Joris de Brant: 'Tocht door de Kosmos', nu met deel 2

 

ontwakenUit ons archief. Voormalig generaal Joris de Brant weet moeiteloos de verborgen wijsheden en de diepere lagen van Kabbala te onthullen. In dit eerste deel vertelt Joris het verhaal van GoHaLaze, dat symbool staat voor onze ‘Tocht door de Kosmos’.

 

 

Het gaat over wijsheid en weten, neutraal zijn en beslissingen nemen, het overwinnen van moeilijkheden, en de afsplitsing. Het leven is als een theater, waarbij iedereen zijn rol heeft te spelen. Wie zich te zeer identificeert met de rol blijft hangen in de materie. Het gaat erom dat jij jezelf leert kennen, daarom moet je iets hebben dat je verstoort. Alleen zo kun jij je eigen kwaliteiten ontdekken en het Zelf vinden. ‘Je gaat verschieten als jij jezelf ziet spelen’, zegt Joris. ‘Kijk eens hoe je bezig bent.’ Al wat geleerd moet worden komt naar jou zodat je kunt kiezen voor je gelijk of voor je geluk. Deze indrukwekkende themadag is georganiseerd door Lilian Ferru.

 

 

 

In dit tweede deel vertelt Joris over hoe belangrijk het is om gehechtheden los te laten en om van je lichaam geen bedevaartoord te maken. Het gaat om inhoud versus vorm, over karakter en psyche, en beseffen dat je een rol speelt tijdens je ‘Tocht door de Kosmos’.

 

 

 

 

 

 

Top