De geneeskracht van zwarte komijnolie


kruiden10Zwarte komijnolie was het geheim van de farao´s.

 

 

 

Het is een geneesmiddel dat veelzijdig ingezet kan worden; het is bewezen goed tegen een groot aantal ziekten. Zwarte komijnolie is één van de oliesoorten die zelfs kanker kan genezen. Er is een lange waslijst aan ziekten waarbij je zwarte komijnolie kunt inzetten.

 

 

De redactie heeft een super adres gevonden voor zwarte komijnzaad olie. Youseff perst zelf de olie. De kwaliteit is niet te vergelijken met wat je in de reformzaak krijgt. Dat is meestal gele olie. Die van Youseff is echt zwart. Na het eerste theelepeltje voel je meteen beter. Bezoek de website: 

 

https://www.zwartzaadolie.nl/

 
Na een lange zoektocht naar pure & verse zwartzaad olie ben ik (Youssef) in Egypte terecht gekomen waar ik midden in 2013, 60 kilo zwart zaad heb laten persen. Terug in Nederland ben ik begonnen met het verkopen van de olie op kleine schaal. Het verbaasde mij dat hier erg veel vraag naar is binnen de islamitische gemeenschap, en zeker ook buiten de islamitische gemeenschap wegens de vele profijten en voordelen die de olie met zich meebrengt.


Gezien de vraag ben ik begonnen met het nadenken over het opzetten van een eigen onderneming waarbij ik de olie wilde importeren. Gezien de afstand tot egypte, importprijzen en de mogelijkheid om kwalitatief slecht (verdunde en verhitte) olie te ontvangen, ben ik zelf op zoek gegaan naar andere mogelijkheden. Uiteindelijk heb ik er destijds, ondanks de hoge investeringen, er voor gekozen om een eigen pers in gebruik te nemen. Op deze manier weet ik namelijk zeker dat ten eerste de olie puur is zonder enig toegevoegde verdunner en ten tweede kan ik zo de kwaliteit waarborgen die valt of staat met de manier waarop de zaden geperst worden. 

De grotere bedrijven persen zwart zaad veelal op hoge temperaturen en voegen verschillende chemische stoffen toe voor een optimaal persrendement. De verhitting heeft verschillende nadelen zoals het verlies van belangrijke bestandsdelen en heilzame stoffen. De chemische toevoegingen maken de olie kunstmatig en onnatuurlijk. Om er zeker van te zijn dat de olie puur en natuurlijk is, ben ik in 2013 zelf begonnen met het persen van zwart zaad.

Wij staan ingeschreven in het handelsregister van de kamer van koophandel. Ons Kvk-nummer is 67783589 en BTW nummer is NL857172402B01.Afsluitend wil ik eindigen met een prachtige overlevering van de Profeet Mohammed vrede en zegeningen van Allaah zij met hem. Een overlevering die ons dicht bij het hart ligt en ons eraan herinnert eerlijk en goed te werk te gaan: 
عن أبى هريرة رضي الله عنه أن رسول الله -صلى الله عليه وسلم- مرّ على صُبْرَة طعام، فأدخل يده فيها فنالت أصابعه بللاً، فقال: ( ما هذا يا صاحب الطعام؟ ) ، قال: أصابته السماء يا رسول الله، قال: ( أفلا جعلته فوق الطعام كي يراه الناس؟ من غشّ فليس مني)رواه مسلم .

وفي رواية أخرى للحديث عند مسلم : من غشنا فليس منا

 
Abu Hurairah (een metgezel van de Profeet), moge Allaah tevreden over hem zijn, heeft verhaald dat de Profeet vrede zij met hem een stapel voedsel passeerde, waarna hij zijn hand erin stak en op zijn vingers vocht voelde. De Profeet vrede zij met hem zei; "wat is dit oh verkoper van het voedsel, de verkoper zei; "Het is getroffen door de hemel (regen) oh boodschapper van Allaah". De profeet vrede zij met hem zei: "Plaats je het dan niet boven het voedsel zodat de mensen het zien? Diegene die bedriegt behoort niet tot mij." Overgeleverd door muslim

In een andere overlevering van muslim: ("diegene die ons bedriegt behoort niet tot ons.")

Veel gezondheid toegewenst!

Youssef 

 

Naamgeving zwarte komijnolie

De Latijnse naam voor zwarte komijnolie is Nigella Sativa. In het Nederlands wordt zwarte komijn ook wel narduszaad genoemd. De zwarte komijnbloem heeft als alternatieve naam muskaatbloem. Zwarte komijn groeit oorspronkelijk in Noord Afrika, Centraal Azië en Zuid Europa. In Egypte staat zwarte komijnolie vanwege zijn waardevolle inhoudsstoffen in hoog aanzien. Zwarte komijnolie wordt gebruikt om cosmetische redenen maar er zijn ook vele medicinale aanwendingen van deze olie.

Historisch gebruik zwarte komijnolie

Vrouwenkwalen, verkoudheid, hoofdpijn, maagproblemen, onvruchtbaarheid, impotentie en koorts zijn allemaal indicaties waarbij zwarte komijnolie in de volksgeneeskunde wordt ingezet. Zwarte komijnolie werd reeds in het antieke Egypte gebruikt; het is gevonden in het graf van farao Tut-Ankh-Amon. Daarna werd het in het oude Griekenland gebruikt door onder andere grondlegger van de geneeskunde Hippokrates. In Europa is zwarte komijnolie lange tijd in de vergetelheid geraakt, totdat door wetenschappelijk onderzoek weer herontdekt werd.

