Licht in de duisternis (exclusief fragment)

boek jij bent een wonder def Exclusief: een fragement uit het boek van Lilian Ferru: 'Jij bent een Wonder'. Wonderen zijn nutteloos in de hemel. Waar moet je het licht anders brengen dan in de duisternis?

 

Van de Tweede Wereldoorlog is bekend dat mensen op wonderbaarlijke wijze de concentratiekampen overleefden. Het ene toeval na het andere redde hun leven. Toen iemand onderzocht wat de gemeenschappelijke factor was, bleek dat al deze mensen licht uitstraalden. Ze bleven ook in de nazi’s het licht te zien. Ze oordeelden niet en waren bevriend met iedereen. Ze gaven troost, steun en waren nooit ontgoocheld, ondanks de horror waar ze in waren verzeild geraakt. Ze vertrouwden op een Hogere Macht en daarom werden ze beschermd.

Je zou ook kunnen zeggen: ‘Ja, maar als ze beschermd zijn, dan komen ze ten eerste niet in barakken terecht.’ Ik heb daar ook over nagedacht. Hoe zit dat? Maar volgens mij zet God iedereen op de juiste plaats, met zijn taak op die plek. Die taak is om de wereld die jij ziet te verlossen. Iedereen heeft dezelfde taak en dat is Licht in de duisternis brengen. Deze mensen hebben volgens mij zo’n sterke ziel, dat ze bereid zijn om zichzelf te schenken in de diepste uithoeken van het grootste kwaad dat op deze planeet maar mogelijk is.

De Christus in ons allen

Jezus, J, stief niet aan het kruis. Hij werd weliswaar aan het kruis genageld en hij legde ook zijn lichaam af, maar hij is niet dood. J verrees ten Hemel, en verscheen vervolgens aan zijn apostels als een mens die je kon aanraken. We noemen Jezus ook wel de Verrezen Christus. Christus leeft in ons allemaal. Hij is in iedereen. In jou, in je vrienden, in je ouders, maar ook in de grootste misdadiger. Het is J die de wonderen verricht. Het enige dat jij dient te doen is je beschikbaar stellen. Wonderen verrichten doe je door  van de twee, EEN te maken.

William Glaudemans: ‘We zullen een andere wereld zien. Een wereld van onschuld waar we eerst haat en wraak zagen. Een wereld van verbinding waar we eerst afgescheidenheid en conflict zagen. We zullen in plaats van een aanval liefde zien die vergeten is dat ze liefde is, en die andere liefde om herinnering vraagt. En die wordt haar gegeven.’

Marianne Williamson: ‘Je herinneren dat je een deel van God bent, dat je geliefd bent en liefdevol bent, is niet arrogant. Het is nederig. Denken dat je iets anders bent is arrogant, omdat het impliceert dat je iets anders bent dan een schepping van God. Liefde is onveranderlijk en daarom ben jij dat ook.’

Bruno Gröning: ‘Weg met de haat en de nijd, want jullie leven zoals jullie zijn. Haat en nijd dwingen tot twist en strijd.’

Kenneth Wapnick: ‘Wat geen liefde is, is moord. Het is vreselijk om te ontdekken dat er, als je het vernislaagje eraf krabt, onder de lieve, aardige, meelevende, gevoelige, behulpzame mens die je denkt te zijn, een Hitler zit, een monster dat moord gerechtvaardigd vindt omdat het een kwestie van doden of gedood worden is. Freud zei daarover tegen zijn dochter Anna, tijdens een hun wandelingen door Wenen: “Zie je die mooie huizen met hun mooie façades? Achter die façades zijn de zaken niet altijd zo mooi. En zo is het met de mensen ook.”

Saint Germain: ‘Zeg: de volgende keer wil ik geboren worden in een verlichte familie’.

Het Urantia Boek: ‘Hij heeft een deel van zichzelf, zijn geest, uitgezonden om in u te wonen en zich samen met u in te spannen terwijl ge uw eeuwige loopbaan in het universum volgt.’ 

