Dierenbescherming op Curaçao, bij de beesten af

dierenEr is de nodige ophef ontstaan over de dierenbescherming op Curaçao

 

 

Waar is een dierenbescherming voor? Juist ja, om de dieren te beschermen. In Curaçao zien ze dat kennelijk anders. Daar is de jacht geopend op katten en honden, die na vangst worden afgemaakt.

Wie moet ze vangen? Nou, vrijwilligers die een centje bij willen bijverdienen. Op dit eiland heerst grote armoede. Dan is het niet zo gek dat mensen in dieren guldentekens gaan zien en ze oppakken voor een extra kar boodschappen.

Mariette Hanssen van ‘Cats of Curaçao’, beheert de opvang van maar liefst 200 katten. Ze doet alles voor het welzijn van wat ze noemt, haar kinderen. Haar aanpak om de populatie te beperken is door de dieren te laten steriliseren.  Waar zij alles doet voor het welzijn van haar katten, is het beleid van de dierenbescherming precies het tegenovergestelde.

Daarnaast vreest Mariette dat indringers op haar terrein komen om katten te stelen. Wilde katten laten ze zich niet zomaar oppakken. Het zijn juist de dieren die aan mensen gewend zijn, die een gemakkelijke prooi zijn.

Ondertussen is er de nodige ophef ontstaan, over de aanpak van de dierenbescherming. Men liegt ook nog eens over een honden opvang, dat al klaar zou zijn, maar waar fact checkers aantonen dat het een braakliggend terrein is.

Het goede nieuws is, dat mensen het niet pikken en in opstand komen. Er is een kort geding in voorbereiding, stichting ‘Dieren in nood’, trekt aan de bel, en doet de pers doet verslag deze mensonterende benadering van honden en katten. Laten we van al onze dieren houden en ze met respect en liefde behandelen. 

 

Steun Cats of Curaçao

Cats of Curacao - Home

 

Lees ook dit artikel:

 

Wat maakt een mens menselijk? (degoednieuwskrant.nl)

 

Een bericht van Dieren in Nood:

Onvoorstelbaar dat een organisatie met de naam 'Dierenbescherming Curacao' dieren NIET beschermt maar ze juist afmaakt... (Dan zijn ze hun naam toch niet waard?)

En dan ook nog begin deze week onware zaken beweren tegenover House of Animals: dat ze reeds een jaar geleden het project 'een sanctuary voor honden en katten, o.a. zwerfdieren' af hadden... (zie bijv. hun jaaroverzicht - toegevoegd bij de reacties onder dit bericht)  - niets is minder waar.  In werkelijkheid is er slechts een terrein met omheining, waarvan het hek gedeeltelijk al weer stuk is.

Lees het hier en bekijk daarin het filmpje van 17 januari wat toont dat het nog lang niet klaar is:

https://www.animalstoday.nl/dierenbescherming-curacao-opdracht-opvangcentrum/?fbclid=IwAR2kKa0PHE67lHYxRxK3HFpaCDHRtmGvIeBYnJLlRzs2wnDGHDMhNymapMY.

Het is schandalig dat een organisatie die plannen maakt om dieren af te maken om zo de overpopulatie tegen te gaan gesubsidieerd wordt door een lokale overheid. 

Nog meer info hierover:

https://www.animalstoday.nl/curacaose-dierenbescherming-honden-katten-doden/ en bij

Stichting Dierenhulp: https://dierenhulp.nl/?pg=n&id=1673879432

Onvoorstelbaar – eigenlijk heeft de lokale Dierenbescherming van Curacao helemaal niets met dieren heeft. Want hoe valt het anders uit te leggen dat iedereen een dier van straat mag halen en af kan geven bij de Dierenbescherming, die het dier vervolgens afmaakt.... 

De reden hiervoor is dat ze op die wijze de overpopulatie aan honden en katten tegen wil gaan? Terwijl allang bekend en bewezen is dat dit het zwerfdierenprobleem helemaal niet oplost. TNR/Sterilisatieprojecten doen dit wel.

Teken de petitie van House of Animals s.v.p. om het doden van onschuldige weerloze zwerfdieren tegen te houden:

https://www.houseofanimals.nl/stop-doden-honden-en-katten-curacao/#PETITIE

 

Top