Zomer...

 

zonnebadenHet is zomer en wat voor een zomer wat een temperaturen en wat een lichturen hebben we.

 

 

 

De zon doet zijn best om haar licht te verspreiden naar ieder die daar behoefte aan heeft. Besef je wel dat alles er zonniger uitziet door de overvloed van licht, dat het licht en de warmte je hart en lichaam verwarmen. We leven meer buiten, zoeken de zon , zee en strand op of gaan de Natuur in.

 

De warmte heeft zijn voor en nadelen het is maar hoe je het bekijkt. Veel water drinken is nu nodig om niet uit te drogen, ook je tempo aanpassen aan het ritme van de warmte is nu verstandig. Durf je jezelf daar aan over te geven, je aan te passen aan het levensritme van deze warmte. Of heb jij nog steeds de behoefte om je to do list af te werken in rap tempo.

 

Als mens heb je altijd een keuze, de keuze om je aan te passen aan de omstandigheden of je eigen weg erin gaan.  Klagen helpt niet genieten wel van al het mooie om je heen. 

Zoals je ziet bloeit de Natuur welig en in overvloed overal om je heen zie je de Natuur leven. Ze groeit en bloeit ondanks het water tekort blijven de planten en bloemen bloeien je hoort de Natuur niet klagen of zuchten ze heeft de drang om alles te geven wat ze in zich heeft. Haar doel bereiken door het levensritme te volgen wat al in haar kern zit voordat ze gaat ontluiken.

De Natuur heeft het vertrouwen dat er op tijd regen valt of ze past zich aan naar wat ze mag ontvangen. Het licht in jezelf heeft contact met het zonlicht buiten jezelf het is de verbinding tussen het licht in jezelf en de zon. We leven daardoor meer buiten we krijgen meer energie van het licht waardoor we langer kunnen genieten van al wat is. 

Toen ik in Sardinië woonde leerde ik het snel af om als een Hollandse te leven, ik leerde het ritme van mijn omgeving te volgen waardoor ik meer genoot en geen stress of haast had.  Zo verdeelde ik mijn energie over de hele dag wat een heerlijk gevoel was. Eigenlijk voelde ik mezelf meer in verbinding met mijn omgeving , de mensen, de Natuur en zijn cycli. Ik leefde meer met het ritme van de Natuur en mijn levensritme.

 Eenmaal weer terug in Holland voelde ik de stress weer, het haastige gedrag en de somberheid die dat voor mijn gevoel met zich meebrengt. De agenda die vele van ons er op na houden om jezelf eraan te herinneren hoe je je verplichtingen kan nakomen heb ik niet gemist toen ik in Sardinië woonde. Nu woon ik in Rotterdam de stad van stress en haastig gedrag waar de meeste mensen weinig verbinding hebben met zichzelf en hun omgeving, waar alles beter, mooier en sneller moet.

 

Waar de Rotterdamse uitdrukking “niet lullen maar poetsen” wordt geleefd wat betekent niet praten maar doorwerken. Rotterdam heeft dan ook het hoogste aantal depressieve inwoners van ons land. Wat ik geleerd heb van mijn avontuur in Sardinië is meer te genieten meer bewust worden van de verbinding met mezelf en daardoor met de omgeving ook al woon ik nu in Rotterdam.

In verbinding beleef je zulke mooie momenten zodat de zon in mijn hart daardoor blijft schijnen.

 

Geniet, zonnige groet Helen.

 

Je kunt mij volgen via instagram: helenvanloenen1 of

 

facebook:   Helen van Loenen.

 

 

Top