Leven met de handpan, een inspirerende video over Brigitte Wolfhagen

muziekWe hebben zin om te jammen met jou! Nieuwsbrief Lilian Ferru

 

Lieve Jij,

Ik heb al eerder over Brigitte Wolfhagen vertelt. Ik beschouw haar als een van mijn dierbaarste vriendinnen. Ik heb zoveel mensen moeten laten gaan, de afgelopen periode, maar soms is er iemand die mij ziet, die Paul heeft erkend, en zij is er een van.

Ik weet het nog zo goed, zoveel jaar geleden. Het moet ergens rond 2010 zijn geweest, dat ik Paul wilde verwennen. We gingen naar de sauna, waar ik ook een massage voor hem geboekt. Wist ik veel dat ik de vrouw, die hem toen zachtmoedig onder handen nam, nog vaker in mijn leven zou tegenkomen. Ik kwam haar jaren later tegen in een groepje, dat zich met het boek: ‘Een Cursus in Wonderen’, bezig hield. Het heeft nog een hele tijd geduurd, voordat ik schakelde dat zij het was die toen Paul masseerde. Oh, wat was ik toen moe en wat was ik blij dat ik even kon ontspannen, omdat er voor Paul werd gezorgd. Ik mocht liggen op een bed en wat was ik dankbaar voor elk moment.
 
Daarna werd Brigitte mijn cameravrouw en was ze bij vele interviews. Als er ooit iets was, kon ik haar vragen. En toen vertrok ze naar een community in Portugal en kwam ze terug om bij de afscheidsdienst van Paul te zijn. Ik herinner me nog zo goed hoe verrast ik was om haar te zien. Hoe dankbaar ik was toen we elkaar omhelsden. Ja, vriendschap bestaat wel degelijk. En nu past ze op de katjes, zodat ik in Vlissingen kan zijn.
 
Ik was erbij toen ze haar eerste handpan kocht en zag wat een talent ze is. In nog geen twee jaar is Brigitte de rijzende ster. En wat ben ik blij dat ik daar deel van mag zijn. Al is muziek niet je ding, de handpan zal je ziel beroeren, zoals het ook mij raakt. In dit interview vertelt Brigitte Wolfhagen over haar leven in een community in Portugal, waar ze alle tijd heeft om de handpan te verkennen. Nu is ze weer terug in Nederland en de ‘rising star. ’Ik wilde een documentaire maken en ontdekte zoveel meer.

De verzachtende tonen, die iedereen ergens in de diepte raakt. Het werd een film met de uitnodiging om mee te reizen naar een magische wereld, met klanken die we vanuit onze ziel kennen.

Met fragmenten over soundhealing, ontmoetingen zoals met de ‘native flute. ’het strand in Vlissingen, katje Holy, de eerste handpan-les met Ineke, het liedje: ‘One with Source’, het prille ontstaan van een vrouwengroep, jamsessies met Kristy Hollands in Heerlen, en momenten bij de zee, waar de mens de mens ontmoet. Laat je meenemen in een land waar je kunt meezingen. Waar je blij kunt zijn en kunt dansen. Waar vreugde en vrijheid wel degelijk bestaat.
 
Al heb je misschien niets met de handpan, de klanken zijn magisch. Het beroert iedereen die het hoort, omdat het raakt in de ziel. Het roept een herinnering op, iets dat we allemaal kennen.

Dit is een interview over zelfgenezing en transformatie. Het gaat over vrije expressie, de inspiratie vanuit de Bron, zoals Paul het ons leerde. Brigitte heeft Paul gekend en herkend als de grote ziel die hij is. Mag ik je meenemen naar een wereld waar we spontaan onszelf kunnen zijn?
 
Ik vind dit een van de leukste filmpjes die ik heb mogen maken, omdat het zoveel vreugde geeft. Ik nodig je dan uit om niet alleen te kijken, maar ook om deel te nemen. In mei gaan we een weekend organiseren met een workshop met handpan-les, gecombineerd met stembevrijding en opstelling. Met ook de mogelijkheid om te overnachten in het Bronhuis in Vlissingen. De datum wordt nog bekend gemaakt. We hebben zin om te jammen met jou!
 
Maar nu eerst genieten van dit filmpje:

 
Liefs Lilian

Bekijk de website van Brigitte Wolfhagen,
https://munana-sounds.nl/

Ontworpen door: https://mkdesign-it.nl/


 

Top