De helende invloed van massage

Afdrukken

massageEen lichaamsmassage voelt als een cadeautje aan jezelf, als verwennerij. Maar naast het algehele gevoel van welbevinden zijn er nog 10 redenen waarom een massage goed is voor je gezondheid. Hier komen ze.

 

1.      Een massage vermindt stress
Meestel concentreert stress zich in bepaalde delen van het lichaam: de lage rug, schouders, heupen en nek. Door deze spanning te verminderen, voel je je een stuk 'lichter' en minder gestresst.

2.      Een massage kan bijdragen aan het verminderen van chronische migraine, vastzitttende nek en schouders.

3.       Een massage verbetert de lympfklier huishouding, die samen met de bloedcirculatie zorg draagt voor de afvoer van giftige stoffen uit het lichaam.

4.       Een massage vermindert pijn die door sporten wordt veroorzaakt. Soms kan 't er helemaal door weggaan.

5.       Een massage helpt lichaam en geest in balans te komen. Waardoor je er beter uitgaat zien.

6.       Een massage verbetert de bloedcirculatie, het functioneren van het immuunsysteem, de stroom van energiebanen, en je gaat er beter van slapen.

7.        Een massage helpt je om dieper, rustiger en bewuster te ademen.

8.       Een massage van de spieren van de rug kan ervoor zorgen dat je houding verbetert.

9.       Een massage draagt bij aan de flexibiliteit van je lichaam. Door spanningen uit het lichaam weg te masseren, zul je merken dat je soepeler wordt.

10.   Een massage verbetert je mentale toestand en stimuleert je alertheid. Je zult merken dat je creatiever en meer gefocust raakt als je je regelmatig laat masseren.

 

Bron: