Afstemming met ons Oneindige Zelf

heilige geometrie2Artikel: Afstemming Met Ons Oneindige Zelf

 

 

Door: Kenneth Schmitt – 

Wanneer we gehecht zijn aan personen of momenten van negatieve of positieve ervaringen, in beide gevallen, blijven we er met onze aandacht bij stil staan, en stemmen we ons af op hun trillingsniveau. Dit weerhoudt ons ervan aandacht te schenken aan grotere manieren van zijn. Totdat we onze aandacht vrijmaken, zitten we vast in een beperkte ervaring binnen de dualiteit, waaraan we gewend zijn geraakt en waarmee we ons op ons gemak voelen. Als we vastzitten in een negatief scenario, kan het lijken alsof er geen ontsnappen aan is. Maar die is er altijd. Het is onze verbeeldingskracht en onze aandacht.

Door diep inzicht kunnen we de oplossing van onze beperkingen creëren. Als we kunnen inzien dat we ze creëren en in stand houden, kunnen we onze situatie accepteren met mededogen voor ons ego-bewustzijn, dat onze energetische uitingen heeft gestuurd zonder hogere leiding. We kunnen dan onze focus veranderen en onze aandacht en energetische afstemming richten op meer verheffende visies en gevoelens, en we kunnen zo lang als we willen hoger blijven gaan. In onze natuurlijke, grenzeloze staat van zijn, is ons bewustzijn onbeperkt. Dit is waar we naar toe gaan in onze Zelfrealisatie als wezens van licht en eeuwige liefde met oneindig scheppend vermogen.

We hebben altijd de keuze om op het door ons gekozen trillingsniveau te zijn, ongeacht met wat voor soort energie we in wisselwerking staan. Zodra wij onze gehechtheid aan beperkende overtuigingen kunnen loslaten, krijgen wij de vrijheid om onze trillingsafstemming uit te breiden naar meer positieve en verheffende trillingen in onze verbeelding en gevoelens. Door geen mentale of emotionele gehechtheid te hebben, openen we onszelf voor de realisatie van ons uitbreidend bewustzijn.

In onze ongebonden staat, creëren we niet de energetische patronen die we al hebben ervaren. Dit stelt ons in staat om in elk moment een hogere focus te kiezen, omdat ons energetisch niveau de kwaliteit van onze ervaringen creëert. Door alleen maar positief te zijn op het niveau van mededogen en dankbaarheid, kunnen we ons meer in overeenstemming brengen met de energie die ons verlevendigt.

In de staat van enkel Zijn, ons huidig bewustzijn, hebben we grenzeloos potentieel in het creëren van de kwaliteiten van onze ervaringen door het gebruik van onze aandacht en afstemming. Onze huidige situatie in de wereld van de mensheid is onbelangrijk voor ons scheppend vermogen en onze realisatie. Zodra we besluiten om bewust controle te nemen over ons scheppend vermogen, worden we de regisseurs van onze aandacht en van onze gedachten en emoties, en kunnen we ook de regisseurs zijn van ons onderbewustzijn. In deze positie kunnen we op één lijn komen met onze intuïtieve leiding en kunnen we leven in het bewustzijn van wonderen en liefde overal om ons heen.

Kenneth Schmitt

vertaling: wakkeremensen.org

Top