PSYOP: “Pokémon Go is overheidscomplot om ons in de gaten te houden”

bedrogDe mobiele game Pokémon Go is een megahype. Bij het spel wordt de camera van je smartphone ingeschakeld om Pokémon in de echte wereld te vangen. Omdat je sommige Pokémon alleen kunt vangen in de buurt van bijvoorbeeld water of bos, gaan spelers massaal de straat op.

 

Gebieden en gebouwen veranderen in populaire Pokémon-plaatsen. Soms zijn plekken zo populair dat Pokémon Go wordt verboden. Omdat spelers met hun telefoon in hun hand rondlopen op zoek naar Pokémon, zijn er ook al veel ongelukken gebeurt.

Pokémon Go verandert de mensheid in een leger verslaafden in dienst van de aankomende Nieuwe Wereldorde, schrijft Ashley Feinberg op een tongue-in-cheek manier voor techblog Gawker. Je geeft Pokémon go namelijk niet alleen toegang tot je locatie en je camera, maar ook tot je Google-account.

Big Brother is watching you

Pokémon Go is ontwikkeld door Niantic, dat is opgericht door John Hanke. Hanke is ook medeoprichter van Keyhole, dat in 2004 is overgenomen door Google. Daarvoor werd Keyhole deels gefinancierd door In-Q-Tel, een durfinvesteerder die in handen is van de overheid. Keyhole kreeg nog het meeste geld van de National Geospatial-Intelligence Agency (NGA), een overheidsinstantie die inlichtingen uit georuimtelijke informatie verzamelt, analyseert en verspreidt.

Wat gaat de Nieuwe Wereldorde met deze verzamelde gegevens doen? Het spel Pokémon Go is de ideale manier om ons in de gaten te houden, aldus Feinberg. Het is verslavend en heeft toegang tot onze hele telefoon.

Veiligheidstips

Als je als inlichtingendienst foto’s wilt hebben van bijvoorbeeld een huis of een bedrijf, plaats je er Pokémon en laat je nietsvermoedende en afgeleide burgers de foto’s voor je maken met apparaten waar ze zelf voor hebben betaald.

Wil je het spel toch gaan spelen? Redditor leocusmus heeft een aantal veiligheidstips: gebruik een reservetelefoon of koop een goedkoop toestel, stel een VPN-verbinding in, maak van je oorspronkelijke telefoon een wifi-hotspot en speel vanaf je tweede telefoon met een nepaccount op Google.

 

Bron: http://www.ninefornews.nl/

Top