Meditatief Een cursus in wonderen lezen

Afdrukken

cursus in wonderen….we geven deze momenten van stilte aan de Leraar die in stilte onderwijst, van vrede spreekt en onze gedachten elke betekenis geeft die ze maar hebben. Ik plaats jou onder Zijn hoede en laat Hem jou leren wat je moet zeggen, denken en doen, telkens wanneer jij je tot Hem wendt. Hij zal niet nalaten er voor jou te zijn, telkens wanneer jij Zijn hulp inroept. (Wd1.hVI.In.6:6,7:2-3)

 

Heb jij behoefte aan inkeer? Aan een verdere verdieping van het rijke gedachtegoed van Een cursus in wonderen? Heb je behoefte om samen meditatief en in stilte Een cursus in wonderen te lezen?
Dan ben jij van harte welkom om deel te nemen aan de ‘meditatieve leesgroep Een cursus in wonderen’, te Echt.

Wat doen we tijdens het lezen?
Wij lezen om beurten een alinea hardop voor uit de Cursus. Alle aanwezigen horen in stilte het gesproken Woord. Daarna is er tijd voor bezinning en verdieping. Je kunt de alinea nog eens doorlezen en eventueel aantekeningen/vragen voor jezelf noteren. Vervolgens leest iemand anders de volgende alinea voor, etc. Er wordt gestart met het lezen van het Tekstboek van Een cursus in wonderen. Het is de bedoeling om samen - meditatief en in stilte - te lezen. Het betreft hier geen gespreks- of uitwisselingsgroep. Voor dit laatste is de donderdagavondgroep geschikt. Eventuele vragen leg je voor aan je eigen innerlijke Gids en Leraar. Als dit samen en in stilte lezen bevalt wordt in 2014 een vervolg gepland.

Voor wie is dit meditatieve lezen van Een cursus in wonderen bedoeld?
Voor iedereen die zich interesseert in het rijke gedachtegoed van Een cursus in wonderen. Voor iedereen die verdere verdieping en inspiratie zoekt. Voor allen die een relatie willen aangaan met ieders eigen innerlijke Gids en Leraar, of deze relatie verder willen verdiepen. Alle vragen die je tijdens het lezen opmerkt kun je ter plekke voorleggen aan je eigen Gids en Leraar. Je wordt uitgenodigd een hechte vriendschap met je eigen Gids en Leraar aan te gaan. En je zult mettertijd leren dat jouw Gids en Leraar altijd voor jou beschikbaar is. Je hebt er een rijke Vriend bij!

Waar en wanneer vindt dit meditatieve lezen plaats?
De leesgroep komt om de veertien dagen op dinsdagochtend bijeen.
Tijd: 9.30 – 12.30 uur. Vanaf 9.15 uur ben je welkom. Pauze: 10.45 – 11.00 uur.
Locatie: Wilhelminalaan 71, 6101 JD, ECHT.
Data dinsdagochtenden 2013: 10 sept, 24 sept, 8 okt, 22 okt, 5 nov, 19 nov, 3 dec, 17 dec.
Deelnamekosten: € 10,00 p.p. per keer.
Te voldoen per keer tijdens de veertiendaagse bijeenkomst.
Of door € 80,00 over te maken voorafgaand aan de 1e bijeenkomst (is dit jouw voorkeur laat mij dat weten bij de aanmelding).
Overige informatie: het is aan te bevelen in het bezit te zijn van Een cursus in wonderen en dit boek tijdens de leesbijeenkomsten bij je te hebben.

Begeleiding?
De begeleiding vindt plaats door Peter Winteraeken. Hij faciliteert deze meditatieve leesgroep.

Vragen en/of aanvullende informatie? Aanmelding?

Je kunt bij Peter Winteraeken terecht voor vragen/informatie en aanmelding:
Dit kan telefonisch via 0475-484833.
Of stuur een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zie ook: www.miraculum-est.org

 

ECIW seizoen 2013

Beste mensen,
                                                                      

Voor de tweede helft van 2013 gaat de oefengroep “Een cursus in wonderen Echt’ als vanouds verder op de donderdagavond. Voor de rest van het jaar staan de volgende data ingepland:

September: 4 ( let op 4 sept.is een woensdagavond!) en 19
Oktober: 3, 17 en 31
November: 14 en 28
December: 12 en 19 (= Kerstviering).

Je bent van harte welkom!

Thee:   19.45 – 20.00 uur

Groep: 20.00 – 22.15 uur
Kosten: een vrijwillige bijdrage!

Voor aan- en afmelden: Peter WinteraekenAdres:
Wilhelminalaan 71,

6101 JD, Echt

Tel: 0475-484833

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
website: www.miraculum-est.org