Ontdek het geheim van gezondheid met de Healing Code

Afdrukken

HealingCodesBothHandsOnJawsOntdoe je van Stress

Door Lilian Ferru

Iedereen wil graag een gelukkig en gezond leven. Maar al te vaak voelen we ons ongeliefd, kampen we met allerlei problemen, of zijn we boos of bang. Stress bederft alle blijdschap, je hoort de vogels niet eens meer zingen. Hoe kun je weer blij zijn?

 

De befaamde celbioloog Bruce Lipton bracht in 1998 een onderzoek naar buiten waaruit bleek dat stress de oorzaak is van zeker 95 procent van alle ziekten en aandoeningen. De overige 5 procent is genetisch van aard, veroorzaakt door stress van de voorouders. Vaak hebben we helemaal niet in de gaten hoe hevig we onder druk  staan.

 Denk eens aan hoe jouw dag verloopt en wat je allemaal moet, wilt, en zult. Alleen al dat brengt veel onrust met zich mee. Stress die te lang aanhoudt veroorzaakt chronische stress, oorzaak dus van zowat alle ziekten. Veel van wat je hebt meegemaakt is niet meer in je bewuste herinnering. Misschien heb je als kind een kopje laten vallen en kreeg je een standje. Misschien werd je op school gepest. Dergelijke ervaringen liggen allemaal in het onbewuste opgeslagen en kunnen nog steeds opspelen. Ga eens met je aandacht naar je lichaam. Zijn je schouders opgetrokken? Zijn je billen samengeknepen? Adem eens heel diep, laat alle sores los. Merk hoe je vanzelf ontspant.

Brandalarm Wat is stress precies? Stress is alles waar jij je rot bij voelt. Denk aan ruzie met de buren, een vervelende collega, of iemand die je beschuldigt. En wat te denken van ontslag, ziekte, of een echtscheiding? Je kunt van alles en nog wat bedenken. Piekeren, zorgen, klagen, tot en met de kleinste irritatie aan toe. Stress, groot of klein, brengt het zenuwstelsel uit balans. Volgens auteur Alex Loyd kun je dit vergelijken met een auto. Als je continue plankgas rijdt, krijg je uiteindelijk mankementen. Als je constant op de rem staat, is er op een gegeven moment iets versleten. Bij stress gaat het altijd om het mechanisme van vechten of vluchten. Evenwicht is van het grootste belang voor een goede gezondheid. Ons zenuwstelsel bepaalt voor een groot deel wat zich in ons lichaam afspeelt. Vrijwel alles gebeurt automatisch. Ons bloed stroomt vanzelf door onze aderen. Je hoeft niets te doen om de ademhaling te regelen. Elke cel weet precies wat zijn taak is, mits hij natuurlijk de kans krijgt om zijn werk uit te voeren. Stel een cel heeft als opdracht om de zuurstof te regelen, of misschien is hij wel verantwoordelijk voor de verwerking van voedsel. Net als hij aan de slag wil gaan, is er groot brandalarm omdat jij heel kwaad of verdrietig bent. Alle cellen moeten hun taak staken, waardoor alles stil komt te liggen. Als dat een keer gebeurt is dat geen probleem, maar als het een kwestie van jaren wordt, of misschien wel een leven lang, dan ontstaat er schade. De cellen hebben het zo druk met brandjes blussen dat ze niet meer aan het bestrijden van bacteriën, schimmels en virussen toekomen. Ook herstelwerkzaamheden blijven liggen. Het immuunsysteem is plat gelegd, waardoor ziekten zich kunnen manifesteren. Juist dan is het cruciaal dat je zo ontspannen mogelijk bent, op jezelf vertrouwt, en je niet gek laat maken.    

Cellulaire herinneringen Jarenlang dachten wetenschappers dat herinneringen in de hersens liggen opgeslagen. Nu weten we dat herinneringen als beelden in de cellen worden bewaard. Herinneringen zijn als stickers die op een cel zijn geplakt. Iedereen heeft in zijn leven wel eens iets vervelends meegemaakt. Al denk je dat je het allemaal hebt verwerkt, voor het lichaam kan dat heel anders zijn. In je onbewuste geest zit een soort menselijke harde schijf waar alles ligt opgeslagen. Hoe kom je bij gevoelens die zo diep zijn weggeborgen dat je er geen weet van hebt? Je kunt natuurlijk in therapie gaan, hypnosesessies doen, of positief denken, maar dat neemt veel tijd in beslag. Als je nu klachten hebt, wil je er nu vanaf. Tegenwoordig komt steeds meer informatie vrij over hoe we onszelf kunnen genezen. In het boek van Alex Loyd staat een eenvoudige, maar krachtige methode, waarbij je snel alle opgestapelde stress uit je lijf kunt halen. Het staat bekend als ‘de Healing Code’. Je plaatst je handen op bepaalde posities vlakbij je hoofd, waardoor de belastende plaatjes boven komen drijven. Daar zet je een positieve gedachte tegenover en klaar. Dat het werkt, kan ik beamen. Als ik de Healing Code doe, word ik meestal vanzelf overspoeld door allerlei beelden. Ja, het was weer turbulent de laatste tijd. Ik kijk er neutraal naar, laat het passeren, zet er krachtige affirmaties tegenover, voeg er nog een flinke dosis vergeving aan toe, en ik voel me meteen een stuk beter. Ongelooflijk maar waar. Het vraagt natuurlijk wel enige moed om alles wat je geneigd bent te onderdrukken of weg te wuiven, onder ogen te zien. De beloning is echter dat je niet langer gefrustreerd rondloopt. De Healing Code neemt de herinneringen niet weg, ze worden van hun lading ontdaan. Je hoeft ook niet eindeloos in het verleden te graven. De beelden die geheeld moeten worden verschijnen spontaan en worden alleen al door jouw bereidheid om ze onder ogen te zien van stress ontdaan. Dit lijkt misschien een wonder, maar het is niet meer dan een nieuwe ontdekking en zo zullen er nog vele volgen. De sleutel tot genezing ligt in onszelf. Al wat je nodig hebt om stress te elimineren heb je in je. Alleen jij bent verantwoordelijk voor hoe jij je voelt. Zonder stress komt er weer ruimte voor vrede en vreugde. Je hoort niet alleen de vogels fluiten, maar je ziet ook de zon weer schijnen.  

Kader: De Healing Code in de notendop

Geef de kwestie waar je mee zit een cijfer. Identificeer de gevoelens waarmee het probleem verband houdt. Probeer je kort te herinneren of je dit al eens eerder hebt gevoeld. Zeg een gebed, open je voor genezing. Elke positie doe je ongeveer een halve minuut, met een afstand van zo’n centimeter van je hoofd. Positie 1) Plaats je handen precies tussen de wenkbrauwen. Positie 2) Verplaats je handen tegenover het strottenhoofd. Positie 3) Ga naar het laagste punt aan de achterkant van de kaken. Positie 4) Boven de slaap aan de achterkant van het hoofd. Telkens als er beelden bij je opkomen, zet je er een krachtige affirmatie tegenover (ik hou van mijzelf. Ik vergeef. Ik ben heel, etc). Doe dit minimaal 6 minuten. Geef na afloop weer een cijfer. Boek: Alex Loyd: de Healing Code.  Er zijn ook filmpjes op You Tube te vinden.