Queen of Vintage: Hoe rock je de polkadot print?

sandra3Laat je inspireren door Sandra Beckers, vintage lover, styling freak en zelfverklaard Slow Fashionista.

 

 

Blog: 

Vintage is superhip. Op social media, in de bladen en op straat zijn de momjeans, maxi jurken en plise rokken goed vertegenwoordigd. Juist omdat vintage in kleur, print en silhouet zo uitgesproken is, heeft het voor veel modeliefhebbers een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Neem nou de polkadot print. Styling van deze vrolijke stip kan een dingetje zijn, maar in deze blog laat ik je zien hoe jij de polkadot print rockt.

Opoe blazer

Voor we verder gaan nog even een opfris lesje vintage voor beginners. In deze blog schreef ik dat iets pas officieel vintage mag heten, als het is gemaakt tussen 1920 en de mid 80’s. Voor mijzelf ben ik niet zo streng en ga uit van een vintage look & feel: polkadots, ruitjes, bloemenjurken, A-lijn jurkjes, plise rokken, geometrische prints, high waisted broeken, ”opoe” blazers. Mijn kast hangt er vol mee. Het meeste kocht ik in de kringloop of vintage winkel dus wat duurzaamheid betreft zijn die punten al in the pocket.

Mix & Match

Het stylen van vintage is een puntje van aandacht wil je er niet als een verdwaalde hippie bijlopen. Het is echter ook geen hogere wiskunde en komt eigenlijk altijd goed als je de volgende basisregel aanhoudt: mix vintage items met eigentijdse items. Voeg daarbij een dosis creativteit en een portie lef toe en je bent al een heel eind op weg. In deze blog geef ik je graag wat inspiratie.

Polkadot

De polkadot is zo’n klassieke print die mij meteen aan die heerlijke, zwierige fifties jurken doet denken. Maar deze print gaat way back tot de jaren 20 van de vorige eeuw. Al in 1926 werd Miss America in een polkadot bikini gefotografeerd. In de jaren 40 en 50  nam de populariteit alleen maar toe en anno 2020 doen deze vrolijke stippen nog steeds volop mee in modeland.

Stylingtips:

Om er niet als Minnie Mouse bij te lopen is het belangrijk om de polkadot te combineren met eigentijdse items. Hier zijn mij tips:

  • draag een stoer (band)shirt, sportief shirt, hoodie of trui in een knalkleur
  • wat meer basic? Een gewoon wit of zwart shirt kan natuurlijk ook
  • is het wat kouder draag dan een coltrui, staat netjes en is lekker warm
  • stoere boots zorgen voor wat pit, een sneaker maakt het meer casual. Een hakje kan natuurlijk ook, mits geen pump om het Minnie Mouse effect te voorkomen
  • een denim jasje maakt het lekker casual. Een bikerjasje stoer.
  • om je outfit af te stylen kies voor een stoere riem en kleine kettinkjes

Alle rokken scoorde ik bij Think Twice in Antwerpen. De jurk is van de kringloop.

Bedankt voor het lezen van mijn blog.

Nog meer zin in vintage gekregen? Lees dan deze blog over trends uit de 60’s en 70’s.

Liefs Sandra

Volg Sandra op haar website en op Instagram

https://www.queenofvintage.nl/

https://www.instagram.com/queenofvintage1977/

 

 

Top