

‘Ja’, zeg ik nogmaals. ‘Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld als nu.’

Had je haar gezicht moeten zien.

En dan nog iets. Zou het kunnen zijn dat we onderdeel zijn van een groot experiment? Je hebt vast al van de ‘Great Reset’ gehoord. Ook dit is makkelijk te researchen. Op www.degoednieuwskrant.nl staan een aantal filmpjes die de moeite van het bekijken waard zijn. Ik beveel je van harte het betoog van Amazing Polly aan. Als je dit bekijkt, ben je wel wakker. Iedereen heeft een voorbeeldfunctie. Welk voorbeeld ben jij voor je omgeving? Straal je angst of vertrouwen uit? Ook jij bepaalt de toekomst van de kinderen in deze wereld.

Goed, ik werd bij de kassa in het warenhuis aangesproken door een oudere mevrouw, die achter mij stond. ‘Waarom draagt u geen mondkapje?’ gromde ze naar me.

‘Dat hoef ik u toch niet uit te leggen’, zei ik. En oh, ik had nog zoveel meer kunnen zeggen.

Ik had kunnen zeggen dat ik me niet laat brainwashen, dat ik de propaganda doorzie, dat ik niet geloof in een killervirus, dat ik op de hoogte ben van de officiële cijfers, en dat ik gewoon niet bang ben. Ik had haar kunnen omarmen, maar dat zou ze nooit hebben toegestaan. Ik had haar kunnen vertellen dat ze blij mag zijn, met mensen zoals ik. En ik ben niet alleen. De velen die niet slaafs volgen, zijn ook degene die de bangeriken behoeden voor de ergste nachtmerrie die je in je wildste fantasieën niet bij elkaar kunt dromen. 

Mensen die meegaan in het sociale experiment, zijn vooral bang dat ze niet bij de groep horen. Dat ze voor gek worden verklaard, of raar worden aangekeken. Als je het nagaat, gebeurt dat al in een gezin, waar kinderen zich voegen en schikken, zodat er maar vooral van hen wordt gehouden. Dat wordt een patroon, wat later veel ellende oplevert. Gaan we nog verder terug in de tijd, dan leven we nog steeds in de echo van de prehistorie. Als je uit de stam wordt verstoten, overleef je het in je eentje niet. Dat zit nog ergens in het celgeheugen. Maar wat als dit onmogelijk is? In waarheid zijn we allemaal verbonden. Jij bent pure liefde en al het andere is verspilling van je tijd.

We zullen zien waar het naar toe gaat. En laten we ondertussen niet vergeten om de wereld en onszelf te zegenen. Zo blijf je in vrede, sta je onder leiding, en weet je altijd precies wat je zeggen moet. Ik voorspel dat we dan een heel ander 2021 ingaan. Dan kunnen we weer ademhalen.  

Laten we met z’n allen zeggen: ‘Ik wil dat er licht is!’
En licht zal er zijn…

Liefs, Lilian

Links om je te informeren:

MUST SEE: THIS IS TOO IMPORTANT (degoednieuwskrant.nl)

De gevaren van het dragen van een mondkapje - De Lange Mars Plus (dlmplus.nl)

Mondkapjesplicht voor mensen met een beperking of ziekte | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl

Kaartje voor uitzondering om een mondkapje te dragen | (groot-waterland.nl)

Top