J heeft een boek in deze wereld gebracht: ‘Een Cursus in Wonderen’. Daarin leert hij ons hoe we wonderen kunnen verrichten, net als hij.

J zegt dat iedereen recht op wonderen heeft. Jij dus ook. Wonderen zijn de normaalste zaak van de wereld, alleen heeft niemand je vertelt hoe dat zit. Ik had eerst ook geen idee, totdat ik het boek van J las. Toen begreep ik dat ik er heel verkeerde ideeën op na hield. Ik dacht dat een wonder met de wereld te maken heeft. Zoals bijvoorbeeld dat je plotseling gered wordt als je verdrinkt, of dat je opeens genezen bent, of opeens van je sterfbed op staat. Dat soort wonderen gebeuren inderdaad maar het werkelijke wonder is een shift in je denken.

Helena
Terug naar Heidi Baker. Zij zorgt ondertussen voor veel weeskinderen. Kinderen die niets te eten hebben, die ledenmaten zijn verloren. Kinderen die schadelijke lijm snuiven, omdat het de pijn verdooft. Kinderen die volwassenen moeten bevredigen en seksueel misbruikt worden. Kinderen die honger en dorst hebben. Deze kinderen zijn zo beschadigd dat wij, met ons gemekker over het weer, ons daar geen voorstelling van kunnen maken.

Zoals ik onder de indruk ben van Heidi, zo is Heidi onder de indruk van een meisje van tien jaar. Helena verloor haar been in de oorlog. Om geld te verdienen moest ze met mannen naar bed. Zonder twee benen had ze als hoertje geen waarde meer voor haar ouders. ‘Wat moeten we met zo’n kind? Ze zal ons alleen maar tot last zijn. Ze zal geen geld voor ons kunnen verdienen. Ze moet dood’. Dus gaven de ouders haar broers de opdracht om het meisje te stenigen. De broers gooiden stenen naar haar net zolang totdat ze dachten dat ze gestorven was. Daar lag Helena. Stervend, bloedend, zwaar gewond, zonder haar been, maar ze leefde nog. Iets in haar was zo sterk dat ze het niet wilde opgeven. Heidi vond haar en nam haar mee naar het weeshuis. Heidi heeft heel wat ellendige families gezien, ouders die heel slecht met hun kinderen omgingen. Maar deze familie behoorde tot de ergste die ze ooit had meegemaakt. Heidi nam het meisje op en omringde haar met liefde en goede zorg. Langzaam kwam Helena weer op krachten. Toen ze voldoende was hersteld wilde Helena weer naar huis.

Heidi huilde, ‘Neen, neen, Je kunt niet terug naar je ouders gaan, naar deze wrede mensen. Kijk eens wat ze je hebben aangedaan! Neen, ik houd van jou, ik wens jouw geluk toe. Ik kan je niet terug laten gaan!’
Maar Helena was vastbesloten. Ze zei tegen Heidi: ‘Jij, die mij zoveel over de liefde van Jezus hebt verteld…, jij die mij alles over vergeving hebt geleerd. Hoe kun jij nu zeggen dat ik niet terug naar huis moet gaan? Ik moet mijn broers en mijn ouders over Jezus vertellen, zodat ook zij gered worden.”

 

Het alternatief

Dit dappere meisje, dat zoveel geleden had, haar been kwijt was, gestenigd door haar broers, verstoten door haar ouders, had al jong een belangrijke les geleerd. Zij was het Licht van de Wereld. Het was haar taak om juist in de duisternis haar licht te laten schijnen, zodat anderen konden worden verlost. Helena ging terug om haar ouders en broers te redden uit de gevangenis van haat en waanzin waar ze zichzelf in hadden opgesloten. Zij ging doen waar ze voor geboren was. Zij was het alternatief voor de duisternis. Zij is liefde.

