'Aanraking' roman van Lilian Ferru (met video)

Afdrukken

aanrakingOveral ter wereld zeggen vrouwen ‘Me Too’. Via social media gaat het massaal over seksuele intimidatie en misbruik. Het tv programma ‘verkracht of niet?’ is opeens actueel. Dan is er nog de besteller ‘vijftig tinten grijs’. Wanneer is seksueel gedrag acceptabel en waar ligt de grens? Wanneer is aanraking ongewenst?

 

 Het antwoord van Lilian Ferru is een korte roman, met de boodschap van verbondenheid, dat precies tegenovergesteld is aan pijn vermengd met genot, spanning, dwang, en perversiteit. Het staat zelfs mijlenver van de buitenste laag van Aanraking, want waar liefde is kan onmogelijk pijn zijn. Ten diepste willen we aangeraakt worden om wie we zijn. Ongewenste aanraking brengt isolement en schaamte, en ook het gevoel dat je verraden bent. We willen verrukking, extase, in de ander opgaan, maar we worden onteerd en als lustobject gedegradeerd. Het liefdeloze brengt altijd verdriet. ‘Aanraking’ gaat over het eren van de ander zodat je uiteindelijk opgaat in het licht en in de eenheid en vreugde.

Als Stella het ouderlijk huis ontvlucht komt ze na allerlei omzwervingen bij een Muur. Daar achter bevindt zich een commune met doofblinde mensen. Deze groep leeft naakt, is zelfvoorzienend, en doet alles op de tast. Bij zonsondergang komen ze samen. Met al dit aanraken, dit strelen, deze golf, deze damp, deze waterval, dit zachte tapijt, de benen, buiken, de diepte, de vreemde euforie, het schaamteloze, de sensualiteit, beangstigend en opwindend, voelt Stella zich als een straathondje dat is neergezet tussen een onbekende meute. Stella blijft de zomer. Ze leert handentaal, steno, maar beseft dat onder elk woord een diepere laag schuilt. Een onderstoom, een vierde of vijfde taal, die zij ‘Aanraking’ noemt. Dan is er nog de mysterieuze Mijnheer Nebadon die haar optilt naar zijn lichtwerelden en steeds dezelfde boodschap verkondigt: ‘Eén met de Bron.’ Hij laat haar ervaren dat op verrukking extase volgt. Uiteindelijk zullen we zien hoe een gouden cirkel zich sluit, waar we oplossen in het licht.

Deze verrassende roman is het spirituele antwoord op ‘vijftig tinten grijs’. Het neemt je mee voorbij de zintuigen, naar een magische onderstroom waar lichamen verdwijnen, waar pijn onmogelijk is, en het Wezen van de Mens zichtbaar wordt.

‘Aanraking’ is het vijfde boek van Lilian Ferru en haar eerste roman. Behalve auteur is zij ook beheerder van degoednieuwskrant.nl, filmmaker, en organisator van symposia over bewustwording en ontwaken. Ook is zij manager van haar man Paul. Hij is een groot healer die samenwerkt met zijn Galactische Lichtvrienden. Science Fiction is de wereld van vandaag.

 

Contact Lilian 
 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nu overal verkrijgbaar, een roman die onder je huid kruipt: 'Aanraking', van Lilian Ferru, met een kort interview.

 

 

cover Aanraking voorkant defhelftjpg

 

Bekijk hier het interview met Lilian Ferru voor kanaal nondualiteit