Waarom brood broodnodig is?

Afdrukken

brood1Ook zo moe van het broodbuikdieet? Volgens dit dieet mag je geen brood meer eten als je wilt afvallen. Ik ga het hier niet hebben over de wetenschappelijke waarde van het broodbuikdieet en het boek “broodbuikdieet” waarop dit dieet gebaseerd is. Dat laat ik over aan echte voedingsdeskundigen!

 

In brood zit heel veel koolhydraten. Dat weet iedereen. Dus als je veel brood eet, moet je veel bewegen! Er zijn nu dus mensen die broodloos en ik bedoel niet brodeloos door het leven gaan. Ik draai er niet omheen: brood hoort gewoon bij de schijf van vijf en misstaat niet bij een gezond ontbijt of brunch. Ik ben met brood opgegroeid. Er zijn tegenwoordig dus kinderen die geen brood mee krijgen naar school! En dan maar afvragen waarom deze jeugd zo onhandelbaar is!

In brood zitten ook vezels.

Vezels zijn goed voor de stoelgang. Er zijn mensen waaronder ik die alleen nog speltbrood eten om gezond door het leven te gaan. Ik vind speltbrood overheerlijk! Er zitten heel veel vitamines in speltbrood. Door de ontzettende vraag naar speltbrood, is er tijdelijk tot augustus 2014 geen danwel nauwelijks speltbrood te verkrijgen bij de warme bakker. Speltbrood is een enorm succesnummer!

Ik zou zeggen probeert in plaats van speltbrood, dieetbrood of rogge. Of eet tarwebrood of witbrood matig!

Waarom zou je je een lekkere Italiaanse bol, croissant, focaccia of ciabatta ontzeggen? Geniet, maar eet lekker brood met mate!

Heus ik heb geen aandelen bij de broodindustrie of het bakkerijwezen, maar ik ben de negatieve berichtgeving over brood op het internet en de andere diverse media spuugzat!

Niemand kan beter naar zijn maag luisteren dan jijzelf! Het is uiteraard een ander verhaal als je een broodallergie hebt. Of een arts heeft je uitdrukkelijk verboden om brood te eten!

Eet gewoon brood als je brood mag eten! In het Onze Vader staat niet voor niets “Geef ons heden ons dagelijks brood” I will rest my case!

 

mysterie man