En hoe zit het met jou? Hoe reageer jij als je leraren, je ouders, of je vrienden, iets doen wat je niet aanstaat? Wat als iemand tien euro van je steelt? Wat als iemand je een klap verkoopt? Wat als je onverwachts ontslagen wordt? Wat als je vriendin vreemd gaat, of je betrapt je man in bed met een andere man? Wat als de belastingen worden verhoogd of als het internet het niet doet. Wat als je mobieltje in het water valt? Zeer zeker, niet leuk, maar we kunnen soms zo overdrijven. Deze ‘drama’s’ zijn natuurlijk niets vergeleken met wat Helena heeft moeten doorstaan. Wij kennen haar lot niet. Wij kunnen niet overzien waarom haar al die ellende overkomt. Als iemand op deze planeet het recht heeft om boos te zijn, dan is het wel dat meisje. In plaats van kwaad worden beziet ze haar familie met liefde. Net zoals de overlevenden van de Holocaust, schenkt ook dit meisje zichzelf aan anderen.

J zegt het zo: ‘Jij die je broeders hand vasthoudt houdt tevens de mijne vast. Jij die nu de brenger van verlossing bent, hebt de functie licht naar de duisternis te brengen. Wij worden heel gemaakt in ons verlangen heel te maken. Er is niet een licht in de Hemel dat jou niet vergezelt. Er is niet een straal die voor eeuwig in Gods Denkgeest schijnt, die ook niet op jou schijnt. Kun jij in het duister blijven wanneer zulke grote lichten zich bij jou hebben gevoegd om het vonkje van jouw verlangen de macht van God Zelf te geven?’ 

Okay, we gaan het nu over iets hebben dat ieder mens doet: oordelen. Jij denkt vast dat het normaal is om iets als goed of slecht te zien. Je vindt iemand leuk of stom. Je houdt van iemand, maar je kunt die persoon vaak ook niet uitstaan. Je kunt op Facebook op ‘like’ klikken. Op tv kun je eindeloos mensen beoordelen. Of ze er mooi uitzien, of ze goed kunnen dansen of zingen, of hun haar wel goed zit. Je kunt iemand cool of een aansteller vinden. Op een terras kun je eindeloos je gang gaan met oordelen. ‘Moet je dat vette varken eens zien met die belachelijke rode schoenen. En dan dat paars haar en die piercings. VRESELIJK! Hoe durft iemand zich zo te vertonen? Die moet je geboeid afslepen en nooit meer vrijlaten. Moet je die mafkees daar zien. Die denkt ook dat hij heel wat is. Oh, kijk daar, dat is best een stuk. Oh neen, ik vind zijn neus toch wat dik. Laat maar, dat is toch niet mijn type. Oh, daar heb je die trut van de supermarkt. Goh wat trekt die een chagrijnig gezicht.’

 

Remi, alleen op de wereld

Je kunt over alles een mening hebben. ‘Bah, alweer die regen’, of ‘pfff, wat is het warm’. Je kunt mensen op hun gedrag afrekenen. Je kunt je ergeren of irriteren aan iets wat iemand zegt of doet of juist niet doet. De mogelijkheden zijn oneindig. Denk maar eens na over wie en wat je vandaag weer geoordeeld hebt. Je hoeft vast niet lang te zoeken. Waarschijnlijk stoor jij je ook aan de mensen waarvan je denkt te houden. Je ouders bijvoorbeeld, of je beste vriend. Het is ook mogelijk dat je verdrietig bent. Je voelt je de steek gelaten, zoals Remi, ‘Alleen op de wereld’. Je voelt je niet gezien en niet gehoord. Dat is een pijnlijk gevoel en een ding is zeker; jij wilt geen pijn. Jij wilt gelukkig zijn. Als dat zo is, dan kun je maar beter vrede met het leven sluiten. Weet je, het is onmogelijk gelukkig te zijn in een wereld die niet zo is als jij dat wilt. Niemand zal perfect aan jouw ideaalbeeld beantwoorden. Dat kun je echt vergeten. Alles is zoals het is, stop dus met oordelen. Hoe afschuwelijk de daden ook mogen zijn, iedereen wil geliefd en begrepen worden. Je kunt dus altijd met liefde reageren, wat een ander ook zegt of doet. Als je liefhebbend blijft word je misschien opzettelijk getergd. Laat je niet uit de tent lokken, maar blijf standvastig in je voornemen om in vrede te blijven.