 

Medicinale kracht zwarte komijnolie

Zwarte komijnzaad lijkt een beetje op een halve maan. Ze worden door koude persing gewonnen. De olie is bijna helemaal zwart en heeft een sterke smaak en karakteristieke geur. Koudgeperste zwarte komijnolie heeft een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren. De medicinale werkzaamheid heeft een groot spectrum; vandaar dat er divers wetenschappelijk onderzoek naar is verricht. Zwarte komijnolie heeft een antibacteriële en een antischimmel-werking. Daarnaast werkt het tegen parasieten op spijsverteringsgebied. Door deze medicinale kracht wordt zwarte komijnolie ingezet bij stofallergieën, acné, neurodermitis, astma en allerlei andere ziekten die te maken hebben met allergische reacties.

Meer medicinale werkingen

Zwarte komijnzaadolie heeft een vochtafdrijvende werking. Het harmoniseert en stabiliseert het immuunsysteem. Het doet gifstoffen afvloeien, reguleert het hormoon en zenuwstelsel, verlaagt de bloedsuikerspiegel, opent de bronchiën, doet sekretie van de klieren verhogen en heeft een positieve werking op het botten- en spierensysteem.

Toepassing zwarte komijnolie

Omdat een kuur met zwarte komijnzaadolie lang duurt voordat het werkt, moet je minstens 3 tot 6 maanden achtereen komijnolie innemen. Je kunt 4 maal per dag 10 druppels komijnolie innemen. Het is zo gezond dat je er niet veel van nodig hebt maar je moet het wel blijven gebruiken. Je kunt zwarte komijnolie ook uitwendig gebruiken. De huid kun je insmeren als je last hebt van neurodermitis, psoriasis, eczemen en acné. Zwarte komijnzaadolie helpt eveneens goed tegen vroegtijdige ouderdomsverschijnselen zoals rimpels.

Inhoudsstoffen zwarte komijnolie

Zwarte komijnolie bestaat voor 80% uit gezonde vetzuren. Daarnaast zitten er ruim 100 bioflavonoïden of fytonutriënten in. Dat zijn stoffen die elkaar versterken in werking. Fytonutriënten zijn verantwoordelijk voor het grote scala aan medicinale werkingen van zwarte komijnolie. Overige stoffen die in dit wonderlijke zaad zitten zijn: aminozuren, proteïnen, koolhydraten, vaste en vluchtige oliën, verzadigde (20%) en onverzadigde (80% Omega 3, 6 en 9) vetzuren, alkaloïden, saponinen, vitaminen en mineralen.
Vetzuurverhouding in zwarte komijnzaadolie

 • Palmitinezuur: 11%
 • Stearinezuur: 2%
 • Oliezuur: 25.5%
 • Linolzuur: 58.5%
 • Alfa-linoleenzuur: 1%
 • Overige vetzuren: 2%
 • Zwarte komijnolie speelt als sterk antioxidant belangrijke rol bij de afbraak van vrije radicalen


Overzicht ziekten met zwarte komijnolie als medicijn

Hieronder staat een overzicht van alle ziekten waarvoor wetenschappelijk bewijs is dat zwarte komijnolie helpt:

 • Chronische ziekten, zoals astma, diabetes, reuma en artritis,
 • Verminderd geheugen en concentratiestoornissen,
 • Verslechterd immuunsysteem,
 • Allergieën, eczeem en psoriasis,
 •  
  Astma en cara,
 • Verkoudheid en griep.
 • Candida, candidiasis en schimmelziekten,
 • Maagklachten en spijsverteringsstoornissen,
 • Verminderde bloedsomloop,
 • Spataderen,
 • Hypertensie,
 • Braken,
 • Diarree,
 • Pijn.


Zwarte komijnolie tegen kanker

Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat zwarte komijnolie helpt tegen kanker alleen weet men nog niet precies hoe. Brian Peskin heeft in zijn boek ´Het verzwegen verhaal van kanker´ uitgebreid beschreven hoe essentiële vetzuren kanker bestrijden. Hij gebruikt een reeks aan wetenschappelijk onderzoek met indicaties dat oliën cruciaal zijn. Zijn belangrijkste argument is dat Nobelprijswinnaar en professor Otto Warburg erachter kwam dat een gezonde lichaamscel alleen in een kankercel kan overgaan als her een zuurstoftekort is van minstens 35%. Het zijn vetten die de zuurstof in een cel toelaten. We eten echter teveel voeding met transvetten die zich in plaats van goede vetten in het celmembraan nestelen. Deze transvetten missen de eigenschap zuurstof op te nemen. Door het eten van voedsel met teveel transvetten eten we in feite vergif. De transvetten nemen de plek in van basis omega 3 en basis omega 6. Omdat in zwarte komijnolie veel basis omega 6 zit is dit een gezonde olie tegen kanker die zijn werking nog beter kan doen als je het 1 op 1 mengt met lijnzaadolie.

 

Top