Vrouw met hersenverlamming kan weer praten dankzij cannabis

wietJacqueline Patterson werd geboren met hersenverlamming, waardoor ze motorisch beperkt is. Als gevolg van haar aandoening stottert ze zwaar en heeft ze aan de rechterkant van haar lichaam veel pijn. In deze video laat ze zien dat cannabis een indrukwekkend effect heeft op haar aandoening.

 

Ze wil als moeder niet dat haar beperking invloed heeft op de relatie met haar kinderen. Daarom ging ze op zoek naar alternatieve behandelingen voor haar aandoening. Jacqueline kwam tot de ontdekking dat cannabis de meest effectieve behandeling is voor haar stotterprobleem.

Als ze wordt gepakt wegens het roken van cannabis kan ze de voogdij over haar kinderen verliezen. Dat risico is ze bereid te nemen aangezien de pijn in haar lichaam soms ondraaglijk kan zijn.

Nadat Jacqueline in de staat Iowa was aangegeven wegens cannabisbezit, verhuisde ze naar Californië, waar ze een rechtszaak won. Ze had volgens de rechter voldoende aannemelijk gemaakt dat ze cannabis puur en alleen voor medicinale doeleinden nuttigt.

[Gizmodo, MailOnline]

 

Top