Tips voor een gezond leven

Afdrukken

gezondheid7Kiezen voor gezond leven is als gouden appelen op zilveren schalen. Deze lijst is geenszins volledig, het is echter een beginpunt om je fysieke, emotionele en geestelijke gezondheid een hogere prioriteit te geven in je drukbezet leven. Als je eenmaal deze gezonde upgrades hebt verricht, voer ze dan morgen weer uit.

 

En, voor je het weet leid je een gezond leven! Het voordeel van een gezonde leefstijl is dat je meer zelfvertrouwen zult opstrijken, tevens zit je vol energie om iedere ochtend aan een mooie dag te beginnen….dit allemaal met vrijwel geen inspanning.

1. Drink meer water. Je lichaam bestaat 80 procent uit water en het heeft water nodig voor vrijwel elke activiteit die we verrichten. Bonkende, zeurende, vervelende hoofdpijn en andere nare symptomen van pijn die we ervaren, zullen daadwerkelijk verminderen als we simpelweg meer water drinken.

 

2. Knuffel eens iemand! Wanneer heb jij voor het laatst iemand geknuffeld? Als je een beminde (iemand die daadwerkelijk geknuffeld wil worden) in de armen sluit. Dan zal je lichaam “feel-good“ hormonen zoals oxytocine produceren, die depressie afweren.

3. Eet 2 à 3 stukken/porties fruit ( ½ kopje fruit, zoals druiven, bosbessen, kersen, etc. telt mee als 1 portie fruit). Gekleurde vruchten bevatten ziekte bestrijdende fytonutriënten zoals proanthocynanidine (PAC) die je beschermen tegen hersenziekten en quercetine om allergieën en ademhalingsproblemen te verlichten.

4. Maak een stevige wandeling. Je lichaam is immers gemaakt om te bewegen. Je hart is een spier die beweging nodig heeft, om zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren. Iedereen weet dit, daar durf ik mijn hand voor in het vuur te steken. Maar we hebben dikwijls een herinnering nodig om het gewoon te doen.

5. Eet een grote salade. Ik heb veelvuldig van iemand te horen gekregen dat “gezond eten prijzig is”. Dat is larie en apekool oftewel nonsens! Sommige van de beste “superfoods” zijn ontzettend goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar in de vorm van groene salades. Ze zitten vol met vitaminen, mineralen, chlorofyl (geeft planten hun groene kleur en bevordert de gezondheid van ons bloed en bloedsysteem), enzymen (die ervoor zorgen dat het omzetten van stoffen snel en efficiënt gebeuren), en legio fytonutriënten.

 

Bron: http://gezond10.nl