Ons lichaam bestaat uit licht
Wetenschappers komen langzamerhand tot de ontdekking dat we niet alleen uit atomen en moleculen bestaan, maar letterlijk wezens van licht zijn.
Onze weefsels zenden onder andere biofotonen uit. De Russische embryoloog Alexander Gurwitisch publiceerde in 1923 over zwakke fotonenstraling (licht) afkomstig uit levend weefsel. Deze straling bleek een stimulerend effect te hebben op de celdeling van nabijgelegen weefsel.
In de jaren zeventig publiceerde Fritz-Albert Popp van de Universiteit van Marburg over een zeer zwakke straling die hij biofotonen noemde. Sindsdien claimt Popp dat het gehele metabolisme afhankelijk is van licht.
Het klinkt misschien vergezocht dat ons lichaam licht uitstraalt. De biofotonen die het menselijk lichaam uitzendt zijn niet zichtbaar met het blote oog, maar kunnen wel met moderne instrumenten worden gedetecteerd.
Het blijkt dat cellen van veel levende organismen biofotonen gebruiken om te communiceren. Een studie uit 2010 toont aan dat communicatie tussen cellen door middel van biofotonen is vastgesteld bij onder meer planten, bacteriën en niercellen. Ook ons DNA zendt licht uit en zou zelfs afhankelijk zijn van biofotonen.
Biofotonen zijn elementaire deeltjes die worden uitgezonden door een biologisch systeem. Men vermoedt dat ze het resultaat zijn van het energiemetabolisme in onze cellen. De hoeveelheid biofotonen die wordt uitgezonden blijkt net als ons metabolisme te variëren.
Onderzoek heeft aangetoond dat meditatie invloed heeft op de hoeveelheid fotonenstraling die wordt uitgezonden door het lichaam. Mensen die geregeld mediteren zenden minder licht uit dan mensen die nooit mediteren. Dat heeft volgens de onderzoekers te maken met het aantal reacties tussen vrije radicalen in het lichaam. Mensen die rozewortel gebruiken, een kruid dat stress vermindert, zonden tijdens een studie interessant genoeg minder fotonenstraling uit dan de placebogroep. Het onderzoek verscheen in het tijdschrift Phytotherapeutic Research.
Het oppervlak van ons lichaam bevat cellen die in staat zijn om energie en informatie uit ultraviolette straling op te slaan. Onderzoekers schreven in 1993 in het Journal of Photochemistry and Photobiology dat menselijke cellen een efficiënt systeem bevatten om fotonen te vangen.
De wetenschap begint te erkennen dat het menselijk lichaam energie en informatie uit zonlicht kan ontvangen en uitzenden. Er wordt steeds meer onderzocht verricht naar de invloed van de zon en de maan op fotonenstraling. Een studie heeft laten zien dat de getijdenkracht, die wordt veroorzaakt door de zon en de maan, bepaalde eigenschappen van plantengroei op aarde reguleert.
Zelfs onze intenties zijn gebaseerd op biofotonen, zo blijkt uit een stuk in het tijdschrift Investigación clinica getiteld ‘Evidence about the power of intention’. Intentie kan worden gezien als een gedachte om iets te bereiken. Gedachten kunnen alles om ons heen beïnvloeden, waaronder ook mensen. Lichtdeeltjes (biofotonen) die worden uitgezonden door ons lichaam lijken de drijvende kracht achter intenties te zijn.
Onze intenties opereren als coherente frequenties die in staat zijn om moleculaire structuren of materie te veranderen. Het is aangetoond dat de energie van gedachten de omgeving kan veranderen, aldus de auteur in het tijdschrift.
Kortom: we zijn meer dan de atomen en moleculen waar ons lichaam uit bestaat. We zijn wezens die licht uitzenden, communiceren met licht en bestaan uit licht.