Reinigen met klei

Afdrukken

plantOns lichaam bestaat voor tweederde uit water. Alle cellen in ons lichaam zijn afhankelijk van de toestand van dit water. Ze worden door dit vocht gevoed en afvalstoffen worden er door afgevoerd. Als de vloeistof vervuilt raakt kunnen de cellen minder goed functioneren. Vervuiling vindt plaats door dat wat door de hoeveelheid niet verwerkt kan worden. Hierdoor slibt het weefsel dicht: afvalstoffen worden niet goed meer afgevoerd en voedingstoffen kunnen de cel slecht bereiken.

 

 

 

 

De geneeskrachtige waarde van klei is al eeuwen wereldwijd bekend. De absorberende eigenschap van klei werd vooral ingezet bij vervuilde wonden en maagklachten. Recentelijk is wetenschappelijk aangetoond dat klei bacteriologische activiteiten neutraliseert en ziektekiemen aan zich bindt. Uit analyse is gebleken dat klei mineraalzouten, sporenelementen en enzymen bevatten die van nut zijn voor het menselijke lichaam. Klei is een uitstekend middel om je lichaam in goede conditie te houden. Er zijn verschillende soorten op de markt; de bekendste merken zijn Vertagil (leem),Argiletz (klei) en Luvos (mineraalrijke aarde). De werking en het gebruik zijn nagenoeg het zelfde. Er zijn vele toepassingsmogelijkheden, maar ik beperk me nu tot het reinigen.

Als je je lichaam met klei wilt reinigen zou je twee keer per jaar een kleikuur kunnen nemen. De meest natuurlijke tijd voor reinigen zijn het vroege voor en najaar. Voor het slapen gaan en direct na het opstaan roer je een volle theelepel klei in een glas mineraalwater. Het gebruik van mineraalwater is belangrijk omdat kraanwater de werking van de klei verminderd. Na het roeren direct opdrinken, anders zakt de klei weer naar de bodem. Je zult verrast zijn door de smaak, het is beslist niet vies. De klei zal zich over de wanden van je darmen verdelen en onregelmatigheden absorberen. Over de dag verdeeld drink je minstens 2 liter mineraalwater. Dit om verstoppingen te voorkomen en afvalstoffen af te voeren. Mijn persoonlijke ervaring is dat als je gauw last hebt van obstipatie je het beste Luvos kunt gebruiken. Argiletz heeft het grootste absorberende vermogen en komt goed van pas bij dunne ontlasting. De kleikuur duurt maximaal 4 weken.
Nog een opmerking: Neem een uur voor en na de inname van de klei geen medicijnen in, want ook die zullen door de klei worden geabsorbeerd en zullen daardoor minder werken.

Bron: Ezinenieuwemaan