Een paar redenen waarom je best koffie kunt drinken

koffie2Is koffie nou goed of niet goed voor ons lichaam. Hier in elk geval 5 reden waarom je gerust koffie kunt drinken.

 

1. Koffie verkleint de kans op het krijgen van huidkanker (alleen bij vrouwen)

Hier zijn wij vrouwen in het voordeel, want uit recent onderzoek dat is uitgevoerd onder 112.897 mannen en vrouwen blijkt dat vrouwen die drie kopjes koffie of meer per dag drinken veel minder kans hebben om huidkanker te ontwikkelen dan vrouwen die geen koffie drinken.

2. Koffie verlaagt de kans op het ontwikkelen van diabetes type 2

Drink je vier kopjes koffie per dag? Dan verlaag je het risico op het ontwikkelen van diabetes type 2  met maar liefst 50%. Voor elk extra kopje koffie komt daar nog eens  7% bovenop.

3. Koffie maakt je gelukkiger

Uit een studie die is uitgevoerd door het National Institute of Health bleek dat degenen die vier of meer koppen koffie per dag dronken ongeveer 10 procent minder kans hadden om depressief te worden dan degenen die geen koffie dronken. En dit is niet te danken aan de cafe├»ne die in koffie zit, maar aan de vele antioxidanten die in koffie te vinden zijn.

4. Koffie is goed voor je lever (vooral als je alcohol drinkt) 

Uit een studie die gepubliceerd is in 2006 bleek dat diegenen die minstens een kopje koffie per dag dronken 20 procent minder kans hadden om levercirrose te ontwikkelen. Levercirrose wordt meestal veroorzaakt door overmatig alcoholgebruik en kan leiden tot leverfalen en kanker.

5. Via koffie krijgen we de meeste antioxidanten binnen

Volgens een studie die  gedaan is in 2005  krijgen koffiedrinkers de meeste antioxidanten binnen in ons lichaam via koffie. Dit terwijl fruit en groente ook barsten van de antioxidanten, maar het blijkt dat de antioxidanten uit koffie vele malen beter worden geabsorbeerd door het lichaam dan de antioxidanten uit groente en fruit.

Dus neem na het lezen van dit artikel gerust nog een bakje koffie en kom volgende week nog eens terug want dan bekijken we het drinken van koffie vanuit een geheel ander perspectief.

Bron:

http://www.alyzofashionnews.com/

Top