Goddelijk gedragen

Laten we er van uitgaan dat jij in God gelooft. Wat zou God kunnen zijn? We denken dat Hij oneindig, onsterfelijk, alwetend, en eeuwig is. We proberen ons een beeld te vormen dat niet in een idee te vangen is. Wat God is kun je niet benoemen, daar zijn geen woorden voor. Weet jij wat eeuwig is? Ik niet. Ieder mens is ten diepste God. Dat innerlijk weten is ergens diep in jouw onbewuste geest verstopt. Iets in jou weet dat je oneindig en eeuwig bent. Net zoals een eikel alles van een eik in zich heeft, of een druppel water dezelfde eigenschappen van de zee in zich draagt, zo ben jij een goddelijke vonk. Dat klinkt natuurlijk fantastisch. Whow, ik ben als God. Inderdaad, maar de vraag hier is: wanneer ga jij je goddelijk gedragen? In een leven vol liefde is er altijd genoeg. Gevoelens van achterdocht, isolement, en afgescheidenheid zijn niets anders dan een kunstmatige programmering en wel eentje die zijn tijd ver voorbij is. Deze gedateerde overtuigingen horen niet meer bij deze Nieuwe Tijd.

Filosofen denken heel lang na over wat God, het leven, de mens, wel of niet is. Ze formuleren allerlei verklaringen, maar begrijpen niet dat het in taal niet te vatten is. Je kunt in een leeg kopje geen oceaan gieten. God is een ervaring. God kun je dichtbij voelen. Dat zijn de momenten dat het licht door de kieren van het menselijke bewustzijn doordringt. Dan verandert alles om je heen in goud.

J zegt: ‘Liefde heeft mij geschapen, dus ben IK liefde!’

Paul Ferrini: ‘Je veroordeelt een ander met dat deel van jou dat zich onwaardig voelt. Wanneer je gevoel van eigenwaarde zou hebben, zou je anderen niet veroordelen of aanvallen. Wanneer je stevig geworteld bent in onschuld, weet je dat niemand, hoe vreselijk men zich ook tegenover je gedraagt, jouw waardigheid van jou kan afpakken’. 

Alle Liefde begint met eigenliefde. Dat is houden van jezelf. Dat is weten wie je bent. Dat is je verbonden voelen met de Bron van liefde: God. Liefde wil maar één ding en dat is zich uitbreiden. Liefde wil overal naar toe. Het kent geen grenzen. Het ziet nergens een probleem, het oordeelt niet. Het wil alles en iedereen omvatten. Liefde wil ook jou omvatten, maar stuit geregeld op weerstand. ‘Hoe kan ik nou aardig zijn tegen die klootzak? Ik haat hem. Ik heb zoooo genoeg van al die leugens. Irritante zak’.

Wie deze gedachtes vaak denkt maakt het voor Liefde moeilijk om binnen te treden. ‘Oh, val me toch niet lastig. Laat me met rust! Wanneer doe jij nou eens eindelijk eens iets voor mij? Waarom komt alles op mij neer?’ Liefde staat altijd voor je deur. Sommige mensen hebben het slot goed vergrendeld, anderen hebben er massieve hangijzers compleet met pinijzers aan vast geschroefd. Liefde vraagt om een open hart. Als je liefde niet schenkt ga je verdorren.

Hallo? Zijn we wakker? Is je geest open? Heb je enig idee waar ik het over heb, of komt dit als Chinees op je over? Het klinkt grof als ik voorbeelden van scheldtaal geef, maar het is nog niets met wat tegenwoordig gangbaar is. Wist je dat er tegenwoordig 350.000 dreig- en scheldmails per dag worden verstuurd? Dan gaat het er ruig aan toe. Kijk je wel eens naar de commentaren op een website zoals nujij.nl? Zo beneden alle peil, zo verstoken van fatsoen. Het is niet fijn als je scheldwoorden leest. Laat staan om ze uit te spreken. Alles wat jij denkt en zegt wordt in het collectieve bewustzijn opgeslagen en door iedereen op een of ander niveau geregistreerd. Daarom ben ik altijd heel voorzichtig met wat ik geestelijk tot mij neem.

Gods Plan

God Wil dat iedereen zich geliefd voelt. Het is de enige manier waardoor vrede kan ontstaan. Wij zijn allemaal deeltjes, vonkjes, van de Ene Grote Schepper. Niet alleen jij bent dat vergeten, maar ook de mensen om je heen. Als je mensen afkat, uitscheldt en boos op ze bent kun je de wereld niet meer zien voor wat het is.
De wereld is neutraal, alleen heb jij overal wel een sticker of een label op geplakt. Over alles en iedereen vind je wel iets. Omdat de wereld nooit volmaakt zal zijn volgens jouw smaak, betekent dit dat je altijd wel een reden zult hebben om ongelukkig te zijn. De vraag is dan ook: ‘wil je dat?’.

Als God liefde is ben jij dat ook. Hoe kan het dan dat er zoveel problemen in de wereld zijn? We gaan het over het ego hebben. Het is belangrijk dat je het mechanisme van het ego begrijpt, zodat je het kunt herkennen en waar nodig kunt ingrijpen. Er bestaat zoiets als de remmende wil. Dit wil ik niet, niemand legt zo goed uit wat het ego is als J in ‘Een Cursus in Wonderen’. Laten we eens kijken wat het ego zoal in petto heeft.

Als wij gelijk aan God zijn, hoe komt het dan dat we vaak zo chagrijnig zijn en slechte zin hebben? ‘Een Cursus in Wonderen’ spreekt vaak over de Denkgeest. Dat is EEN Geest, waar jouw menselijke geest deel van uitmaakt. Jouw denkgeest is in God. Zo is het te verklaren dat jij in God bent en Hij in jou. Er is maar EEN denkgeest waarin alles met elkaar verbonden is. Niemand snapt natuurlijk wat hier staat. Niemand weet ‘wat in de denkgeest van God’ betekent. Ik kan er ook niet bij, maar dit is het idee dat je nu even tot je moet nemen.

Uit de waarheid

Hoewel de denkgeest één is, is er een soort van breuk. Die breuk is niet werkelijk, hij kan alleen maar ‘bestaan’ omdat er in wordt geloofd. Een deel van de Denkgeest meent dat hij afgescheiden is van alles en iedereen en natuurlijk ook van God. Het gelooft in sprookjes en in leugens. Dit gebiedje heeft geen contact met de waarheid. Dit is de ‘plek’ waar duisternis heerst en waar het Licht moeilijk kan doordringen. Dat komt omdat wij mensen rebelleren tegen God. Dat doen wij omdat we menen het beter te weten. We luisteren niet naar onze innerlijke wijsheid en negeren onze intuïtie. We geven de voorkeur aan ons verstand dat ons vertelt dat God onzin is en dat wonderen niet bestaan.

Dat is toch niet ONLOGISCH! Ons hart is ondergesneeuwd, we kunnen amper nog warmte voelen voor het leven zelf. We zijn bang om te leven en bang om te sterven. We bewaken onze overtuigingen alsof het om waardevolle schatten gaan. We bouwen muurtjes om onze verdraaide meningen en zijn al bij voorbaat defensief als iemand het niet met ons eens is. Jouw kleine ‘waarheid’ wordt als een vestiging verdedigd. Jouw gelijk is HEILIG.

