Vader richtte een kliniek voor herstel van zoon na coma

good news1Na een ernstig scooterongeluk zou Daan (toen 23) niet meer dan een kasplantje blijven, zo voorspelden dokters. Maar zijn vader wist dat er meer mogelijk was en inmiddels kan Daan weer praten en lopen èn zingen.

 

 

Daan Theeuwes kan dankzij intensieve therapie uit de Verenigde Staten tegen alle verwachtingen in weer praten en lopen na een heftig ongeluk. Om Nederlandse slachtoffers met hersenbeschadiging in de toekomst te kunnen helpen, opent Daan een revalidatiecentrum in Woerden.

 

 

 

Rolstoel en een luier
Omdat we in Nederland zo’n centrum niet hebben, besluit vader Adriaan Teeuwes er zelf eentje op te richten. In het ‘ Daan Teeuwes Centrum’ kunnen jongvolwassenen terecht voor intensieve therapie, naar voorbeeld van de kliniek in Amerika.
Daan weet het zeker: “Als ik niet naar Amerika was gegaan voor deze therapie, had ik nu met een rolstoel en een luier in een verzorgingstehuis gezeten.”

Plannen genoeg
Met Daan gaat het inmiddels wonderbaarlijk goed. Hij woont zelfstandig en geniet enorm van zijn grote hobby zingen. Ook heeft hij grootse plannen: zo wil hij zijn studie afmaken, in New York wonen én daar zelfs de marathon gaan lopen.

Bekijk de hele uitzending van EenVandaag hier.

 

 

 

Top