Prins Harry en Meghan Markle houden het voor gezien

harryPrins Harry en zijn vrouw Meghan Markle nemen afstand van het Britse koningshuis.

 

Ze willen zich gaan richten op nieuwe zaken, zoals de oprichting van een goed doel. En ook willen ze hun tijd gaan verdelen tussen het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika. Volgens verschillende Britse media wordt hun tweede thuis Canada, waar koningin Elizabeth overigens staatshoofd is.

Voor wie het paar al langer volgt komt de stap niet als een verrassing

Prins Harry liet in juli 2017 in een interview met de Daily Mail al weten dat hij serieus had overwogen uit het koningshuis te stappen. Hij verlangde naar een normaal leven en wilde al zijn privileges overboord gooien, zei hij toen. Hij vond het in zijn tijd in het leger, onder meer in Afghanistan, fijn om te ontsnappen aan het lidmaatschap van de koninklijke familie. "Maar ik besloot te blijven en mijn eigen rol te vinden", zei Harry. Hij deed dat naar eigen zeggen uit loyaliteit aan zijn oma, koningin Elizabeth.

'Meedogenloze campagne' roddelpers

Meghan Markle werd de laatste jaren vaak onder vuur genomen door de Britse roddelpers. In oktober werd bekend dat Harry en Meghan de Britse tabloid Mail on Sunday aanklagen, nadat die krant eerder dat jaar een priv√©brief van Meghan aan haar vader had gepubliceerd. In een verklaring sprak Harry van een "meedogenloze campagne" van de tabloids die in een half jaar tijd zou zijn ge√ęscaleerd. Hij was bang dat Meghan net als zijn moeder Diana slachtoffer zou worden van de opdringerige Britse paparazzi.

 

 

 

 

 

 

 

Top