Lilian Ferru: 'De onzin van alle verhalen'

lilian productionsLilian Ferru vertelt, hoe ons geloof in verhalen ons steeds weghoudt van onze eigen waarheid en hoe oneindig we voor de gek gehouden worden.

 

 

 

 

 

Heb je het al gehoord?

Lieve Jij,
 
Heb je het al gehoord? Sinterklaas is verdronken. Neen, het zal niet waar zijn, maar hij is alsnog gered. Wat een flauwekul. En zo zijn er nog meer onzin verhalen. Dat je in een zak gestopt wordt, op een boot naar Spanje. Het zijn verhalen die ons zijn bijgebracht, met steeds dezelfde boodschap dat jij slecht mens zou zijn. Dat ben je niet! Dat is onmogelijk, je bent immers een volmaakte schepping van de Schepper.
 
Als dat inderdaad zo is, dan hoef je niet te streven, te zoeken, jezelf te verbeteren. Jij mag helemaal zijn zoals je bent, met je pijn, vreugde, verdriet, of wat dan ook. Als we alle verhalen strippen, blijft alleen jij over. Jij, als goddelijke onschuld.
 
Zondag was er een samenzijn. Na mijn introductie laat ik de gasten kennis maken met het veld, door twee korte, blinde, opstellingen te doen. Dat hoeft niet perse over familie te gaan. Je mag ook een probleem, een vraag, een ziekte, of een thema inbrengen. Zo verbazend hoe dit werkt. Hoe het veld zichtbaar maakt wat nu gezien mag worden. Daarna was de healing in de geest van Paul. Hierin is écht niets veranderd. Alles gebeurt, zoals het altijd is geweest. De tintelingen, de druk op je hoofd, het zien van kleuren, de pijn die in het bewustzijn komt, hoe alles verzacht, oplost, de inzichten, het weten, de verandering, het opgetild worden.
 
Mijn introductie is gefilmd, de rest heb ik achterwege gelaten. Om dit te ervaren, moet je erbij zijn. Mijn betoog gaat over ons geloof in verhalen. Hoe we alsmaar krijgen te horen dat we té-véél zijn. Ik vertel over de mythe van de moederliefde. Iets dat best schokkend is. Moederliefde bestaat pas sinds honderd jaar. Dan is het helemaal niet zo raar, dat we nog steeds in de hunkering zitten. Wie schrijft de geschiedenis? Klopt het allemaal wel, of zit er iets anders achter?
 
In dit filmpje geef ik een toelichting, op hoe ik het zie, met de kennis die ik heb met wat ik van Paul heb geleerd. Ondertussen is mijn nieuwe boek een feit en is er al een eerste reactie. Het is waar dat ik nog nooit zo diep ben gegaan. Dat komt natuurlijk omdat ik dit geschreven heb in de hefstigste periode in mijn leven. Daar waar ik de hand van Paul moest loslaten, waar ik hem vrij moest laten, waar ik beproefd werd ik mijn liefde door niets te claimen.
 
Wat als we alle verhalen achter ons laten? Hoe zou het zijn als we alle regels, alle dogma’s, alle ceremonies, die ons vertellen hoe tot God te komen, terzijde schuiven? Alle priesters, pastoors, ouderlingen, Imans, hebben hun kans gehad om vanuit de kansel tot ons te preken. Ze weten het écht niet beter dan ons, hoor. Het zijn ook maar mensen die napraten, wat hun is toegefluisterd. Al die structuren, hiërarchieën. Als je tien weesgegroetjes bidt, dan kom je in de hemel. Hou toch op!
 
Paul zegt: je bent er al. Jij bent al één met de Bron! Je kúnt de Bron niet verlaten. Wat valt er dan te streven? Je hoeft niet een betere versie van jezelf te worden. Je hoeft het kleine zelfje niet te ontstijgen, om het Grotere Zelf te worden. Mijn god, wie heeft deze quatsch bedacht? Natuurlijk zijn we er allemaal in mee gegaan, ik net zo goed. Maar nu is het anders.
 
Zo heb ik twaalf jaar: ‘Een Cursus in Wonderen’ bestudeerd. Totdat ik na het heengaan van Paul in de stilte terecht kwam. Ik kon het niet meer, die mentale training en ik liet de Cursus varen. Waarom? Ik kan het niet uitleggen, had er geen woorden voor. Er was geen commentaar, geen kritiek, geen onderbouwing. Ik wist alleen dat ik er klaar mee was. En dan zie ik de ommekeer van Olette Luitwieler. Zij is iemand die de lessen haarfijn kan uitleggen, totdat ook zij op het punt komt dat ze: ‘Off Course’ gaat. Het verschil met haar en mij is dat zij het kan verwoorden. Oh, zo heb ik het nog niet gezien. En ja, ik kan niet ontkennen dat het waar is wat ze zegt. Hier wil ik meer van weten.
 
Ik heb een drukke week voor de boeg. Ik ga naar Amsterdam. Eindelijk ga ik mijn halfbroer, Chera, na dertig jaar, ontmoeten. Ik smelt al bij het idee. Ik ga een tweedaagse workshop volgen over het nieuwe opstellen. En ik ga Olette interviewen, over haar nieuwe kijk op: ‘Een Cursus in Wonderen’. Ja, het is tijd om alles wat ons geleerd is, waar we in geloven, met een frisse blik te bekijken. Dat vraagt moed. Wat als je alle verhalen stript? Wat als alles wegvalt?
 
Wat blijft er dan over… JIJ!
 
Voor wie nog niet slaapt en in de tijdloze zone is, hier de link naar het filmpje. youtube.com/watch?v=4CNdXZ6C-SM&ab_channel=LilianFerruProductions
 
Liefs, Lilian


De Roos van Hoop is het perfecte cadeau voor elk moment. Er is nu weer een kleine oplage beschikbaar. Bestellen kan via jijbenteenwonder.nl, of per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.%C2%A0">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Angelfonds: Dankjewel, aan alle lieve mensen. Elke goede daad komt in veelvoud bij je terug. Dankjewel voor de liefde die jij bent.   
Donaties voor het Angelfonds.
Dank aan iedereen die ons helpt te helpen. 
Spirituele Zaken Limburg:
Bankrekening: NL31ABNA0492460078
BIC: ABNANL2A

Top