Alleen het ego kan lijden

Alles wat met afscheiding te maken heeft is liefdeloos. Er is dus een deel in jouw denkgeest dat liefdeloos is. Dat noemen we het ego. God is plezier, lachen, ontspannen, blijheid en een gevoel van verbondenheid. Wat is het tegenovergestelde van vreugde? Dat is pijn. Alleen het ego kan lijden. Wat doet het ego? Het oordeelt, valt aan, verdedigt, denkt in termen van schuld, en gaat voor het gelijk. Het ego is steevast bezig met het verleden en de toekomst. Het neemt je helemaal in beslag, zodat je maar vooral niet in het hier en nu bent. Oordelen zorgt voor veel druk in je systeem. Je lichaam heeft er onder te lijden en je krijgt er slechte zin van. Oordelen is vreugdeloos. Je doet het zo vaak dat je het niet in de gaten hebt. Behalve dan dat je er achteraf een rotgevoel aan over houdt. Het is de taak van het ego om jou ongelukkig te doen voelen, want zonder jouw pijn kan het niet bestaan. Jouw vrede ligt in jouw onbegrensdheid, maar het ego maakt je wijs dat je beperkt bent tot een lichaam. Alleen het ego kan beschuldigen, liefde is daar niet toe in staat. Liefde wil alleen delen. Het ego geeft alleen als er iets voor terug komt.

Het ego heeft totaal geen macht, het ontleent zijn macht aan JOU. Als jij de deur gesloten houdt, als jij kiest voor liefde, als jij deze wolf geen eten geeft, dan zal het ego oplossen in het niets. Het zal verhongeren door gebrek aan aandacht en uiteindelijk verdwijnen.

Het ego heeft altijd met angst te maken. Denk maar eens na waar je zoal bang voor bent. Het heeft meestal met je lichaam te maken of dat je niet genoeg hebt of krijgt. Je wilt eten, kleding, een dak boven je hoofd, comfort. Je wilt een mooiere verschijning zijn. Je hoopt dat je niet ziek wordt, of dat je de juiste voeding eet. Het verlangen naar geld (waar we ons zo druk over maken) heeft te maken met meer comfort voor het lichaam. De nieuwste tv, de laatste hype, de hipste kleren, de mooiste auto, luxe. En toch; niemand kan de God in zichzelf ontkennen. God heeft geen lichamen gemaakt. Dat is het werk van het ego. God heeft het ego niet gemaakt, daarom is het ego een illusie.

J zegt: ‘Alle macht komt van God. Wat niet van Hem komt, heeft niet de macht ook maar iets te doen’.

Druk, druk, druk

Het ego is arrogant en meent steeds dat het alles beter weet. Het probeert je klein en in het gareel te houden. Het wil dat je hem dient en dat je zijn slaaf bent. Het ego valt altijd aan. Als het niet nu is, dan wel later. Grieven zijn de wapens. Grieven kun je zien als alles waar je misnoegd van wordt. Irritaties, boosheid, schuld, je gekwetst voelen, harteloosheid, wanhoop, desinteresse.

Het iemand betaald willen zetten, wraak, jaloezie, hebzucht, ontevredenheid, verongelijkt zijn, je afgewezen en verraden voelen. Het ego verdeelt alles in oneindige stukjes en probeert je zover mogelijk van de eenheid af te houden. Het leidt je af met oneindige problemen waar jij je druk over kunt maken. Het denkt in cirkeltjes en herkauwt eindeloos het verleden en fantaseert tot vervelens toe over de toekomst. Het ego zorgt dat je het zo druk hebt met alles wat zich buiten je afspeelt dat je nauwelijks nog toe komt aan wat er innerlijk gaande is. Doordat het ego constant in je oor schreeuwt, is er zoveel lawaai in je hoofd dat je de stem van de Heilige Geest niet meer kunt horen. Het ego is gefixeerd in zijn overtuigingen. Wil je daar van los komen, dan moet je eerst begrijpen hoe het werkt.

