Totdat Jij Vergeeft

licht12God zei: In het verleden heb Ik je verteld dat je niet geweldig bent door te vergeven, want jij bent op de eerste plaats niet geweldig doordat je iets kwalijk neemt, een grief hebt. Nu zal Ik dit eraan toevoegen:

 

Zodra jij iets kwalijk hebt genomen, wie ben jij dan om niet vergevingsgezind te zijn? Wie ben jij om vast te houden aan een vermeende overtreding? Natuurlijk, er zijn vele versies van dit verhaal.

Een versie is, dat degene waardoor jij je beledigd voelt eerlijk gezegd geen idee heeft van wat ze eventueel gedaan hebben dat jou beledigd kan hebben. En nu kan het zijn dat jij niet langer met hen wil praten of hun bestaan erkennen. In dit geval, geliefden, wie is de dader? Welke misdaad hebben ze begaan die jouw ego bekrast?

Een ander scenario is dat een regelrechte misdaad werd gepleegd jegens jou. Jouw kind raakte gewond. De overtreding is heel duidelijk. En wie zou er geen aanstoot aan nemen? Of de daad opzettelijk of per ongeluk werd gedaan, de verwonding aan je hart is groot.

Er kunnen andere, minder belangrijke overtredingen zijn die opzettelijk of per ongeluk kunnen zijn geweest. Iemand heeft je afgesnauwd, zo lijkt het. Misschien meenden ze het of misschien niet. Dit alles is niet zo duidelijk zichtbaar als een lichamelijk letsel.

In het begin wil jouw gepijnigde hart dat de ander betaalt voor zijn echte of vermeende overtreding aan jou. Je wilt dat hij betaalt voor het verwonden van jou, in welke graad dan ook hij dat deed. Het kan zijn dat jij de overtreding ziet als onvergeeflijk.

Boosheid is boosheid. Woedend is woedend. Razend is razend. Hoe dan ook het prikkelende incident is, jij hebt waarschijnlijk het gevoel: "Hij kan dat niet doen. Hij heeft er niet het recht toe. Hij kan mij of mijn familie niet behandelen op deze manier. Wie denkt hij wel dat hij is?"

En je gewonde hart verhardt en je wilt hem straffen, en dus straf jij jezelf door te blijven hangen in jouw woede en jezelf meedogenloos maken, alsof je moet, alsof het alleen maar juist voor jou is om jouw hart te verharden voor alle tijden. En, ja, de straffer straft zichzelf. Wie ben jij om niet te vergeven? Wiens hart doen jullie nu pijn, geliefden?

Maakt niet uit hoezeer je het gevoel hebt dat je gelijk hebt, je gooit jezelf op een lager niveau, en dus doe jij jezelf pijn. Jij bent op zoek naar vergelding. Er is geen vergelding. Wat is de winst door oog om oog? Hoe helpt dat echt? De blinde leidt de blinde. Jij doet een dader na die door opzet of onschuld jou beledigde. Je neemt zijn mantel af en jij doet hem om. Of de andere een echte schurk is of niet, jij kopieert een schurkenstreek.

Als het vergrijp van de ander bestond uit een moord, voel jij je moorddadig. Als de andere jou afsnauwde, wil jij hem afsnauwen en hem ook pijn doen. Als een ander van jou stal, wil je terug hebben wat hij stal en ook iets van hem weg te nemen. Je zou een dief worden in je hart.

Jij weet waarom je ergernis wilt loslaten, nietwaar? Omdat jij jezelf pijn doet. Jij steekt het mes van vergelding in jezelf. Ergens in jou, moet jij jezelf bevrijden van het gevoel van ergernis dat jij meedraagt. Heb erbarmen met jezelf.

Misschien voel jij dat loslaten onmogelijk is voor jou om te doen. Ik vraag jou, als je anderen moet kopiƫren, kopieer dan degenen die in staat waren het vanuit hun hart los te laten, in sommige gevallen, bevriend werden met degenen die misschien iets gedaan hebben dat, volgens jouw denkwijze, onherstelbare schade is. Ze kwamen zover dat ze zagen dat ze de schade moesten herstellen. Ze moesten het repareren in plaats van het nog erger te maken. Ik spreek van de gevallen waarin ernstige schade werd toegebracht. Ik spreek van de gevallen die voorbij gaan aan een vergrijp jegens je ego. Als anderen tot zulke grote hoogten kunnen stijgen, dan kun jij dat ook. En zo moet je het ook doen.

Je moet de verantwoordelijkheid nemen voor jezelf. Je hoeft niet onverzoenlijk te zijn. Je hoeft niet aan vergelding vast te houden in je hart. Je moet, wat het ook is dat je hart pijn doet, loslaten. Op de een of andere manier moet je het loslaten. Een schone lei, geliefden. Een schone lei. Kwel jouw hart niet langer.

Heavenletter

 

Top