Diervriendelijk, lezersbrief

dierenOnlangs las ik op degoednieuwskrant.nl een artikel over theezakjes tegen meer muizen en spinnen in je huis. Daar wil ik graag op reageren.

 

Allereerst wil ik niets af doen aan de diervriendelijke wijze waarmee men van spinnen of muizen af wil in het huis, echter men heeft het over bestrijden ongedierte. Ongedierte bestaat niet en bestrijden is tegengesteld aan acceptatie en spiritueel bewustzijn.

Het is gedierte dat ook goddelijke wezens zijn en hun nut hebben. Spinnen zorgen zelfs voor balans met betrekking tot het verblijf van kleiner gedierte in je huis. Verder zouden mensen dit niet moeten doen omdat het goedkoper is, maar vanuit respect naar alles dat leeft. Daarnaast bied ik voor mensen die een spirituele stap willen maken in hun ontwikkeling van bewustzijn een nog mooiere oplossing.

 

Communiceer met ze en vraag of ze willen vertrekken, niet in huis willen komen of met weinig in je huis willen verblijven en zich zo weinig mogelijk willen laten zien. Dat laatste kan handig zijn in verband met visite. Ik weet zelf uit eigen ervaring dat je kunt communiceren met het bewustzijn van alle wezens of het collectief bewustzijn van die wezens. Ten eerste is het daarbij belangrijk dat je dus met respect met al die kleine wezens omgaat. Dus je zuigt geen spinnen op, je slaat geen vliegen, wespen of andere insecten of muizen dood enz. Sterker nog, als het lukt dan help je sommige insecten naar buiten omdat ze binnen het meestal niet overleven. Te weinig zuurstof en voedsel. Je kunt ze vaak even vangen onder een glas, even afdekken met een stukje karton en breng ze naar buiten. Ze worden soms wel even wild als je ze in het glas vangt, maar dat gaat over. Laatst had ik een soort Bij die op de zolder naar me toe kwam kruipen terwijl ik yoga aan het doen was. Hij was duidelijk zeer verzwakt. Ik zette even een glaasje over hem heen en daar kroop ie zelf in. Alsof het wist dat ik zou helpen.

 

Verder wil ik nog twee duidelijke ervaringen delen die ik heb gehad met mieren. Toen wij kwamen wonen in onze huidige woning ontdekten we dat er onder de tegels veel mieren regelmatig tevoorschijn kwamen. Tijdens bezoek van onze buren in een kennismaking kwamen die ineens met veel omhoog onder iemands stoel. Uiteraard begon men direct over kokend water en bleek (hoe wreed kan de mens zijn), maar ik verruilde met haar van plaats en zei dat het wel goed ging komen. Even daarna verdwenen ze weer onder de grond. Dit keer zonder dat ik iets had gedaan, maar het wordt nog mooier.

 

Ik heb de mieren in een meditatie gevraagd om alleen te verblijven achter in de tuin, zodat we geen last van elkaar hebben. Dit in respect en uit respect voor elkaar. Zo heb ik met allerlei kleinere insecten, muizen e.d. afspraken gemaakt over verblijf, verschijning en omgang met elkaar. Dit werkt uitstekend en soms maak ik even opnieuw contact met ze als ik het idee heb om de afspraken nog even te bevestigen of opnieuw te maken.

Ook waren we op vakantie in Duitsland en na een wandeling liepen in de keuken over het aanrecht héééél veel mieren. Via een gaatje in de muur waren ze op iets van voedsel af gekomen zoals een dode spin. Ik heb toen geestelijk contact met de mieren en gevraagd of ze weer willen verdwijnen uit de keuken omdat ze daar eigenlijk niet horen en dat dit voor ons vervelend is en blablabla over respect enz. We hebben gewacht en zagen gewoon een andere beweging komen in de massa en na 20-25 minuten waren ze helemaal verdwenen. Weer door dezelfde opening naar buiten. Geen ‘last’ meer van gehad. Waar je dus ook bent.

 

Het werkt overal en dieren verstaan de universele taal van bewustzijn. Let wel op dat je het (collectieve) bewustzijn van de dieren soms even tijd moet geven om jouw verzoek door te laten dringen. Verder is het belangrijk om je respectabele gedachte, gevoelens en handelingen steeds in stand te houden. Je zult zien dat het steeds makkelijker gaat en dat de dierenwereld je hiervoor beloont. Dit wilde ik graag met de lezers delen.   

 

Namasté,

Gerrit de Waal www.breath.nu   

Top