Koffieleuten redt je leven

Afdrukken

koffieIn tegenstelling tot wat wij vaak denken is koffie drinken best gezond. Geen dorst? Jammer dan. Als je een beetje een gezonde en lange toekomst wilt hebben, kun je maar beter zorgen dat je iedere dag minstens vier koppen koffie of thee naar binnen werkt. Bakkies pleur of bescheiden kopjes thee zouden goed zijn voor je bloeddruk, hartritme en bloedvaten.

 

Een studie, waarvoor 10 jaar is uitgetrokken, wijst uit dat koffie en thee elk op hun eigen manier kunnen bijdragen aan een lang, gezond en daardoor gelukkig leven.

Bezopen

Volgens witte jassen van het Preventive and Clinical Investigations Centre in Parijs is het dan ook bezopen dat medici nu nog adviseren om je cafeïne-inname te verminderen als je een hoge bloeddruk hebt. Het geheim zou zitten in flavonoïden, bepaalde organische verbindingen in koffie en thee.

Uit het onderzoek blijkt niet alleen dat mensen die geregeld naar de koffiekan of theepot grijpen gezonder zijn, maar ook dat mensen die het niet doen aanmerkelijk ongezonder zijn. Vooral de bloeddruk van niet-koffie- of theedrinkers knalt het dak uit, schrijft Daily Mail.

 

Bron:http://www.wtf.nl/