Mag ik je wat vragen?

marietteNieuwsbrief Lilian Ferru

 

Lieve Jij,
 
Ik weet niet meer precies hoe lang het geleden is, dat het Angelfonds is opgericht. Wat ik wel weet, is dat in de loop van de jaren heel wat mensen zijn verrast. Verrast is eigenlijk niet het goede woord. Het is zoveel meer. De dankbaarheid, het weten dat je er niet alleen voor staat, de verwondering, de tranen, het ongeloof, de liefde, het gevoel dat iemand met je is begaan… dat is onbetaalbaar.
 
Het Angelfonds is opgericht, zodat mensen het geloof in het goede niet verliezen. Soms zit iemand zo diep in de put, dat hij of zich door de kosmos in de steek gelaten voelt. Als dan een goede daad je kant opkomt, is het alsof de engelen je omringen. Dat is vaak al genoeg om je er door heen te slepen en om het vertrouwen te herstellen.
 
Ik heb al een keer een oproep gedaan voor Mariette Hanssen. In 2014 vertrok ze vanuit Heerlen naar Curaçao. Al snel zag ze dat de katten er erbarmelijk aan toe waren en verhongerd rondzwierven.  Steeds meer katten vonden onderdak bij haar. Niet alleen raapte zij ze van de straat, of redde ze uit een kliko, de lokale bevolking gooide ze ook gewoon over de schutting. Tegenwoordig rijdt Mariette het eiland rond om katten op te vangen en te laten steriliseren. Ze is volledig afhankelijk van donaties.
 
Ik heb geregeld contact met haar, dan bellen we. Dan huilt ze omdat honden op haar terrein weer een aantal katten dood hebben gebeten. Soms is ze nachtenlang wakker om kittens om de twee uur een flesje te geven. Of om te waken, zodat de honden op afstand blijven. Geld voor extra hekwerk is er vooralsnog niet. Zelf slaapt ze in een hutje met golfplaten. Via face-time heb ik al vaker gezien hoe het water naar binnen stroomt als er weer een hoosbui is. ‘Mijn God, Mariette, zeg ik dan. ‘Hoe hou je het vol?’ Dan snikt ze: ‘Ik kan mijn schatjes toch niet in de steek laten.’
 
Dat kan ik zo goed begrijpen. Zeker nu ik zelf katten en kittens heb. Toen ik afscheid moest nemen van drie kittens heb ik de nodig traantjes gelaten, en dat terwijl ik wist dat ze in paleisjes met gouden mandjes terecht zouden komen. Opeens begreep ik Mariettes kattenverdriet zoveel beter.
Wat zij de afgelopen jaren heeft meegemaakt, is met geen pen te beschrijven. Het was een non stop zoeken naar een stuk grond, waar ze een veilig kattenparadijs kan creëren, en waar zij zelf ook kan wonen.

Het goede nieuws is dat ze eindelijk een braakliggend terrein gevonden heeft. Daar moeten hekken komen, een voederplek, en een container waar ze zelf kan slapen. Het is nog een hele klus en ondertussen moeten 170 katten gevoed en verzorgd worden. Dan heeft ze ook nog te maken met allerlei vreemde regels op het eiland, waardoor ze op bepaalde dagen niet mag rijden om blikvoer te halen. Nog afgezien dat haar auto het onlangs heeft begeven. Waar voorheen toeristen nog wel eens iets gaven, is ook dat weggevallen.
 
Mariette heeft een droom, die ze weigert op te geven. Zelden heb ik iemand gezien die zo door het stof gaat, overeind komt, alles van zich afklopt, en weer doorgaat. Toen ik haar laatst belde, lachte ze weer. Er gloort hoop op een betere toekomst. Hoe ze het allemaal gaat doen, weet ze nog niet.

Wat kan ik betekenen om haar te helpen? Ik kan dit verhaal vertellen en jou vragen om een donatie voor Mariette. Ik kan vragen of jij je hart wilt laten spreken voor deze moedige vrouw, die ergens afgezonderd, zonder enige voorziening, alleen en in het donker slaapt. Mag ik je vragen om mij te helpen om te helpen? Maar er is meer. Zo kun je misschien naar de dierenzaak in jouw stad gaan, om te vragen voor sponsering. Dat heb ik vanmiddag gedaan bij Aveve. Ze gaan er over nadenken, maar nooit geschoten is altijd mis. Je kunt producenten van kattenvoer mailen, of ze misschien een bijdrage willen leveren en een pallet blikjes kunnen verschepen. Je kunt eens informeren of je een collectebus mag plaatsen in je favoriete supermarkt, of je kunt virtueel een kat adopteren. En why not, je boekt een ticket en gaat ter plekke klussen. Alles is welkom.
 
Ik draag Mariette een warm hart toe, en ik hoop jij ook, na het lezen van dit alles. Voor de mensen op het eiland is ze de ‘Crazy Cat Woman’. Voor mij is ze een van de liefdevolste mensen die ik ken. Als iemand nu een steun in de rug kan gebruiken, dan is zij het wel. In een container wonen? In die hitte? Pff, ik moet er niet aan denken en jij waarschijnlijk ook niet. Zij doet het voor haar katten, maar dan moet die container er wel eerst komen. En dat is dan nog maar één dingetje.
 
Al wat je geeft is aan jezelf gegeven. Het is een kosmische wet die ik nooit vergeet en die ik ontelbare keren in werking heb gezien. Al wat ik heb gegeven is in duizendvoud en steeds op een andere manier bij mij terug gekomen. We zijn op deze planeet geboren om de liefde die wij zijn, uit te breiden. Wil je iets behouden, geef het dan weg. Dat klinkt als het omgekeerde van wat wij hebben geleerd. Maar als je bedenkt dat elke daad, elk gebaar, elke gedachte invloed heeft op het geheel, dan kun je nooit verliezen als je geeft. Als één mens gelukkig is, verlicht dat de hele wereld.
 
Terwijl ik deze laatste regel schrijf, piept onze kleine Holy aan mijn voeten. Ik neem haar in mijn armen. Ze strekt haar pootjes naar mij uit. Ze heeft zo’n mooie blauw- grijze vacht. Met haar buikje vol, sluit ze voldaan haar oogjes. Ik voel me zo bevoorrecht met dit snorrende bolletje wol tegen mij aan. Ik kan alleen maar hopen dat Mariette ooit, in haar kattenparadijs, zich net zo voelt als ik nu. Ik gun het haar met heel mijn wezen.
 
Dankjewel voor je donatie, je hulp, je liefdevolle hart,
 
Liefs, Lilian  

catsofcuracao.com

 
Filmpje van onze kittens. Elf minuten oneindig geluk. 
youtube.com/watch?v=xjg4luJs2R4&ab_channel=LilianFerruProductions

A
ngelfonds: Dankjewel, aan alle lieve mensen. Elke goede daad komt in veelvoud bij je terug. Dankjewel voor de liefde die jij bent.   
Donaties voor het Angelfonds.
Dank aan iedereen die ons helpt te helpen. 
Spirituele Zaken Limburg:
Bankrekening:
IBAN: NL31ABNA0492460078
BIC: ABNANL2A


De volgende healing van Paul is op 13 juni. Elke zondagmiddag is een avontuur, doorgebracht in goddelijke tijd. Het is samenzijn in verbondenheid. We worden opgetild, en herinneren ons weer wie we zijn.  Reserveer tijdig, want vol is ook echt vol. Voel je welkom.
Voor een aantal mensen is er de komende tijd  gelegenheid voor een prive- healing. Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

www.jijbenteenwonder.nl

 

 

Top