 

Niet één gedachte is volkomen waar

Dat begint met het idee dat de wereld zoals jij die ziet, niet is zoals jij meent dat ze is. Alles wat vergankelijk is komt van het ego. Alles wat eeuwig is, komt van God. Iedere liefdevolle gedachte is eeuwig, alles wat niet liefdevol is bestaat niet. Wij plakken onze oordelen op de wereld en daarom zien we haar niet meer zoals ze is.
De eerste les in de Cursus zegt: ‘Niets wat ik zie betekent iets’. Les twee: ‘Ik heb alles wat ik zie de betekenis gegeven die het voor mij heeft.’ J vraagt je om weer als een kind te zijn. Kleine kinderen zien in dat ze niets begrijpen en vragen daarom wat het betekent. Je vergist je als je meent dat je weet wat het leven is. Als je eerlijk bent moet je toegeven dat er je totaal geen idee van hebt. Alles wat jij voor waar aanneemt, is je ooit door iemand verteld en die heeft het ook weer ergens gehoord. Niet één gedachte die je er op nahoudt is volkomen waar. J zegt: ‘Door dit te erkennen, maak je een doortastend begin’.

De waarheid is dat wij allemaal misleid zijn, want alles wat je weet is je aangeleerd. Nu wordt het tijd om dat in twijfel te trekken. Nu wordt het tijd om niet langer het ego te volgen, maar om een andere weg in te slaan. Weg uit de drassige valkuilen van oordeel en schuld.

J: ‘Wil ik het probleem, of wil ik het antwoord?

Bruno Gröning: ‘Het kruis is de zonde van de wereld. Ja, daarmee werd de grootste Mensenvriend vermoord’.

Willem Glaudemans: ‘Wanneer we niet naar het ego kijken, is dat de beste garantie dat het oude pijnverhaal blijft bestaan. Dan verdringen we het voor de zoveelste keer, en blijven we geloven in het oppervlakteverhaal van de schuld van de ander’.

Kenneth Wapnick: ‘De Cursus helpt je echter je te realiseren dat de zaken er niet echt slechter op worden. Ze waren al slechter. Je wist alleen niet hoe afgrijselijk slecht de zaken waren. Je was er altijd al ellendig aan toe, maar je wist het niet. En het behulpzame van de Cursus zit hem in het feit dat hij een sluier oplicht zodat je naar binnen kunt kijken. Het eerste wat je ziet is echter niet de Liefde van God, maar de haat van het ego: zelfhaat, schuld, spanning, onrust, angst. Daarvoor ging je nog gelukzalig door het leven. Je was bezig geld te verdienen, plezier maken: je deed alles wat een normaal mens doet en wil. Je was je er niet van bewust dat je eigenlijk met niets anders bezig was dan wegrennen voor de Liefde van God, hetgeen in werkelijkheid betekent: wegrennen van je eigen schuld.’

Gary Renard: ‘Weet je, het is alsof alles in het leven verbonden is met het lichaam. Wanneer je succes hebt, het meisje krijgt of wordt afgewezen, wanneer je beroemd bent of gesjeesd, je hebt trek in wat dan ook, je bent geil, je verlangt naar wat voor een vorm van seks dan ook, je wilt een nieuwe auto, of je wilt alleen maar rust. Wat is het dat deze dingen wil? Wat zouden al die tragedies zijn zonder een lichaam? Zonder het lichaam zou het allemaal niets betekenen. Hoe meer ik vergeef, des te meer voelt het lichaam als een droomfiguur. Het voelt lichter. Het is alsof ik er niet ben.’

Het Urantia Boek: ‘De herkenning van de waarheid maakt gelukkig omdat waarheid naar buiten gebracht kan worden, zij kan geleefd worden. Dwaling gaat gepaard met teleurstelling en verdriet, zij kan geen realiteit zijn, niet in de ervaring gerealiseerd worden. Goddelijke waarheid kan men het beste herkennen aan haar geestelijk aroma.’

Saint Germain: ‘Wanneer u het onbegrensde licht nastreeft, streeft u naar het hoogste in de wereld. Vul de wereld met de IK BEN Tegenwoordigheid en voel dat u dit bewust doet.’

‘Jij bent een Wonder’ is verkrijgbaar in alle boekhandels en in bij www.bol.com

Meer informatie: www.jijbenteenwonder.nl

boek jij bent een wonder def

De inspirator achter deze website: degoednieuwskrant.nl

 


 

 

 

 

 

Top