Michael Tsarion - Positive Path

Afdrukken

Michael TsarionMichael Tsarion is een fanatieke rebel die zich soms mateloos ergert aan de apathie en stommiteit van  de massa. Het verdedigen van je innerlijke zelf, je ware spirit, is voor hem het allerbelangrijkste.  Hij noemt dat gnosis - het innerlijke weten wie je bent. Let op: dit is achtergrondnieuws, je hoeft er niet perse blij van te worden.

 

 Als je zijn woorden aanhoort, lijkt hij aan de oppervlakte een gnosticus. Maar gnosis volgens Amitakh Stanford staat haaks op gnosis volgens Michael Tsarion.  Michael komt in opstand tegen het kwaad en wil het bevechten om zelf in deze wereld te kunnen leven -  in vrijheid. Hij vertegenwoordigt de visie dat de natuur en de kosmos perfecte harmonie zijn. Door daaraan te  sleutelen is het kwaad ontstaan en is de relatie van de mens met de kosmos verstoord. De mens zou  zich bewuster aan universele cycli moeten onderwerpen, vindt Michael. Wie zo beter in contact komt te staan  met de hele kosmos, zou dan ook meer verlicht zijn.

 Amitakh vertegenwoordigt een tegengesteld standpunt: deze gehele wereld, alle universa en de kosmos  zijn scheppingen van het duister. Kosmische orde staat voor slavernij en er kan geen ware vrijheid bestaan in  materiĆ«le werelden. Wie deze kosmische verbindingen opzoekt en hoog acht, is zo door het duister  geprogrammeerd dat hij zal worden beloond met meer vrijheden en werelds succes binnen de virtuele werkelijkheid.  Een lichtwezen wil inderdaad zijn essentie behouden en verdedigen, zoals ook Michael beweert,  maar niet om in deze wereld te blijven. Hij wil terug naar huis.