CREEER ZELF MEER GELUK!

happy6We hebben maar één leven, dus laten we er een geweldig leven van maken! We weten het stiekem wel, maar verliezen ons zelf toch vaak in de dagelijkse drukte van het werkende leven. Daarom willen we je vandaag drie mooie en prikkelende levensvragen voorleggen, die je jezelf regelmatig kan stellen. Waarom? Om jezelf te herinneren aan dat ene leven wat je nu leeft en hoe geweldig uniek je eigenlijk bent! Let’s go!

 

Heb ik vandaag mijn best gedaan, om goed voor mijzelf te zorgen?

Het is zo vreselijk, verschrikkelijk, enorm, gigantisch belangrijk om voor jezelf te zorgen, dat ik het niet vaak genoeg in mijn berichten kan laten terugkomen. Velen van ons lopen onszelf voorbij in de zorg voor anderen of in de problemen van alledag. Je eigen psychische en lichamelijke gezondheid moet echt prioriteit nummer één zijn! Zolang je dat namelijk op orde hebt, komt de rest eigenlijk vanzelf. Het tegenovergestelde is ook waar: zit je niet lekker in je vel, dan zal je je ook op het werk, binnen je gezin en op de plaatselijke tennisclub niet oké voelen. Het start allemaal tussen je eigen oren!

Heb ik vandaag mijn best gedaan, om lief te zijn voor de mensen om mij heen?

Zoals we hierboven kunnen lezen is het ontzettend goed om voor jezelf te zorgen, maar daarnaast is het voor je geluksgevoel ook van belang dat je werkt aan je connectie met andere mensen. Dit kan zoiets simpels zijn als een compliment geven aan een ander, glimlachen naar een iemand die je niet kent of iemand die je lief hebt een knuffel geven. Je voelt geen connectie met anderen, en dus geen oprecht geluk, als je buitenshuis alleen maar naar je telefoon of naar de grond loopt te staren en elk mogelijk oogcontact met andere mensen vermijd.

Heb ik vandaag mijn best gedaan, om te werken aan mijn geluksgevoel?

Wat heb jij vandaag gedaan om blij te worden? Welke stap heb jij gezet waardoor jij een stukje geluk hebt ervaren? Vaak wachten we, totdat het gevoel van geluk spontaan bij ons in de schoot komt vallen. Ik kan je vertellen, dat je dan kan wachten tot je een ons weegt. Net als bij bijna alles is het leven: als je wat wilt, dan moet je er voor werken!

Bovenstaande vragen lijken in eerste instantie simpele vragen, maar er schuilt iets heel waardevols in dit drietal. De vragen maken namelijk duidelijk, dat jij zelf invloed uit kan oefenen op hoeveel geluk je ervaart. En daar worden wij van Positivo nou weer heel erg blij van, want, YES, jij hebt zeker weten invloed op je geluksgevoel. Sterker nog, jij bent hoofdverantwoordelijke voor jouw geluksgevoel! Aan de slag dus!

 

Bron: http://www.positivo.nu/

Top