Met groot respect voor Christiane Beerlandt

chrstiane beerlandtDe redactie van degoednieuwskrant.nl heeft groot respect voor Christiane Beerlandt. We zijn er stil van dat Christiane onlangs is overleden. Exclusief, een van de weinige videobeelden beschikbaar op internet en door ons gefilmd: een interview met Christiane Beerlandt uit ons archief. Interview met Maureen van Meeteren voor Lilian Ferru Productions (voorheen SCTV).

 

 

 

 

 

 

Geboren in 1955 te Turnhout (België), woonde Christiane Beerlandt achtereenvolgens    in Herentals (21 jaar lang), in Leuven (als studente), in Antwerpen, Hasselt, Brugge,    aan de haar dierbare zee in Oostende (ook 21 jaar lang), en in Nazareth (nabij Gent)    waar ze in een sfeervol, door haarzelf prachtig gerestaureerd 19de-eeuws huis woonde.    Sinds 2012 woont ze in een landhuis in Lierde (bij Geraardsbergen), in het zacht    glooiende landschap van de Vlaamse Ardennen, tussen weiden, akkers, koeien, schapen    en pittoreske dorpjes en kerkjes. Haar liefde voor mens, dier, natuur en muziek (vooral    J.S. Bach) zijn constanten sinds haar geboorte. Zelf componeert ze ook muziek en    speelt ze wondermooi blokfluit. Ze tekent, schildert naar hartenlust en laat gedichten    spreken.

Christiane Beerlandt werd geboren met een uitzonderlijk talent dat haar toelaat om     ‘helder te zien’ in de diepste psychologische, emotionele en energetische bewegingen    die de kern van het leven en de mens uitmaken. Haarfijn (aan)voelend, maar tegelijk    nuchter-krachtig, maakt ze zonder pardon korte metten met ‘zweverijen’ die onze tijden    welig tieren. Het kaf van het koren scheiden, zo raadt ze iedereen aan. Zij reikt    de hand aan zowel de klassieke geneeskunde als de eerlijke alternatieve hulpverleners.    Maar bovenal slaat ze de BRUG van lichaam naar psyche zoals niemand. Eenheid van    lichaam en ziel.

Als kunsthistorica gaf zij een tijdlang voordrachten en rondleidingen in Brussel,    waarbij ze de geïnteresseerden diepere inzichten bijbracht over de onderliggende    menselijk-psychologische dimensies in de plastische kunsten, de literatuur en de    klassieke muziek (niet zonder humor !). Daarna (1983) stimuleerde zij als pionier    in België diverse landbouwers om dieren op een menswaardige wijze te gaan kweken.    Zij werkte o.a. samen met Jaak Vandemeulebroucke, die als Europarlementslid diepgaand    onderzoek naar de hormonenmaffia verrichtte.

Haar ware ‘roeping’ echter – nood en pijn lenigen bij haar medemensen – duwde zich    helemaal naar boven vanaf 1991. Voorheen had zij haar leven lang ontelbare mensen    in nood, die zij op haar pad ontmoette, bevrijdende inzichten verschaft via gesprekken.    Vanuit een diepe zorg om het wel en wee van mens en mensheid, bekommerd om al het    leed dat onze wereld teistert, zette Christiane Beerlandt zich toen aan het schrijven,    gestimuleerd ook door de vele onopgeloste vragen van o.m. klassieke en alternatieve    artsen i.v.m. hun patiënten. In een mum van tijd rolde er een hele reeks boeken uit    haar pen (22 gepubliceerde Nederlandse titels tot op heden, waaronder verschillende    quasi-encyclopedische kanjers).

Die enormeproductiviteit dankt ze aan haar gave, maar ook aan haar bijzonder krachtig    lichaam dat een enorme hoeveelheid levensenergie in zich draagt. Hierdoor heeft ze    slechts een 4-tal uur slaap per nacht nodig. Op 18 juni 2015 is zij overleden.

 

 

 

Top